Smaken av søtt

Hvis jeg en gang i gamle dager hadde klart å begrense meg, hadde jeg kanskje spist sukker enda. Men jeg klarte ikke å begrense meg. I det smågodtbollen ble satt på bordet, kastet jeg meg over den med livet som innsats. Det samme skjedde hvis det ble servert kaker, popcorn, potetgull, sjokolade… Jeg tror faktisk at jeg oppriktig tenkte, hver gang, at jeg bare skulle ta litt.

Jeg tok aldri bare litt. Jeg tok ikke bare en og en. Jeg tok mye, alle på en gang, altfor mange. I 32 år klarte jeg ikke å bare forsyne meg litt. Jeg klarte ikke å bare forsyne meg én gang. Og når jeg først hadde spist opp alt, var apetitten så trigget at jeg måtte ha mat i tillegg!

Nå, to år etter at jeg kjøpte min siste godtepose, hender det at jeg tar en lørdagsgodteri av jentene. Lakris har jo aldri sluttet å smake godt, og av og til koser jeg meg med en liten lakrisfisk. Og vet dere hva, jeg spiser én og koser meg med den. For to år siden hadde jeg spist den ene, for så å spise opp hele godteposen til jentene, for så å måtte dra på butikken og kjøpe ny – for så å kjøpe litt ekstra til meg selv i tillegg.

Nå koser jeg meg med å lage oppskrifter på sukkerfrie kaker og godteri og å teste ut naturlige søtningsmidler. Jeg er ikke så flink til å bare spise en nå heller! Kreasjonene er jo både sukkerfrie OG søte, og det er jo himmelrik. Derfor må jeg prøve å bare bake og lage snop i helgene. Jeg storkoser meg med mine sukkerfrie puslerier – og når jeg får veldig lyst på en liten lakrisbit, tar jeg en!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Lavkarbo. Bokmerk permalenken.

14 svar til Smaken av søtt

 1. Det er jo bare FANTASTISK å ha kommet dit at man kan begrense seg. Det føles så utrolig harmonisk og under kontroll, på en måte. :o) I love it!!

 2. Tina sier:

  Jeg nikke gjenkjennende på det du skriver her ja. Som om jeg skulle sagt det selv:-) Herlig å føle seg fri fra sukkerslaveriet, iallefall nesten, siden sukrin og stevia har overtatt og søtt dette også, men blir jo ikke mer sulten eller hysterisk dagen etter. Spiser jeg litt «vanlig» sukker nå, ja så blir jeg helt propell før jeg detter sammen og dagen etter vil jeg ha mer, mer,meeeeeeer søtt. Etter at jeg la om til lavkarbo, så er jeg ikke så ofte skapmus lenger.

 3. Lila sier:

  Jeg smakte på alt i går på kurset, så da ble det 14 dager uten melk, sjoko. Men starter på igjen i dag med friskt mot. Klem til deg

 4. Hooney sier:

  Jeg synes det er herlig å ha gått over til lavkarbo og ikke ha det suget lengre. Vel vanskelig å begrense seg i Bountysjokoladene som vi laget i dag. Men jeg er faktisk veldig begrenset i forhold til hva jeg var før. Så etter å ha spist tre biter tenker jeg at jeg skal steke meg et egg for å bli fornøyd.

  Savner lakris da. Ordentlig god lakris. Husker litt salt lakris strø til å ha på isen…..nam…….Kjøper en sukkefri søt type av og til. Men tåler ikke maltiol veldig godt, så den begrenser seg også veldig.

  Men skal kjøpe ismaskin på coop denne uken til 300. Da kan jeg kanskje lage lakris is….Eller annen god is…..

 5. madbanditten sier:

  Øj, din beskrivelse af «før» lyder meget bekendt, men jeg er da lettet over at læse at man kan komme over på den anden side. Tænk, at kunne spise ét stykke lakrids! Flot klaret! Og fin blog.

  Hej fra Jane

 6. hannem sier:

  Dette høres veldig kjent ut. Jeg elska bassets lakriskonfekt, fudge og M. Nå går det toppen en halv 86% sjokolade i uka. En sjelden gang smaker jeg på ungenes godter, men da blir det bare én og veeeldig lenge til neste gang.

  Var hos svigers i går, da får vi alltid påsmurte rundstykker. Denne gangen var de heldigvis grove, 🙂 jeg spiste 2, litt eplekake og en halv bolle med rørte jordbær. Etterpå var jeg skikkelig fysen.

  Nå har vi akkurat fortært middagen, det var kyllinglår med bacon surra rundt. Som tilbehør hadde vi en mos av sellerirot, kålrot og gulrot med masse smør i, 🙂 kokt brokkoli og en salat, samt en god klatt rømme til. Jeg måler aldri hvor mange karber jeg får i meg, prøver å leve balansert.. Senere blir det kaffe, da skal jeg skeie ut med littegrann lakris-yoghurtis, den er bare snadder…

 7. Nicole sier:

  Jeg kjenner meg utrolig godt igjen i det du skriver! Jeg har nettopp funnet ut at det finnes en fantastisk god sukkerfri verden, og driver nå å koser meg med sukkerfrie kaker og hjemmelaget sjokolade. NAM! Men jeg må desverre innrømme at jeg fortsatt ikke bare klarer å ta en. Hverken av vanlig snop eller det sunne. Her er det rom for forbedring 😀

 8. Ida sier:

  Jeg kjenner meg veldig godt igjen. Nå er det sånn at jeg får vindt i hodet og sår hals om jeg spiser sukker, selv om det ikke er så mye, så da er det jo veldig greit å bare holde seg unna 🙂 Dessuten syns jeg at ting som er søtet med sukker er forferdelig søtt. Det er skummelt hvordan smaksløkene forandrer seg!

 9. Nettisen sier:

  Hahaha, sånn er jeg og egentlig. Spiser ikke sukker og høykarbo til vanlig, men når det først er «fridag» er det uten noe som helst forsøk på å begrense meg, så kjenner man jo virkelig på kroppen etterpå hvorfor man kuttet ut tullet:-)
  Men de første dagene etter sukkerdagen er jeg et lite monster tror jeg.

 10. siri sier:

  Hei igjen;) Det har skjedd noe rart med kroppen min etter at jeg begynte med lavkarbo, og det er at jeg får migrene hvis jeg skeier ut for mye. Jeg har kun hatt migrene et par ganger før, men n å får jeg det altså hver gang jeg har spist for mye karbo…..Det gjør det jo lett å begrense seg da, men litt kjipt at jeg ikke kan drikke et par glass vin uten å våkne med dunder hode etterpå!
  Da er barnevakten ordnet til den 30;) Deilig å ha en snill søster (som alltid trenger penger! ;)). Klem

 11. e84 sier:

  I know the feeling! Etter å ha vært veldig flink hele uken med besøk hos søster i helgen hvor jeg stod pent over melkesjokolade med daim ( som jeg egentlig elsker! ) og hjemmebakte, ferske kanelboller ( hvetebakst er jo min svakhet nr.1 ) skulle jeg kose meg med litt godt i går kveld. Jeg var først på trening da, som jeg kanskje ikke egentlig orket, men dro allikevel og fikk en god økt. Så ble det litt hjemmelagd sjokolade ( litt for mye, klarte ikke akkurat kun 1 bit nei…) og hjemmelagd lavkarbois med sjokkisbiter og nøtter. Ble for mye til sammen i forhold til hva jeg egentlig hadde tenkte, men, men… Denne helgen ble det kun 1 dag med lavkarboutskeielse i stedet for hele helgen, så da får man vel kanskje være fornøyd? Angrer litt i dag allikevel men… hmm…. :S

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s