Tyggegummi!

Ellen har sendt meg en mail om hva slags tyggis som er ok på lavkarbo? Jeg må bare innrømme at jeg er litt svak for lakeroltyggisene… Særlig pære og lakris som jeg finner i Sverige, og bringebær og lakris… Mmmm 😉 Jeg har ikke tenkt så mye på om det er ok eller ikke på dette kostholdet. Jeg har imidlertid kjøpt boks på boks med tyggis uten aspartam fra iherb.

Den koster rundt 6 dollar for hele 100 biter! Smaken taper seg dessverre litt fort, men den er så god! Og den passer helt supert inn i mitt kosthold 😉 Jentene og jeg er ganske glade i tyggis, og denne er førstevalget – det bor en boks i en kjøkkenskuff 😉 Den kommer forresten i flere ulike smaker, men jeg har tapt mine smaksløker til denne!

Når jeg skal løpe, pleier jeg å ha med tyggis for å ikke bli så tørr i munnen. Da må det en Lakerol til, smaken varer litt lenger gitt!

Men dere, er det noen her som vet mer om tyggegummi på lavkarbo? Og i samme slengen kan dere gjerne informere oss litt om halspastiller også 😉

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i iherb, Lavkarbo. Bokmerk permalenken.

20 svar til Tyggegummi!

 1. Terje sier:

  Ytterst få tyggiser med sukker (kan bare komme på juicy fruit i farta). De aller fleste bruker xylitol som søtning.

  Halstabletter varierer mer, må lese på pakka.

 2. Ta en titt på bloggen og kom med tilbakemelding??
  Takk for bra treningsøkt som alltid:)

  • Den blir fin! Det er akkurat sånn jeg så for meg! Det eneste er at jeg synes du skal velge en annen header, en som viser deg som det du er – superglad og i en treningssituasjon 😉 Grattis med ny blogg! Stoooor klem 🙂

 3. -m- sier:

  Har ikke peiling på tyggis, utenom at det er godt… Det å bruke tyggis ift. det å være tørr i munnen når man jogger er jo ett kjempetips! Jeg har jo ikke hatt debutjoggen ute ennå, men har mine bange anelser om at jeg kommer til å bli tørst og tørr i munnen. Drikker nemlig en god del slurker når jeg er på mølla, ellers så klistrer rett og slett tunga seg fast i ganen. Veldig ubehagelig. Skal jammen teste ut tyggis neste gang og se om jeg kan redusere antall vannslurker… spennende!

  • Jeg løper inntil en time ute uten å ha med vann. Men når jeg etterhvert skal løpe lenger, må jeg ha det med, altså. Har kjøpt drikkebelte! Den lakerol bringebær/lakris tyggisen holder lengst på smaken 😉

 4. mjuuugly sier:

  Disse tyggisene er farlig gode… Kan ikke ha de for jeg gomler i vei på de hele dagen, så jeg har en boks med mynte i stedet 😛

 5. Lila sier:

  Tror jeg må ta samme variant som mjuuugly. Begynner jeg er jeg fort hekta. Har brukt så mange år på å venne meg av med tyggis. Tenker at uansett lavkarbo el ei, så har fordøyelsen godt av litt ro. Tygging setter igang endel prosesser, bla sult.

  L:)

 6. Ellen sier:

  Ok, da er det bare å bestille, kjenner at jeg begynner å bli rimelig desperat etter 2,5 mnd. uten tyggis;)

 7. Line sier:

  De fleste tyggisene og halspastillene (selv de uten sukker) inneholder en del karber, MEN hvor store mengder får man i seg av sånt?
  Jeg tygger både tyggis og spiser halspastiller med god samvittighet, og det ødelegger ikke for at jeg skal klare å holde meg i ketose.
  Forøvrig har apotek 1 (sikkert flere apotek) en del halspastiller/andre drops som inneholder null karber. Det er dog kunstig søtning i dem – men igjen, hvor store mengder får man i seg? 😉
  Takk for en fantastisk blogg!

  • Takk for kommentar! Jeg spiste også tyggis og halspastiller uten å tenke noe særlig på det. Men har trappet kraftig ned, for når noe er «lov», så har jeg lett for å ha som hobby å putte det i meg 😉

   Så fine ord – takk!!!

 8. e84 sier:

  tyggisen klarer jeg dessverre ikke å gi opp, lavkarbo eller ei. jeg er helt avhengig, må ha det! 😉 dog IKKE når jeg løper da men…..lol

 9. Yasi sier:

  Jeg er på tyggegummi-avvening selv, men dette så jammen meg fristende ut :O Kom over disse sist jeg la inn en bestilling på iHerb, men jeg mååå klare å styre unna!

 10. mari sier:

  Så tyggisen fra Iherb er helt «safe» jeg vil ikke gå opp i vekt av å spise denne ? ettersom jeg røyker, og jobber i utelivsbransjen, må tyggis til endel ganger…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s