Nydelig middag: Stange kylling

Jeg er litt forelsket i Stangekylling. Det er kylling av særdeles god kvalitet, saftig og kjøttfull. I går spiste vi små lårsteker til middag. I dag sto det kyllingbryst og lårstek med provencekrydder på menyen. Store, saftige, møre kyllingbryst. Små, lubne lårsteker. De sto i ovnen og stekte seg selv, mens jeg lagde en enkel grønnsaksrett. Gulrøtter, sukkererter, champignon, brokkoli og spinat ble surret i litt smør for så å få en liten fløteskvett som finish. Kanskje ikke så elegant, men helt nydelig!

Og ja, Stangekylling er dyrt. Men – mor vet råd. Sist jeg handlet, la jeg merke til at det var flere pakninger med utløpsdato i dag. Og da jeg svippet nedom butikken etter jobb, lå det seks pakker bryst og lår og bare ventet på meg til halv pris! Hverdagslykke! Vanligvis pleier jeg å kjøpe produkter fra Stange når det er datenight her i huset!

Og nå i kveld har jeg storkost meg med å lese mer om Stange i bladet Mat og Venner (les anmeldelse av bladet her). Jeg synes det er interessant, jeg, å lese om historien og filosofien bak små firmaer og ildsjeler!

Og i frysa mi ligger tre små steker til, som bare venter på å bli til noe godt! Men da skal jeg prøve ut en ny oppskrift fra bladet. Forrige helg testet jeg ut saltinnbakt kylling med sitron. Det var helt nydelig!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Middagstips. Bokmerk permalenken.

10 svar til Nydelig middag: Stange kylling

 1. Tonje sier:

  Perfekt å finne Stangekylling på tilbud! Du har skjønt det! 😉

 2. Frida sier:

  Mmm! Stangekylling er nydelig!Og grønnsaksblandingen din ser deilig ut den også!

 3. Elisabeth sier:

  Stange kylling, er det økologisk mat? Og hvilke butikker har den? Forsøker, alt etter økonomi og hva som er praktisk, å kjøpe rein mat hos en slakter et stykke unna. Det er stor forsjell på smaken, og på lukta av kjøttet til og med. Kjøper blant annet bacon som er ordentlig røkt, uten fosfat og tilsetninger av noe slag. Ikke laget med røykaroma fra en kjemisk fabrikk. Og det var jammen stor forskjell fra butikk-kjøpt! Kan vagt huske den lukta og smaken fra jeg var barn. Han som ha skrevet «den hemmelige kokken» (husker ikke navnet…) beskriver i boka at når vi begynner å kjøpe rein mat uten tilsetninger må vi ofte venne oss til den smaken. De fleste har blitt så vant til industriell mat (inkl. masseprodusert kylling, selv om den ikke inneholder kunstige tilsetninger) at smaken av reint kjøtt blir veldig annerledes. Og som du sier: kyllingen er spesielt saftig og smakfull. Jeg tror det blir sånn når dyra får leve som dyr og at produktene blir håndtert med respekt for det ekte.
  Det kan være en kronglete vei å gå å finne disse gode produktene, og som du gjør må man slå til på gode tilbud. Selv har jeg kommet et stykke med både økologisk og rein mat, og likevel er det et stykke igjen. Men jammen er jeg godt fornøyd med det jeg får til. Har lært meg til å være fornøyd med at ikke alt kan være på plass fra det øyeblikket jeg får en idè eller jeg begynner med noe nytt. Ha en deilig dag, våren er på full fart inn her nå:)

 4. e84 sier:

  yum, kylling er deilig! spiser mye av det jeg også, er en av favorittene. Din også? I dag har jeg spist laks, det var nydelig! Spiser du ikke fisk? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s