Sukkerfri gele

Gele er superenkelt å lage selv, og det smaker svært mye bedre enn den som kommer i pulverform. Det gjelder forøvrig både de sukkerfrie variantene og de med sukker.

Den viktigste egenskapen du må ha når du skal lage gele, er evnen til Å SMAKE! Det en synes er søtt og godt, kan en annen synes er for syrlig. I tillegg vil bærene du bruker variere i søthet, så det er viktig å smake seg fram.

200 gram frosne  eller friske bær
5 desiliter vann
6 -9 ss sukrin (cirka 1-1 1/2 dl)
6 plater gelatin

Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann i cirka 10 minutter. Kok opp vannet, og la bærene koke i cirka 10 minutter. Hell det over i en bolle, men sil blandingen godt. Bruk en skje til å presse all væsken ut av bærene. Smak til med sukrin. Kryst (klem) vannet godt ut av gelatinen, og rør det inn i geleblandingen til den er helt kald. Avkjøles – og nytes med vaniljesaus eller krem 🙂

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

22 svar til Sukkerfri gele

 1. nina sier:

  Dette har jeg lyst å prøve meg på 🙂

 2. Ida sier:

  Supert med oppskrift, jeg har nemlig tenkt til å prøve meg på å lage sjokolade med gelé i, og hvis jeg ikke finner noen oppskrift med agar i stedet for gelatin (vegetarisk alternativ) så må jeg prøve denne 🙂

 3. e84 sier:

  har blitt så glad i gelé etter jeg begynte med lavkarbo jeg 🙂
  var langt fra favoritten før i tiden…hihi…merkelig det der… hadde faktisk tenkt å lage det i dag, så da var det litt moro at jeg kom inn her og så du hadde lagt ut oppskrift 😉 MEN…det ble panna cotta i stedet 😉 første gang jeg lager det selv, så enkelt og sååå godt ( forhåpentligvis…;)

  • Er vel kanskje noe med at det er lov? At du er blitt glad i det, mener jeg 🙂 Panna cotta har jeg laget i lavkarbo-versjon før, det ble kjempegodt! Hadde du noe bær eller lignende til?

   • e84 sier:

    Jepp! det er vel der det ligger tenker jeg, også det at det er så enkelt! 🙂 jeg hadde bringebær og hakket mørk sjokolade til pc, i dag har jeg lagd gelé, er jo helg i dag også og løpeturen er allerede unnagjort 😉

   • Flinka! Jeg har også lyst til å løpe! Ryggen krangler etter at jeg kostet og raket i går. Kryss fingre for at jeg er fit for fight i morgen!!!

 4. Tilbaketråkk: Lavkarbo gele | www.lenabeatrice.net

 5. Aila sier:

  For en flott gele. Akkurat det Ida sa i innlegget over ang sjokolade og gele så har jeg tenkt det samme. Er det noen som har laget sukkerfri marsipan også ? Dere vet gele+ sjokolade+ marsipan = Troika 🙂 Det er snart påske….

 6. Bjørg sier:

  OI!!
  Jeg har aldri vært spesielt glad i gele, men NÅ fikk jeg vann i munnen! Dette hørtes nydelig ut 😀 Dette må prøves =)

 7. Trine RJ sier:

  Heia 🙂
  Er det noen som har en oppskrift på vaniljesaus, lavkarbo? Gele har jeg erfaring med å lage, men ikke vaniljesaus. Har aldri vært så glad i vaniljesaus, men kan nesten ikke servere gele til gjetser uten til vaniljesaus 🙂

 8. janne sier:

  Ålage gele av fun light saft er også kjemegodt. Spesielt granateple 🙂 nam nam

  • Å ja! Og Fun light med vannmelon og bringebær! Men i høst bestemte jeg meg for å kutte ut fun light, etter å ha lest ingredienslista nøye… Er blitt veldig restriktiv med kunstig søtning 😦

 9. Tilbaketråkk: Lavkarbo ostekake | www.lenabeatrice.net

 10. Tilbaketråkk: Enda en lavkarbo ostekake | www.lenabeatrice.net

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s