Sukkerfritt påskeegg!

Problemet med å lage lavkarbo-påskeegg, er at jeg spiser og koser meg med altfor god samvittighet! I år har jeg tenkt å lage et stort egg som skal tilbys når vi får besøk. Lavkarbosnop smaker fantastisk godt, og jentene her i huset er også veldig glade i det. Jeg har en egen kategori for snop i menyen til venstre, der finner du mer sukkerfritt, lettlaget snop!

Til mitt påskeegg skal jeg lage (bildene er linket til oppskriftene):

Fudge

Bounty

Vaniljekremtopper – som dyppes i sjokolade

Valnøttmarsipan – uten tvil den beste marsipanen jeg vet om!

Dødelige mandler (mandler med salt og agavenektar)

Trøfler. Agavenektar erstattes med yaconsirup i denne oppskriften heretter.

Disse oppskriftene er godt utprøvd på familie og venner. Mmmm, jeg gleder meg!

I tillegg kommer disse produktene til å havne i egget (bildene er linket):

Lettsaltede macadamianøtter til litt over 40 kroner for 340 gram!

Trail power – en miks av gojibær, mulberries og goldenberries. Nam!

Og så er disse på vei til meg. Proteinbarer med chocolate-brownie smak…

Hvis du ikke har handlet på iherb før, får du 5 dollar i rabatt ved å bruke min kode, CEC253.

NB: Mandelmelet til Funksjonell Mat (som jeg bruker i valnøttmarsipanen), er utsolgt. Funksjonell Mat har nå også tatt inn en annen type mandelmel (fullfett, ikke fettredusert) samt hasselnøttmel. Disse koster hhv 35 og 45 kroner for 200 gram, og skal også komme i butikk.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk, Snop (lavkarbo), Superfood. Bokmerk permalenken.

26 svar til Sukkerfritt påskeegg!

 1. Frida sier:

  Mmmm! Her var det mange fristelser. Spørs om jeg ikke må lage meg et påskeegg jeg også.

 2. Pauladesign sier:

  Så bra at du har postet alt på et «brett». Jeg har laget noe av dette og mer skal det bli 🙂

 3. Elisabeth sier:

  Det så ut som et deilig påskeegg, kunne tenkt meg å komme på besøk til det i påsken, jeg:) Skal på hyttetur med mine 3 barn og bror med familie. Det blir nok en highkarb-påske for de aller fleste av oss. I går bakte jeg det beste alle vet: hardangerlefse, som er himmelsk med meierismør på, myke og gode og endorfinene får fri flyt av dem. Klarte meg i jula med å bare spise noen få av dem. I går skulle jeg unne meg EN, smurte på masse smør og rigget meg til i godstolen. Og ble så «skuffet». For smaken var ikke som den pleide, eller,- mine smaksløker og min kropp ville ikke ha den. Og selvsagt er det en lykke. Så behøver jeg ikke fristes av den lenger. Men det er litt rart å kutte alle tradisjoner som er kjente og knyttet til spesielle dager eller høytider. Kanskje litt sorg også iblant. Leste det siste innlegget til Anna Hallèn om å bestemme seg for noe, som å bestemme seg for å unne seg bare det som blir bra i kroppen. Og å ikke spise alt det andre. Et klokt innlegg til ettertanke.

  Skal lage mandelkjeks, har bakt sjokolademuffins og så blir det vel bounty tenker jeg. Og sjokoladen fra iherb, Vivani med appelsin er bare nydelig. Fyldig god smak. Den skal bli med på hyttetur.
  De macadamianøttene er sinnsykt gode. Å ha de i skapet trigger veldig mitt behov for å snoke og «bare ta litt». Når de er i skapet faller jeg lett inn i gamle mønstre. Det er bare nøttene jeg er ute etter, men du verden så mange ganger om dagen jeg får lyst til å hilse på den posen. Den salte smaken sammen med den fyldige nøttesmaken er det beste jeg har smakt av snacks.
  Kos deg med egget ditt:)

  • e84 sier:

   haha…måtte bare kommentere her…har lenge tenkt på å bestille de nøtteposene fra iherb, men skjønner jeg må holde meg unna…kommer ikke til å klare å la den stå i fred…hihi 😉

   • Det er mitt svært store problem… Trikset er altså å oppbevare det i vaskekjelleren på ukedagene, sammen med sjokoladen. De som kjenner meg, vet at jeg løper inn og ut av vaskerommet med skylappene på 😉

  • Ha en nydelig familiepåske, Elisabeth! Helt enig – de trigger snokebehovet. Fantastisk godt, macadamianøtter er de aller, aller beste! På annen plass kommer forresten usaltede pecannøtter. Mmmmm 🙂

 4. Elisabeth sier:

  Jeg skal altså være helt lchf i påsken, det er nok de andre som må slite med highkarb-ene sine. Og det blir ikke vanskelig, så mye godt som det er på lchf-menyen:)

 5. e84 sier:

  SEr nydelig ut! Nammenaaaaam! Jeg sliter med samme problem som deg, ( som du har nevnt tidligere…) klarer ikke å begrense meg 😦 OG… jeg dytter dessverre i meg med dårlig samvittighet og ikke god…;) Men, litt sjokolade skal det selvsagt bli! Jeg er da bare human 😀 LOL!

 6. iseliniselin sier:

  Nam, jeg vil forsøke det øveste tror jeg, ser deilig ut 🙂 Takk for masse fine oppskrifter!

 7. Sara sier:

  Mmmmm! Godt det er søndag i dag, for nå har du fristet meg deluxe! 😛 Og på søndager er det jo lov med litt kos 😉

 8. MaritBE sier:

  namnam, ser så godt ut alt sammen 😉

 9. Blir nesten litt misunnelig her jeg sitter. Har skikkelig lyst på noe digg, butikken er stengt og alt jeg finner i skapet her er cacao nibs. Spurter bort på helsekosten i morgen tidlig 🙂

 10. Hooney sier:

  Enig at man spiser av lavkarbo godis med litt for god samvittighet. Men pytt samtidig så er det jo sunt også. Og det metter jo og gir en helt annen tilfredsstillelse enn høykarbo godis. Og ikke minst det krever ofte litt energi å lage det, så det blir liksom ikke for ofte heller .

  Så jeg tror jeg fortsetter med den gode samvittigheten.

  Selv har jeg spist lavkarbo siden i sommer og har gått ned 12 kg uten å tenke på vektnedgang. Jeg har tvert i mot frotset for å klare å holde meg til det nye kostholdet. Det har gått mye i mørk sjokolade, nøtter, og krem med bær på evt med lavkarbopannekake til. Hva kan jeg si bare kjenner at kroppen min er superfornøyd 🙂 Og det er jeg også 🙂

  Her tror jeg nok det blir bounty sjokolade og hjemmelavet marsipan. Og kanskje hjemmelaget is. Og sikkert kake siden vi har besøk.

  Laget lavkarbo sjokolademousse i går brukte bare en vanlig oppskrift og tok 3 ss sukring og 1 ss splenda. Var til 6 personer. http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/sjokolademousse/ og vaniljesaus http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/10/vaniljesaus.html

  Jeg får si som barnet mitt: Det var jo bare for godt. Mektig men godt. Nam 🙂

  Ha en flott påske.

 11. Gry sier:

  Det er jammen masse godt man kan lage uten sukker!
  Takk for fin inspirasjon og ha ei flott påske! : )

 12. Lila sier:

  God påske C<3

 13. Mia sier:

  Kan man bruke vanlig sukrin, og ikke sukrinmelis til fudgene?:)

 14. levtil100 sier:

  det så digg ut! påskeegg med god samvittighet 😉

 15. Føbe-Mari Andersen sier:

  Ville bare si at mandelmel fra funkjonell mat er å finne i butikk hyllen hos Meny indre havn, de har også tatt inn sukrin, sukrinmelis, og økologisk kakao, tommelen opp for det.
  hilsen føbe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s