Sjokoladeostekake – lavkarbo

Ettersom forlaget Lille Måne skrev så fint om meg i dag, feirer jeg ved å dele denne oppskriften med dere. Jeg synes dette er en lavkarbodessert på sitt beste! Dette var avslutningen på gårsdagens date med min kjære, og er en dessert for de tilfellene man skal slå på stortromma!

Mektig og kremete, med smaker som komplementerer hverandre. Oppskriften er til fire små kaker som lages rett i porsjonsskåler.

Bunn:

4 ss valnøtter

2 aprikoser

4 ss sukrinmelis

4 ss mandelmel

½ ts vaniljepulver

1 eggehvite av et mellomstort egg

Kvern valnøttene og aprikosene i en elektrisk kaffekvern eller foodprosessor. Bland inn resten av det tørre. Gni til slutt inn eggehviten. Fordel massen i de fire formene, og trykk den ut til en jevn bunn.

Ostekrem:

100 gram mørk sjokolade

100 gram kremost

1 dl kremfløte

2 små egg

2 ts vaniljepulver

Brekk sjokoladen i biter. Smelt den sammen med osten og fløten i en kjele. Når det er smeltet, tar du kjelen av platen, og rører inn eggene, ett om gangen. Rør vaniljepulveret inn til sist. Fordel osteblandingen i de fire formene. Disse skal nå stekes i vannbad, midt i ovnen på 150 grader. Kakene stekes i 15-20 minutter, til toppen ser ut som 70% sjokolade, og kakene har fått en kremete konsistens. Avkjøl kakene.

Saus:

2 store ss creme fraiche

1 ss sukrinmelis

½ ts vaniljepulver

Bland det hele raskt sammen. Pynt kakene med sausen samt noen tynne skiver filetert appelsin.

Velbekomme!

Karbohydratene i denne kaka fins hovedsaklig i sjokoladen, kremfløten, valnøttene, aprikosene og creme fraichen. Aprikosene kan sløyfes, men de setter en nydelig smak på bunnen. Jeg bruker 70% bakesjokoladen fra Freia, men du kan velge sjokolade etter smak og innhold av karber! Hvis du vil lage denne i en springform, kan du sette den i en annen form oppi en bakeplate for å steke i vannbad.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Kaker. Bokmerk permalenken.

23 svar til Sjokoladeostekake – lavkarbo

  1. Aila sier:

    takk for at du delte oppskriften med oss. Den skal prøves snart 🙂

  2. Tina sier:

    Tusen takk for oppskrift som får munnen til «å løpe i vann» jummi denne skal prøves neste helg:-) Du er superflink. Knib

  3. Denne så rålekker ut! 😀 Skal absolutt prøves en gang. Nammmm :))

  4. Wenche sier:

    Hei du 🙂

    Jeg har akkurat fått diagnosen Diabetes 2 og sliter med for mye insulin, som igjen lagres som fett jeg ikke får strent eller spist vekk :-/ går nå på lavkarbo og er veldig klar for masse gode ideer på hva jeg kan lage??
    Iskaken ser god ut! Har du andre sider med oppskrifter på ymse ting??

    • Hei, Wenche! Beklager tregt svar! Til høyre på siden her er det link til kategoriene mine, blant annet middag, kaker og snop. Iskaken har jeg ikke lagt ut, men jeg sender den på mail som en liten gave fra meg 😉 Ønsker deg lykke til, Wenche! Dette kommer til å gå fint!

  5. Gry sier:

    Fristende 🙂

  6. Rebekka sier:

    Denne må jeg prøve! Og du, gratulerer med flott – og velfortjent omtale! Jeg er helt enig med Lille Måne! 🙂

  7. Tilbaketråkk: Godbiter fra uke 13 | kaffedamen

  8. Lila sier:

    Du er så flink Cecilie:)

  9. Medusa sier:

    Hei. Hvor mange karbohydrater er det egentlig i denne kaken.

  10. Ellen sier:

    Hei! Du er til en kjempestor inspirasjon!!!
    Altså, aprikoser, er det grei lavkarbo mat. Ser jo at det bare er to stk, men allikevel? Hvilken type aprikoser og hvor får man kjøpt de? Helsekost, iherb?

    • Takk, Ellen! Så hyggelig 🙂 Aprikoser er ikke lavkarbomat, de inneholder cirka 55 gram karber per 100 gram. Men jeg synes de setter så nydelig smak på bunnen! Jeg spiser jo heller ikke helt strikt, og unner meg noen aprikoser av og til, for eksempel rett etter trening. Det er den høykarbomaten jeg savner litt 😉 Når det er sagt, virker det som om kroppen min tåler de helt fint!

  11. MaritBE sier:

    Ser kjempegodt ut !

  12. mona sier:

    hei. hvor mange karber er det cirka i en porsjon?:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s