Smått om helse

Magasinet Mat og Helse forteller at stevia kan bli godkjent i EU allerede fra høsten av. Dermed også i Norge! For de som ikke vet det, er Norge -enkelt forklart- bundet til EUs vedtak gjennom EØS-avtalen. Det blir spennende å se hva som skjer!

Solveig Haga skriver på bloggen sin om at fett ikke betyr fetende. Enkel innføring som kan være grei å ty til når man skal forklare hvorfor man spiser «alt det fettet.» Forøvrig er Solveigs smil en flott blogg, jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har oppdaget den før?

Den svenske journalisten Elin Gunnarsson har en artikkelserie i Expressen på søndager. Den omhandler «Fettskrekken.» Artiklene legges ut på expressen.se.

Del 1: Fettskrekk – det begynte med en bløff (min oversettelse). Flere linker fins her hos kostdoktorn.

Aftenposten meldte tidligere i uka at 2010 ble et rekordår for McDonalds i Norge. På onsdag så jeg Supersize me sammen med Mat og Helse-elevene mine. Jeg hadde svært mye på hjertet da filmen var ferdig… Som alltid er reaksjonene svært ulike. Noen vil aldri på McDo igjen, noen vil dit med en gang! Filmen er noen år gammel, men den innehar mye interessant informasjon om Amerikas helsebilde. Her er en liten snutt fra filmen:

Aila som har bloggen Kropp i balanse, la ut en morsom test her om dagen. Elevene og jeg har allerede demonstrert for hverandre hvor stive vi er i akkurat den øvelsen hun beskriver. Derfor måtte jeg avslutte en time med denne øvelsen. Ta en titt og prøv selv! Det var svært effektivt! Det samme hjelper når man skal tøye ut, har jeg allerede erfart.

Forøvrig ble det løpetur på oss i stad. En rolig, deilig tur. Klokka mi informerte om at den ble 6,65 km lang, og at gjennomsnittstiden var 9,2 km/t. Perfekt!

Ettersom bare minstejenta er hjemme, skal Einar og jeg ha middagsdate i kveld 🙂 Nå må jeg begynne på desserten… Sjokoladeostekake har jeg planlagt. Kryss fingre for at den blir bra! Til maten serveres det Cava. Det er godt til mat, synes jeg!

Ha en herlig lørdagskveld! Husk å nyte hvert lille øyeblikk som nytes kan!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

21 svar til Smått om helse

 1. e84 sier:

  Åååå, den Supersize me filmen så jeg da den kom ut for noen år siden. Syyyyk! Men veldig interessant synes jeg da 🙂 Jeg var lettere sjokkert da jeg leste i avisen denne uken om økningen til Mc Donald’s, jeg som trodde det gikk andre veien…hmm…

  Har blitt deilig utendørs løpetur på meg i dag også. Er hjemme hos ho mor på landet,så da ble det en morgentur sammen med en venninne klokken 8 sharp. Det var herlig! Også har jeg vært en snabbtur i Sverige i dag og da fant jeg den Freia Premium sjokoladen som du snakket om som jeg har vært så desperat etter å finne. Den ligger i kjøleskapet og godgjør seg nå og skal prøves i kveld, gleder meg! 🙂

  Ha en strålende kveld med cava og kake, høres deilig ut! 🙂

  • Den Freia sjokoladen hadde jeg glemt… Regner med at den falt i smak! 8 var tidlig, tidlig… Så flink du er! Men du er jo en «ekte» løper i mine øyne, altså! Forresten har jeg hørt at det er en ny joggebølge på vei. I tåka i går kjørte jeg kun forbi joggere, og til min store glede var flere godt voksne kvinner og mange par.

   Kvelden var strålende 😉

 2. Gymsokkbaby sier:

  Jeg prøve øremassasje og jeg kom myyye lengre ned mot gulvet etter øremassasjen. Finurlig. Skal innføre øremassasje i treninga nå 😀

 3. -m- sier:

  Høres ut som en kjempekoselig lørdagskveld dere skal ha! Jeg har vært på mølla i dag, slik jeg bestemte meg for, og klarte å å komme meg gjennom 5 km litt raskere enn sist helg:) Veldig fornøyd med det og idag kom jeg meg ned på 33:50 fra 35:15 forrige helg.
  Good, good! Rett vei:) Spent på hvor lang tid det tar før jeg klarer å presse meg ned slik jeg ser 2 tallet…det bør skje før juni for da er det Jentebølgen!

  • Det kommer du til å klare med glans! Du har gjort en kjempejobb, altså! Vi hadde det superkoselig, og noe av det siste jeg husker at vi snakket om før jeg sovnet, var akkurat denne kommentaren og hvor flink du har vært!

   Spurte du meg her om dagen på forskjellen mellom å løpe på mølle og asfalt? Svarte jeg? Hmmm…

   • -m- sier:

    Tja, spurte og spurte…jeg reflekterte vel heller litt med meg sjøl om at det kanskje var vanskeligere å løpe ute og at tiden går opp…. mest kanskje for å forberede meg selv og hodet mitt på dette slik at det ikke oppleves som en nedtur. Snøen har så smått begynt å smelte her oppe og mye kommer til å forsvinne idag 🙂 Kanskje jeg skal begynne å motivere meg til debut jogging ute ilp. av uka, dersom fortaua tømmer for is! Kjenner at det er en litt skummel tanke, men Jenteløpet kommer jo ikke til å bli avholdt inne på ei treningsmølle 🙂 så da er vel den diskusjonen lagt død..

    Virker jo veldig snedig den pulsklokka du har da, med både måling av distanse og fart. Hva type benytter du? Min er en enklere Polar modell, om i prinsippet bør holde..men man får jo alltid lyst på no nytt da..
    Ha en flott søndag!

   • Tiden går kanskje litt opp, men det er mye, mye deiligere å løpe ute, både for kropp og sjel!

    Jeg har en Garmin Forerunner. Skal skrive litt om den en dag, den er helt genial!

 4. Andreas sier:

  Sjekk siste nummer av Sunnhetsbladet. De har viet mye spalteplass til å vise sin motstand mot lavkarbo.

 5. Lila sier:

  Hei snuppa.

  Helgen bare fløy ifra meg. Vi får heller møtes neste gang. God klem

 6. SB sier:

  Har du sett Supersize Me og er interessert i lavkarbo, så vet du forhåpentligvis allerede at problemene Spurlock fikk under innspillingen ikke har med fett å gjøre. Det er en god dokumentarfilm, men han har kanskje tatt noen snarveier her og der.

  Fathead ble laget noen år etter som tilsvar til Supersize Me. Den stiller kritiske spørsmål til filmen og repeterer eksperimentet med et litt annet fokus. Anbefales.

  Om filmen: http://www.fathead-movie.com/index.php/about/

  • Jeg vet det – tenkte ikke på å nevne det en gang, men det burde jeg jo gjort! I klassen etterpå snakket vi om blodsukker, insulin, ren mat og så videre. Det som provoserer meg i filmen, er at det hele tiden fokuseres på at han spiser så mye fett. I løpet av de 30 dagene spiser han 13,5 kilo sukker og 5,5 kilo fett… Hmmm… kanskje skrive litt mer om filmen?

 7. En ting som ikke an unngås å nevnes med McD og slikt mat, også Fathead, er at de glemmer to STORE poenger: Drittmat er billigst i mange sammenhenger, skal du fore 5 unger og 2 voksne så er det visst et rimelig rett-fram regnestykke å heller bestille store menyer enn å lage alt selv av gode råvarer…..

  Og all denne drittmaten innholder også hauger av glutamat/MSG, som jeg er sterkt motstander av , og som bl a settes i sammenheng med fedme og avhengighet. At man får lyst på en viss type mat, fordi underbevisstheten kobler det med MSG. Og da er jo klart spesielt McD burger og ikke bare en vanlig hamburger det man bare «må ha». Dette nevnes ikke med et ord i de to filmene, og da kan man spise så lavkarbo eller høykarbo eller hva pokker man vil, man får jo helseskader uansett!!!! Og forklar de kanskje ikke høyest utdannede, fattige at denne maten ikke er mat…

  Og stevia tillatt nå plutselig?! Det er så mye rart som sirkulerer i kommentarfelt, jeg har i kke orket å sette meg inn, men d var jo noe med urteforbud fra 1. april nå… og det leste jeg først i februar, det var neppe spøk :P… Til jeg hører det fra seriøse kilder ELLER bloggere som får varer stoppa, så aner jeg ikke hva det var. Men det var visst noe EU/EØS, såpass fikk jeg med meg… positivt om de tok feil!!

 8. Nina sier:

  Cecilie – den akupunkturøvelsen er noe av det sykeste…helt utrolig kult! Satt her og gruet meg til løpetur, slapp og energiløs, surfet på nett for å trekke ut tiden og stakk innom siden din for om mulig å hente litt energi og inspirasjon – og det fant jeg sannelig!
  Tusen takk for veldig fin og inspirerende blogg (lavkorbo eller ei :o).
  Klem fra Nina (x-kollega :o)

  • Åååååh! Har savnet deg på jobb, Nina! Hvordan har du det? Skulle du på løpetur, så herlig! Jeg løp på mølla i stad (regnvær 😦 ) og etterpå fikk jeg litt vondt i ryggen. Jeg masserte ørene som en gal, og tøyde rolig ut. Er fin nå 🙂 Så koselig å høre fra deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s