Løpetur i solskinn

I går skinte sola så nydelig her. Da vi gikk hjem fra barnehagen, varmet sola i ansiktet, og vi så årets første krokuser! Jeg skulle løpe ute i går, og ville gjerne løpe i sola. Det er ikke alltid så lett å få til, men i går trikset jeg det til…

Jeg lagde middag da vi kom hjem fra barnehagen. Så forklarte jeg gjengen min at det var viktig for meg å løpe i sola – og så løp jeg av gårde mens de spiste middag uten meg. Hvis jeg skulle spist middag først, hadde jeg måttet vente en stund før jeg ble løpeklar. Det er ikke godt å løpe på full mage!

Jeg bestemte meg først for å løpe en 5k-runde vi løp mye før. En tung løype på asfalt, med mange lange, slakke bakker. Min gamle rekord på den var 31.30. I går løp jeg den på 28.30 🙂 Planen var å løpe 7-8 kilometer, men kroppen var god – til tross for beinpressen på mandag – så jeg løp en mil. Den 6. og 7. kilometeren besto av både slakke og bratte bakker, og tempoet stupte. Men når det så rettet seg ut igjen, klarte jeg for en gangs skyld å få opp tempoet. Jeg løp i «mål» på 59.18! Den siste kilometeren hadde jeg et tempo på rundt 10.8 km/t, og var så fornøyd med meg selv. Forrige uke løp jeg en lettere runde på 1.07.24… Og gikk nesten helt i kjelleren. Møllerekorden min er 59.30. Så det ble rekord – på en krevendes løype!

Det beste med å få positive løpeopplevelser, er at det motiverer så til å løpe videre! Husk at man ikke må løpe en mil for å få det! Jeg startet med 2,5 kilometer!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Løping. Bokmerk permalenken.

9 svar til Løpetur i solskinn

 1. Sigrid sier:

  Utrolig gøy når man har fullført ei sånn runde med nye rekord! Verdens beste følelse 🙂 Jeg synes du er kjempeflink på løpingen jeg, løper både fort og langt!

 2. Wow, du er superrask!

 3. Sara sier:

  Jeg er mektig imponert!! Du har jo en helt utrolig formstigning 🙂 Så gøy å følge med!!

 4. Ida sier:

  Du er så sporty altså!

 5. Hege sier:

  Det var flotte tider! Og jeg som var så skrytete av løpinga mi. Nå ble jeg litt flau!

 6. Catrine sier:

  Jeg har satt ny personlig rekord på mølla med å ha løpt i 32 minutter. Er ikke veldig lenge siden jeg løp i 5 minutter og ikke orket mer, så jeg er veldig fornøyd. Ble insipirert av dine løpeinnlegg tidligere. Jeg måler i tid og ikke i distanse foreløpig. Jeg er veldig redd for å ta steget videre og løpe ute. Er det en stor overgang? Ser for meg at det er mye lettere å gi opp og at det blir tyngre siden jeg ikke får «drahjelp» av båndet.

  Catrine

 7. Elisabeth sier:

  Så bra, du har virkelig progresjon i alt du gjør med trening for tiden, og du deler så raust. Det inspirerer masse:) Jeg var på min andre joggetur i går, i solskinn. Måtte prøve de nye skoene, og de var så perfekte at jeg vurderer å kjøpe et par til for å ha stående. Jogginga i går gikk like bra som på mandag, en annen rute på 4 km, og jeg løp nok ca 3 km før jeg gikk siste stykket hjem opp den bratteste bakken. Men jeg var utrolig godt fornøyd, fant en god rytme og bare holdt på med jogginga. Det funker jo når jeg bare kommer over den første kneika:) Og den gode følelsen etterpå er verdt det hele: kjenne blodet pulsere godt i årene, kjennes som å ha fått innvendig peeling.Tror det er veldig bra å få litt fart på blodet, det kjennes sunt:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s