Om å sitte på rumpa!

Dere vet den løpegale minsteungen vår? I går lærte hun seg å sykle. Riktignok med støttehjul, hun er jo bare litt over tre år. Men nå ser det ut til at løpingen får konkurranse av sykling. I dag har hun syklet, og syklet og syklet. I gata, rundt kvartalet, til besteforeldre.

– Hva skal det bli av den ungen, sa 11-åringen her en dag. –  Hun vil jo bare være ute!

Det store spørsmålet er vel hva det skal bli av oss! Jeg ser for meg time etter time ute med den gale ungen. Når skal vi bare sitte på rumpa? For la oss være ærlige, uansett hvor flinke vi er til å trene, gå tur, sykle dit vi skal og så videre og så videre – så er det av og til helt nydelig å bare sitte på rumpa! Gjerne i utesofaen, ikke bare på sykkelsetet!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Refleksjoner. Bokmerk permalenken.

14 svar til Om å sitte på rumpa!

 1. nina sier:

  hehehe… så herlig at hun er en utejente 🙂

  Jeg synes det blir nok timer i sofaen uansett på kveldstid jeg da, og prøver så godt jeg kan å bidra til at Vetle vil ut, ofte vil det si at jeg må være med på finne på noe sjæl 🙂

 2. Camilla sier:

  Hahah 😀 Hun kommer sikkert til å bli god i idrett. Løpegal 3 åring liksom- hahaha =D Fantastisk herlig.. Liten idrettsstjerne dere har antageligvis 😉

  • Hun er løpegal, helt sant! Nå har jeg funnet lette løpesko til henne, og har de med i barnehagen, slik at vi kan hente henne til fots og jogge hjem. Vi har for lengst skjønt at hun må meldes inn i friidrettsklubben 😉

 3. Tina sier:

  Nyt det at du har et barn som vil være ute. Ta henne med deg på joggeturen din, hun sykler du jogger, ganske effektivt. Jeg gjorde det da mine var små, de trødde jo som bare det for å sykkle fortere enn mor jogget:-) Når vi kom hjem ble det «hjemmeSPA» på jentene og meg. Var jenter jeg også hadde:-) Du verden hvor vi koste oss med bading, skrubbing, hårkur, bodylotion som luktet såååååååå godt som mamma:-) Noen ganger ble det lakking av tærene og så avsluttet vi med litt god kveldsmat. Kunne jo ikke gjør slik hver gang, men av og til og da ble det jo ekstra stas + at ungene fikk jo ut masse energi og sov veldig godt når kvelden kom. Passer jo godt til årstiden vi går mot også nå:-) Idag har det jo bare vært helt utrolig nydelig her på Vestlandet, rundt 15 grader og sooooooool som har varmet. Gleder meg masse til sommeren nå:-) Oj….. ble litt lengre enn jeg hadde tenkt dette svaret her da, men håper at jeg er tilgitt?
  Ha en super flott uke med eller uten springesko/sykkling på minstejenta.

  • Det hørtes helt nydelig ut, Tina! Det kan jeg gjøre med hun eldste! Mira er jo bare tre, så jeg får kanskje vente litt med henne. Planen er å ta med jentene på idrettsbanen og trene litt intervall etterhvert. Tre-åringen løper jo nesten like raskt som meg 😉

 4. Linn sier:

  Haha. Elsker at du kaller henne «den gale ungen vår»! 😉 Og du. Å sitte på rumpa er virkelig nydelig til tider! Klem fra undertegnede med rompa godt plantet i sofaen under pleddet! 😉

  • Hehe, hun er jo litt gal 😉 Jeg skal straks sette rumpa ned! Det vil si, den har sittet litt, men jeg har rettet tentamen… Nå skal vi se film, og i det jeg setter rumpa ned UTEN å ha noe å gjøre, så sovner jeg. HVER gang! Ha en nydelig kveld 🙂

 5. Pauladesign sier:

  Så flott. Du løper og 3 åringen sykler. Det blir jo kjempe festlig. Mye frisk luft og mye bra trim 🙂

 6. -m- sier:

  For ei flott litadatter du har:) Super alder og vannvittig mye som skjer i utviklinga:)

  Det har ikke blitt mye sitting på rumpa her oppe i helga heller; fikk både tid til hus og hage, intervall treningen og seint i går kveld fikk jeg jammen smelt inn 5 km også:) Den satt langt inne, men kom meg gjennom. Løp 10 sek.raskere enn forrige uke, så det var ikke mye bedring men jeg er fornøyd jeg! Var veldig sliten da og følte meg helt kvalm på slutten. Trur nok at det tar ei stund før jeg klarer å løpe huritgere enn dette.
  Idag begynner dytt.no sin konkurranse, så nå skal jeg komme meg gjennom miniumm 10 000 skritt pr dag og gå strekningen Hardanger- Trollstigen. Det er satt opp lag og konkurranse instinktet er selvsagt på topp, så nå er det førstemann til Trollstigen:)

  • Himmel, så aktiv du har vært! Ti sekunder er mye det, tenk for en enorm utvikling du har hatt! IKKE tenk at det er lenge til du løper hurtigere – for det tror jeg ikke det er! God tur til Trollstigen 😉 😉 Heia deg!

   • -m- sier:

    Hei, for ett flott bilde du har lagt ut. Du ser jo bare supersprek ut og full av energi:)
    Joa, jeg er selvsagt veldig fornøyd med at jeg kommer meg igang, og det beste er jo at jeg er motivert og inspirert. Viktig å finne kilder for inspirasjon slik at man holder fokus også. Det å lese om andre som deler erfaringer, både positive og de litt tyngre, gjør at man klarer å holde fokus. Ihvertfall er det sånn med meg. Det dytt opplegget er jo også litt morsomt, og idag har jeg syklet og gått ca 16 000 skritt, og det uten å ha vært på trening. Jeg gikk en liten tur da, slik at det dro jo opp antall skritt. I morra blir det trening, intervall med skritteller:) og til helga blir det 5 km, lurer på hvor mange skritt det er i 5 km??
    Tja, sånn går nu dagan..med slike småspekulasjoner:)

   • Jeg fikk energi av å sprette rundt foran kamera 😉 Fortell meg hvor mange skritt det er i 5k da! Synes du er flink, jeg!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s