Nøkkelhullsmerking og manglende penger i lomma!

I dag har det vært 18 varmegrader – i skyggen! Fantastisk! Det var bare Mira og meg til middag i dag, så vi hadde piknik på verandaen. På menyen stod seibiff med grønnsaker. Mira satt på ute på teppet og spiste i vei! Sei er den aller, aller beste fisken jeg vet. Jeg er nok ingen matsnobb 🙂

Etterpå nøt jeg kaffe og VOF – magasinet Vitenskap og Fornuft. Denne gangen er temaet smertelindring, og det bør være interessant lesning for mange, mange flere enn lavkarbo-interesserte! Dag Viljen Poleszynski skriver også om nøkkelhullsmerkingen. Etter min mening er det mange skitprodukter som har fått det berømte merket. Og la meg sitere DVP: «En rekke av de Nøkkelhullsmerkede produktene er direkte helseskadelige.»

I min Mat og Helse-klasse har vi diskutert om vi synes det er logisk at den ene pizza Grandiosa-typen har fått nøkkelhullsmerket. Elevene synes ikke det (enda de, som 14-åringer flest, liker Grandiosa). (Note to self: stopp å skrive om dette nå. Kinnene begynner å bli varme, håndflatene svette og muskulaturen strammer seg. Det betyr at du er i ferd med å hisse deg opp, Cecilie. Gå videre. Notat slutt). Sånn. Puh!

Ikke helt ferdig: ta en titt på innholdslisten på diverse nøkkelhullsmerkede produkter. Uansett hva vi mener om fett, karbohydrater og proteiner, så synes vi vel ikke at mat skal proppes full av alskens unyttige tilsetningsstoffer og at kjøtt skal inneholde GLUTEN???

Forøvrig har jeg en kranglete rygg om dagen. Vi har en bitteliten hage som jeg raket på lørdag, og etter det har ryggen vært sint. Konklusjonen er selvfølgelig at jeg må holde meg langt unna hagearbeid. Det passer meg fint 😉 Jeg turte ikke trene bein i dag, som jeg alltid gjør med Hanne på mandager. Men i 18 varmegrader måtte jeg prøve meg på en liten løpetur. Det ble en mil, på tida 59.58. Under en time, iallfall. Ryggen taklet det fint, men jeg har fått litt kjeft av den etterpå likevel.

Etterpå lekte jeg med selvutløseren ute i hagen:

Du kan da ikke se at jeg har løpt en mil og holdt på å stryke med? Jeg gjorde faktisk det, jeg hadde det helt grusomt de siste 7 kilometerene. Men som vanlig løp jeg så langt bort fra huset som mulig, slik at veien hjem blir lang. Det er et supert tips, og når du plutselig får valget mellom å gå hjem eller å fortsette å løpe, så er det bare å løpe videre. Men bare så det er sagt; hadde jeg hatt penger i lomma, hadde jeg kapret en taxi!

Hva bildet skal brukes til, skal du få se senere. Forøvrig er jeg ganske fornøyd med bildet. Jeg ser smalere ut enn jeg er, OG det ser ut som om jeg har spenst. Fantastisk!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Trening. Bokmerk permalenken.

26 svar til Nøkkelhullsmerking og manglende penger i lomma!

 1. Ida sier:

  Haha, herlig innlegg 🙂 Helt enig ang. nøkkelhullsmerkingen, noen av produktene er helt på trynet. Dessuten så bidrar det til at folk er redde for fett generelt, og ikke bare det dårlige fettet. Dumt!

 2. Jane sier:

  Wauw, sikke et billede! Og godt løbet 🙂

 3. Trine RJ sier:

  Etter min mening er nøkkelhullsmerkingen null verdt!
  Du ser strålende ut på bildet! 😀

 4. Tina sier:

  Et nytt blad skal absolutt bli mitt faste lesestoff, fatter ikke hvor jeg har vært, men VOF virker absolutt kjempeinteresant:-) Tusen takk for info om dette. Ellers et herlig innlegg dette fra en spretten dame. Min rygg har også låst seg, ( for 2 uker siden) så jeg må nøye meg med gåturer for tiden:-( Men, men sånt er det av og til. Gleder meg til mine løpesko og sykkel kan tas frem for sommeren. Her har det også vært supert vårvær i helgen og idag, men nå er det begynt å regne igjen:-( Så lenge var «eva» i paradis.

  • Jeg lover at jeg ikke er spretten i virkeligheten! Uff og uff, det var ille med ryggen! Jeg slet veldig med den for et år siden, og har helt angst for å oppleve det igjen. Håper du kommer deg raskt, kjære Tina. Ta vare på deg selv og ryggen!

 5. Hisser meg også opp over de nøkkelhullmerkede varene som rett og slett blir misbrukt! Så var godt å bla nedover til et bilde full av glede og energi 😉 Kjempe bilde av deg!

 6. madeleine sier:

  Fint bilde Cecilie, du er jo så slank og fin!
  Liten løpetur du, gleder meg til du skal ta med meg på en veldig rolig mil. Da gjennomfører vi ikke på under en time. Det kan jeg si med en gang 🙂
  Tenker helt likt som deg, ikke nødvendig å gå hjem – jogge så kommer man fortere hjem.

 7. Camilla sier:

  Så utrolig kult bilde 🙂 Du ser supersprek ut 🙂

 8. Pauladesign sier:

  Jeg pleier også å bli litt heit om ørene når jeg prater om Nøkkelhullmerkingen. Har skrevet en hovedoppgave om fiber og tarmsykdommer og der tok jeg for meg blant annet nøkkelhullet. Og hva kriteriene er for å få det. Helt tullete. Flott bilde av deg 🙂

  • Interessant oppgave… Jeg vet at mange med tarmsykdommer har fått beskjed om å spise mye fiber. Min helt uprofesjonelle mening er at mange med fordel kunne spist litt mindre fiber og fått en roligere mage. Hva mener du?

 9. Tina sier:

  Ler godt…. ikke avnøkkelhullmerkingen da for den er til å gråte av, men deg! synes jeg ser deg om du hadde hatt penger i lomma….. Eh….!! Taxi kjør meg hjem….. tror taxisjaføren hadde fått noe å fortelle hjemme da 😉
  MEN….!!! er imponert over lilleløpeturen din…. 1 mil!!! IMPONERT!
  Og kjempe kult bilde!!
  Ha en strålende dag 🙂
  klem

  • Tina 🙂 Trodde du hadde glemt meg 😉 1 mil… skal jo løpe 2,1 etterhvert, så må jo bare. Står det bra til? Klem 😉

   • Tina sier:

    Har ikke glemt deg ;)er innom bloggen nesten hver dag 🙂

    Sliter dessverre fortsatt med dennelggen og motivasjon til trening, lavkarbomat og resten er på bånn…… 😦

    God helg og super god påske 🙂

    Klem

 10. Jeg sendte faktisk mail til nøkkelhulsmerket om hvorfor de ikke tok hensyn til e-stoffer i sin nøkkelhullsmerking. Fikk et svadasvar tilbake. Kjenner jeg blir provosert!

 11. Guro Opstad sier:

  «sprekt» bilde! 😉

 12. Sanne sier:

  Jeg er helt enig med deg! Og må bare si at du ser fantastisk ut!!! =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s