I lykkerus – av en løpetur!

I dag måtte jeg endre litt på den planlagte løpeturen min. Men, som dere vet – det er viktig å endre, ikke avlyse! Jeg skulle løpe oppimot en time, og avslutte med å hente Mira i barnehagen, for så å jogge hjem med henne (for nye lesere; min minste er vill etter å løpe hjem fra barnehagen!). Miras løpesko ble satt klare på hylla, og Mira gledet seg til å bli hentet uten bil.

Men så regnet det! Hvor kom egentlig regnet fra? Jeg som senest i går bestemte at det ikke skulle regne før til høsten! Jeg liker godt å løpe i duskregn, men dette som kom i dag var jeg ikke forberedt på. Da var det bare å hive seg rundt og okkupere ei mølle på treningssenteret.

Det startet forferdelig, forferdelig trått… Støl i beina etter i går, med en kropp som egentlig lengtet UT! Men da økta var ferdig, fikk jeg en så utrolig lykkefølelse som strømmet rundt i kroppen. Og det, mine damer og herrer, er grunnen til at folk orker å utsette seg for å løpe! Kroppen elsker den følelsen, lengter etter den, og sender deg ut på løpetur i all slags vær – også innevær.

Det er noe som kalles Runner’s high, en endorfinrus som inntrer etter løpeøkter. Jeg har lest at den inntrer etter lange løpeøkter, men dette har jeg diskutert med flere løpere. Det har ikke bare med lengde å gjøre!

Min økt på mølla i dag kommer ikke til å fortelles om i historiebøkene. Men den ga meg et herlig energikick da jeg var ferdig. Jeg er så heldig som får oppleve dette! Jeg jogget 5k rolig – men ble kjempesliten. Jeg gikk rolig i fem minutter, og dro til med en tabata-intervall på slutten. Alt i alt varte økta 45 minutter, inkludert oppvarming, 5k, nedtrapping, tabata og ny nedtrapping. Totalt ble distansen 7k, og kroppen jublet altså!

I nedtrappingen før tabataintervallen, fisket jeg fram telefonen min og sjekket mailen. Der lå det en forespørsel jeg likte godt, og da ble jeg ekstra giret på å gjennomføre med glans. Dere skal få høre mer om det senere 😉

Men dere da, ble det løpetur på noen av dere? Og du – hvis du ikke kan eller er interessert i å løpe, så heier jeg gjerne på deg når du går tur!

Ha en strålende kveld! Her bakes det til mammas 60-års dag i morgen! Kryss fingrene for at min nyeste kakeide blir nydelig! Og når jeg tenker på det, så bør jo kanskje mamma feires med et aldri så lite glass vin til de frustrerte fruene?

Cecilie 🙂

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Løping. Bokmerk permalenken.

26 svar til I lykkerus – av en løpetur!

 1. Ida sier:

  Høres herlig ut! 🙂 Fingrene krysset, og vin passer alltid bra 😉

 2. Ja, jeg har også vært på løpetur i dag:)

  Følger bloggen din og liker den veldig godt. Gøy å lese innleggene om løping og lavkarbo.
  Jeg trener meg opp til å bli en løper selv. Har satt meg mål å løpe halvmaraton i år. I dag var det sol og bar asfalt her i Bodø, så da var det tid for min første løpetur ute. Det er jo MYE lettere enn å løpe på mølla. Og lykkerusen er jo belønning i seg selv;) Tenk at jeg hadde gått glipp av den følelsen om jeg ikke hadde bestemt meg for å begynne å løpe.

  Her feires sambos 25-årsdag med rødvin og lavkarbo-muffins;)
  Ha en trivelig kveld!

 3. camilla sier:

  Du er virkelig inspirerende, både med kosthold og trening. Fikk til en liten løpe tur i dag jeg å, er nødt til å øve fram mot sentrumsløpet.

 4. Camilla sier:

  Du er så flink.. Og den eneste jeg vet som klarer å skrive
  kjempe gøye inlegg uten ett eneste bilde !!! =D

  Har også løpt idag. 60 min..

  Lurte på om du kunne lagt ut noen frokost tips?
  Synes det er vanskelig å finne noe å spise utenom brød
  til frokost….

  • Hehe, tenkte i det jeg la det ut, at jeg skulle hatt et bilde av det knallrøde fjeset mitt… Men jeg er jo så skjelven på hendene etter løping at det er umulig å ta bilde 😉 Flink jente som har løpt! Uff, jeg er jo så dårlig på frokost. Her går det mest i kaffe… Og så spiser jeg frokost/lunsj klokka 11. Generelt er en omelett av to egg med litt skinke og ost på veldig raskt å lage, mettende og supergodt. Middagsrester er nydelig. Det er også kokoskrem med bringebær, nøtter og gojibær 🙂 Cottage cheese med litt fløte, kanel og sukrin… Knekkebrød, krydderostmuffins 🙂 Osteskiver med et lag smøreost og kjøttpålegg. Avokado, avokado, avokado 😉 😉

 5. Malene sier:

  Kom meg på mølla i dag! Prøvde meg på tabata intervall, ekstremt effektivt og dødstungt, men herlig etterpå. Sliter dessverre med beinhinnebetennelse, du som løper mye, har du noen gang hatt det? Lurer på hvordan jeg kan bli kvitt det, uten å slutte å løpe… Endelig har jeg blitt glad i å løpe, har hatet det tidligere, nå elsker jeg det og da før jeg selfølgelig beinhinnebetennelse 😦

  Fantastisk blogg du har, blir alltid glad når jeg leser her inne 🙂

  • Kjempebra, Malene! Jeg har jo ikke løpt i så lange perioder om gangen… Jeg vet at mange som har slitt med beinhinnebetennelse, blir bedre ved å legge om kosten. Fett smører ledd og fett samt lavkarbo reparerer betennelser. Sara (mittlivogminmening) har skrevet et innlegg om det, hvis jeg ikke husker feil. Ellers er det vel om å gjøre å løpe i skog og mark 😉

   Tuuusen takk for gode ord!

 6. isabel55 sier:

  Flott blogg.
  Var på apoteket i dag. Der solgte de FRIBOL frukt mix og peppermynt pluss flere smaker. De er nyyydelige. Ingen karbo. Skal treffe en venninne og vi skal på kafe. Har så lyst å kjøpe en latte, er det noen som vet om man får kjøpt med sojamelk og er det mange karbo i ett glass?

  • Jeg er så gal at jeg noen ganger har drukket latte med H-MELK 🙂 Det er cirka 8-10 krabohydrater. Det går også an å spørre om de har fløte, og kan lage en blanding med fløte og vann. Ellers tror jeg at mange har soyamelk etterhvert! Fribol er nydelig, jeg er svak for lakrisdropsene!

   Og takk 🙂

 7. Sara sier:

  Slenger meg på at den lykkefølelsen er helt vidunderlig! 😀 En slik glede er det ikke mange andre ting som kan måle seg opp mot! 😉

 8. Augustina sier:

  Kjenner godt igjen den følelsen – og blir alltid like glad når jeg får den. Oppleves ofte på lange løpeturer hos meg og blir helt ør og lett i kroppen. Skjer kanskje bare et par ganger i løpet av en løpesesong, men er alltid like moro når det inntreffer 🙂

 9. Therese sier:

  Hei Cecilie!
  Vill bara takke deg for en kjempefin blogg! Så himla inspirerande! Jag ønsker bara at jag også kunde vara så flink som du! Har bara sååå vanskelig for å ta meg i kragen og komme igang med treningen igen. Har vart borta fra den i snart 6 månader, uff!! Det er KJEMPE vanskelig å komma igang. Men det er otroligt peppande at lese bloggen din! Takk!

  • Tusen takk for så hyggelig kommentar 🙂 🙂 Skjønner godt at det er vanskelig å komme i gang, har da opplevd det mange ganger selv… Hver reise starter med et lite skritt, og det å ha lyst – som du har – er da et skritt på veien 🙂 Lykke til! Start med noe gøy – skru på musikk og dans når ingen ser 😉

 10. Skjønner godt den følelsen du beskriver! Det er utrolig deilig etter endt løpetur. Savner det uten de vonde bena :/ Du er kjempe flink med de løpeturene! Har fulgt deg en stund og er kjempe artig å se fremgangen din! 🙂

  • Skjønner godt at du savner det – håper det kommer tilbake 😉 Så fin blogg du har! Avokaden var et godt tips! Men min rekord på push-ups er 19 strake, så nå må jeg vel øve litt 😉

 11. Catrine sier:

  Jeg løp i drøye 32 minutter i går, 4km totalt. Ikke veldig fort, men nå vet jeg at jeg faktisk klarer å holde ut så lenge, at det ikke bare var et lykketreff 🙂 Jeg får vel ikke lykkefølelsen akkurat, men er veldig glad for at jeg nå føler jeg har kommet et langt stykke videre, fra å orke å løpe små intervaller til faktisk å kunne holde ut en stund. Løp altså 4 km på mølla og har funnet ut at det er bare drøye 3 km rundt Sognsvann, så da er jeg snart moden til å prøve meg ute! Ble veldig glad for kommentaren over her om at det er MYE lettere å løpe ute enn inne 🙂 Må bare skaffe meg utesko!

  Og stemmer i med at bloggen din er veldig inspirerende! Heldigvis også til trening og ikke bare til å lage snop som er det jeg dras til som en magnet! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s