Om e-bøker, boksky og test av Lille Månes e-bokhandel

Denne uka ble Bokskya lansert, en plattform for norske e-bøker. E-bok er en bok som kjøpes og lastes ned via nett, og kan leses på pc, iphone og ipad, blant annet. Bokskya ble raskt kritisert, særlig for manglende brukervennlighet.

Omdal i Stavanger Aftenblad skriver (utdrag):

«Brukeren må derfor først skaffe seg en brukbar nettleser, finne ut hvilket forlag som har utgitt boken, og om den i det hele tatt finnes i digital utgave, så velge nettbokhandel og finne ut hvordan ebøkene selges (det varierer fra bokhandel til bokhandel), registrere seg med brukernavn og passord, manuelt knytte denne kontoen til Bokskya, så gå på Bokskya og registrere seg med eget brukernavn og passord der, deretter gå på for eksempel Ipaden og laste ned applikasjonen. Alt dette for en bok som er tre ganger så dyr som den samme boka på engelsk.»

Dette virker ganske komplisert!

Andre forlag har også lansert plattformer for e-bøker, blant annet forlaget Lille Måne. Som mange av dere vet, satser de først og fremst på lavkarbo bøker, men tilbyr andre bøker også. Etter å ha lest litt om Lille Månes satsing og system, ser det mye enklere ut:

«E-bøkene er i epub format og kan leses på pc, mac, iPad/iPhone, Android og de fleste lesebrett, dog ikke Kindle. Du må være registrert bruker på adobe.com og installere Adobe Digital Editions. På «din side» på lillemaane.no finner du alle dine kjøp, og du kan laste ned hver bok inntil fem ganger «(utdrag hentet her).

Jeg har lest mange av bøkene forlaget tilbyr innen lavkarbo-sjangeren. En bok jeg har hatt lyst til å lese på ny, er Doktor Dahlqvists guide til LCHF. I og med at e-bøkene hos Lille Måne koster 49 kroner, mot 99-300 hos de store forlagene, bestemte jeg meg for å laste ned nettopp denne. Så fikk jeg testet det ut for dere!

Først gikk jeg inn på adobe.com og installerte Adobe Digital Editions. Det tok bare et par minutter. Deretter gikk jeg inn på nettbutikken til Lille Måne, og huket av for e-bok. Av 14 titler som foreløpig tilbys som e-bok, er 6 lavkarbo-bøker. Blant annet Den nye Atkins-dietten, som jeg skrev om her om dagen. Jeg kjøpte Doktor Dahlqvists guide til LCHF, registrerte meg som kunde og betalte med hjelp av Visa-kortet mitt og kodebrikken til nettbutikken.

Deretter mottok jeg umiddelbart en e-post om hvordan boka lastes ned, og med en link til å åpne boka via Adobe. Enkelt og praktisk, og boka lå tilgjengelig for meg med en gang.

NB: Dette innlegget er ikke sponset, men er skrevet i nysgjerrighet og som svar på spørsmål fra dere. Jeg har ikke testet Bokskya, og kritikken av den er ikke mine egne meninger, kun videreformidling.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

6 svar til Om e-bøker, boksky og test av Lille Månes e-bokhandel

  1. Sara sier:

    Du ordlegger deg så veldig, veldig bra, Cecilie! 🙂 Jeg elsker måten du skriver på, og at du har så variert innhold på bloggen din! Alltid spennende og trykke seg inn hit 😉
    Ha en fin fredagkveld! 😀

  2. Pauladesign sier:

    Så spennende. Dette må jeg sjekke ut 🙂 Og enig med Sara i kommentaren over. Alltid spennende å komme innom bloggen din 🙂

  3. Tilbaketråkk: Fristende lavkarbo

  4. Tilbaketråkk: Bokanmeldelse: Matrevolusjonen av Andreas Eenfeldt | Fristende lavkarbo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s