Boktips: Den nye Atkins-dietten

På bokas vaskeseddel står det.

I Den nye Atkins-dietten har et utvalg av hans (Atkins) kolleger videreutviklet og forbedret hans suksessoppskrift. Boken er helt oppdatert på den nyeste forskningen innen ernæring, helse og varig vektreduksjon.

For mange har Atkins betydd det første møtet med et lavkarbo-høyfett kosthold. Atkins fokuserer på proteiner, karbohydrater fra grønnsaker samt naturlig fett. Boka forklarer disse næringsstoffenes virkning på kroppen, før den forklarer det som kanskje er kjernen i Atkins’ konsept: De fire fasene.

De fire fasene kalles induksjon, fortsatt vekttap, førvedlikehold og vedlikehold. Kort forklart er fase en, induksjon, en kortvarig fase hvor man kutter drastisk på karbohydratene. Deretter øker man forsiktig på karbohydratene ettersom man skifter faser. Dette er svært godt forklart i boka.

Det presiseres også at ikke alle trenger å starte på induksjon, og jeg synes det er godt forklart hvordan og når du skal skifte fase eller øke på karbohydratene.

Den nye Atkins-dietten inneholder også et kapittel om hvordan man kan spise lavkarbo på gatekjøkken og i restauranter, samt et kapittel om oppskrifter og måltidsplaner. I tillegg er den oppdatert på nyere forskning om hjerte- og karsykdommer og diabetes, i forhold til et lavkarbo-høyfett kosthold.

Boka er grundig og god, men jeg synes den passer best for de som ønsker et strukturert opplegg og plan i en vektnedgangsperiode, eller i forhold til å legge opp et varig lavkarbo-kosthold.

Boka kan kjøpes fra Lille Månes nettbutikk, til 349 kroner. I april har de tilbud på boka som e-bok, til 49 kroner!

Jeg fikk boka på lanseringen som forlaget Lille Måne og Midsona arrangerte tidligere i vinter. Jeg står fritt til å skrive om den, og dette er min oppriktige vurdering av boka.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

7 svar til Boktips: Den nye Atkins-dietten

 1. MaritBE sier:

  Jeg er helt enig med deg. Det er mer for de som skal ned i vekt. Men det står mye bra der, men litt tungt og vanskelig og lese til tider. Det står på en måte VELDIG mye om det, hehe. Ikke alt på en veldig enkel måte heller. Men en bra bok, det er det 😉

 2. Trine RJ sier:

  Heisann.
  Vet du noe om hva en e-bok er, eller rettere sagt hvordan det fungerer? Jeg ble mest nysgjerrig på det, jeg 😉

 3. Tilbaketråkk: Om e-bøker, boksky og test av Lille Månes e-bokhandel | Fristende lavkarbo

 4. Elise sier:

  Hei!

  Jeg lurer på om det er særlig lurt å spise atkins musli til frokost når du ikke har noe særlig til lavkarbo kosthold ellers? Jeg trener/løper en del så jeg syntes det blir litt vanskelig å kutte karbohydrater i så stor grad. Vil jo ikke både få i meg en del fett fra den muslien til frokost, samt karbohydrater i senere måltider.. :/
  Har du foressten noen formening om den musli-typen fra Atkins?

  • Hei! Jeg kjenner ikke til den muslien. Jeg kan ikke tenke meg at det skal ha noe å si. Generelt er det lurt å spise en del fett til frokost, fordi det er mettende og ikke får blodsukkeret til å stige. jeg kan ta en titt på muslien, men rekker ikke før i morgen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s