Norsk lege blogger om helse, trening og kosthold!

En ny lege har entret den norske bloggbanen, Thomas Geisner. Han jobber ved Haukeland universitetssykehus, hovedsakelig med hjerte- og lungekirurgi. Og vet dere, det varmer mitt hjerte! Det at fagpersoner som leger følger og anbefaler dette kostholdet, har en enorm betydning for at det skal nå fram litt høyere opp i systemet – og aksepteres.  

Geisner oppsummerer sin kostholdsfilosofi slik:

Spis kjøtt, fisk, skalldyr, og grønnsaker som vokser over bakken. Spis litt bær, frø, nøtter og av og til frukt. Spis når du er sulten og spis til du er mett. Drikk vann.  Tren femten minutter funksjonelle bevegelser med høy intensitet noen ganger i uka. Sov åtte timer hver natt.

Dere legger kanskje til at det ikke står noe om meieriprodukter? Dette kostholdet kalles Paleo, eller steinalderkost. Ganske likt low carb-high fat, men med noen ulikheter.  Geisner skriver interessant, det skal bli spennende å følge han!

Og dere: TO leger som jobber med hjerter! Jeg jubler! (Espen Rostrup er den andre 😉 )

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

14 svar til Norsk lege blogger om helse, trening og kosthold!

 1. Tina sier:

  Jippi…. jeg stiller meg ved siden av deg og jubler. Kanskje vi kan juble ilag mangen mens vi lager «bølgen» . Er jo bare sååååå bra at flere skjønner betydning av riktig mat, altså IKKE lett produkter etc…

 2. Pauladesign sier:

  Kjempe bra at leger kaster med og ser at kosthold har så mye å si for helsen vår. Gleder meg til å følge dem videre 🙂

 3. Elisabeth sier:

  Herrrlig:) Kanskje vi etterhvet får vår egen kostdoktor!!!

 4. kaffedamen sier:

  Flott at flere fagpersoner kommer på banen. Det er alltid interessant å få et innblikk i forskning og fakta, for det er altfor mye synsing og individuelle erfaringer som får oppmerksomhet når det gjelder ernæring (og trening).

 5. Kristine sier:

  Jeg liker så godt å lese om hjertemat, og jeg liker enda bedre når leger er litt mer åpen for flere muligheter og innspill. Jeg skjønner ikke hvordan jeg skulle ha klart meg uten meieriprodukter.. dessverre. Jeg får bøte på med massevis av grønnsaker.

  P.S Jeg skal tilbake til Tuftegården om noen uker 😉

  • Espen Rostrup mener jo ikke at meieriprodukter er dessverre (men han mener nok at man skal velge de fullfete produktene). Masse grønnsaker er ikke feil!

   Skal du? Rop ut, mannen min kjenner OT og jeg kjenner fotografen «din!» Så spennende da! Synes du er kjempeflink, Kristine!

 6. Synne sier:

  Som to ganger hjerteoperert ble jeg også glad for å finne denne bloggen. Jeg har spurt fastlegen min om hvordan han ser på at jeg har begynt så smått med lavkarbo, pga. diabetes, og han sier sånn tjaaaa, men vær forsiktig med for mye smør og rømme…. Skjønner? Gleder meg virkelig til å få vite mer om ny forskning i forhold til hjerte og karsykdommer!

  • Takk for kommentaren, synes det er veldig interessant!Nettopp på grunn av dette er det så viktig at leger kommer på banen! I Matrevolusjonen av Andreas Eenfeldt (kommer på norsk 26. mai), står det litt om nettopp dette. Lykke til med kostholdet!

 7. Camilla sier:

  Jeg jubler jeg også.. Noen av dagens høydepunkter er absolutt å lese
  deres og DIN blogg 🙂 Dere skriver såå mye interessant alle sammen 🙂

  Du er en stor inspirasjonskilde, og
  jeg blir utrolig glad hver dang jeg leser bloggen
  din 🙂
  Stå på. Klem ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s