Lavkarbo Chocolate chip cookie

Mmmm 🙂

Disse er raske å slenge sammen. Jeg har brukt noen av basisingrediensene i min lavkarbo-kjøkkenskuff: kokosmel, sukrin og vaniljepulver. I tillegg har jeg brukt bakepulver, smør, bakekakao, egg og 70% kokesjokolade.

Du trenger:

100 gram mykt smør

0,5 dl sukrin

2 mellomstore egg

2 ss kakao

4ss kokosmel

1,5 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

100 gram grovhakket sjokolade

Slik gjør du:

Rør smør og sukrin hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen. Bland alt det tørre inkludert den grovhakkete sjokoladen, og tilsett det så i smørblandingen. Røra blir svært fast, og det blir vanskelig å få vispene til å gå rundt. Sånn skal det være!

Lag cookies ved å ta en ss deig og rulle lett til en kule. Sett den så på bakepapiret og trykk den litt flate, cirka 1.5-2 centimeter tykkelse. Oppskriften gir 12 cookies. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter. La de kjøle seg litt på brettet før de legges over på rist. Sett de så i kjøleskapet for at de skal «sette seg.»

Hvis du ikke har bakt lavkarbo før, så vær obs på at disse ikke er like søte som cookies laget med sukker!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kaker. Bokmerk permalenken.

40 svar til Lavkarbo Chocolate chip cookie

 1. Veronica sier:

  Mm, disse må prøves til uken. Da er det bursdag som skal feires! 🙂

 2. Sara sier:

  Yum Yum! Disse skal definitivt prøves i nærmeste framtid! 🙂
  Håper du har en fin helg, Cecilie! 🙂

 3. Ingvild sier:

  Denne lagde jeg i går, veldig god!:) Og mettende!

 4. Linn sier:

  Cecilie! Du frister meg så altfor mye! Disse må jeg garantert prøve snart 🙂

 5. MaritBE sier:

  namnam 😉 Hørtes veldig godt ut ! Og så veldig godt ut 😉

 6. Sølvi sier:

  Hei, jeg skulle lage disse men det ble ikke en fast deig for meg? Holder det virkelig med så lite tørt?jeg malte kokosmasse til mel, kanskje det ikke blitt tørt nok, for det er jo ganske fett…. Eller var mine egg altfor store? Jeg endte opp med å tilsette hi maize og litt jyttemel men resultatet ble tørre mini kaker:-( sønnen min likte de da, så det er en trøst..

  • Hei, Sølvi! Det er nok melet som er problemet! Jeg bruker kokosmel fra Aman Pana. Det ser ut som hvetemel, og er svært fiberrikt. Det suger til seg væske. Det oppfører seg ganske anderledes enn kokosstrø. Jeg tenkte ikke på at noen kan forveksle disse to, så nå skal jeg presisere det i oppskriften!

   • Sølvi sier:

    Takk for svar:-) da skal jeg helt klart gå til innkjøp av kokosmel! Så blir det sikkert cookies i huset;-)

 7. bompibjørnen sier:

  Hei!
  Disse var knallgode! Men jeg hadde ikke vaniljepulver, så brukte vaniljesukker i stedet, og det ble jo kjempegodt! Blir det stor forskjell med vaniljepulver? blir de søtere eller noe? jeg har aldri brukt vaniljepulver før.
  nam var det uansett!!

 8. Disse så kjempedeilige ut!

 9. Jeanette sier:

  Hei!! Har lyst til å prøve disse ,men hvor mange karbo er d på en slik posjon ??

  Jeanette

  • Hei, Jeanette! I denne oppskriften finnes karbohydratene først og fremst i kakaopulveret, kokosmelet og sjokoladen. Så da spørs det litt på hvilken kakao og hva slags sjokolade du velger. Jeg brukte Freia bakekakao og Freia 70% bakesjokolade. Da kommer totalen på cirka 45 gram karbohydrater, altså 3,75 per cookie. Hele 34 karber kommer fra sjokoladeplata, så du kan evt bruke en sukkerfri sjokolade, eller bruke mindre!

 10. silje sier:

  Hei, lagde disse nylig, uten sjokolade i, de ble veldig gode…men jeg fikk små myke sjokoladekaker istedenfor kjeks… fulgte oppskriften til punkt og prikke ( brukte samme kokosmel som deg) vet du hva det kan vær som gjør det?? Men som sagt de var veldig gode:-D

  • Mener du at de ikke blir sprø? Det skal være sånn, jeg bare tenkte ikke på å skrive det. Det er veldig vanskelig å lage kjeks på lavkarbo, da må man eventuelt ettersteke de på svak varme over lengre tid. Jeg tror akkurat disse blir for tørre i smaken da!

 11. Trine RJ sier:

  Nå er disse i boks! bokstavlig talt 😉 Skal på hytta i helga og skal ha med disse.
  Bakte de etter oppskriften din, men tilsatte litt Stevia sjokolade, da jeg liker det litt søtt, og brukte 75 g sukkerfri sjokolade. Lagde 12 stk og det gir ca 1 karbo pr cookie.
  Mulig jeg stekte de litt for lenge for de ble litt tørre, synes jeg. Meeen håper at disse, som all annen lavkarbobakst jeg har laget så langt, blir enda bedre i morgen 😉

 12. Linn Therese sier:

  Bare en karbo pr kake? Gjør ikke feks sukrinen at det blir mer, i tillegg sjokoladen? Jeg har ikke begynt på karbokostholdet enda, starter om et par uker. Prøver å lese meg til så mye som mulig før jeg starter. Så jeg leser litt oppskrifter for å forstå kostholdet bedre 🙂

  • Hei! Sukrin er sukkeralkohol som ikke tas opp av kroppen. Det har 0 kalorier, 0 i GI og påvirker ikke blodsukkeret. Lykke til, da! Spennende!

   • Linn Therese sier:

    Tusen takk for opplysningen 🙂 Står på baksiden at det bare er karbohydrater, så ble litt forvirret de. Gleder meg virkelig til å komme i gang med kostholdet!

   • Det skjønner jeg godt! Sukkeralkoholer kan trekkes fra, altså ikke regnes som karbohydrater. Sukrin og stevia regnes ikke som kunstig søtning, og mange tåler det godt. Maltitol for eksempel kan trekkes fra, men har også tatt knekken på mange mager…

 13. Marie sier:

  Nam! I kveld var første gang jeg har prøvd meg på lavkarbokjeks. De ble gode. Spent på om de blir litt hardere eller sprøere når de blir kalde. Har allerede spist to stykker varme 🙂 God helg! Du har en utrolig inspirerende blogg 🙂

 14. Maren Malvik sier:

  Hei 🙂 de så kjempegode ut, og jeg skal definitivt lage dem.. men kan jeg erstatte kokosmelet med noe annet? har ikke kokosmel skjønner du ;p tror du jeg kan bruke soyamel/ mandelmel etc?

  • Hei! Jeg har ikke erfaring med soyamel, men du kan godt bruke mandelmel. Kokosmelet er imidlertid en del mer fiberrikt, så du trenger mer mandelmel! Prøv med 0,7 dl mandelmel, og tilsett mer. Det forutsetter mat det er mandelmelet til Funksjonell Mat, og ikke kvernete mandler. Da må du ha enda mer 🙂

 15. Malene sier:

  De smager helt fantastisk. Jeg er vild med kagerne! Jeg brugte kokosstrø og det fungerede fint og mælkefri margarine (fordi jeg ikke kan tåle mælk)

 16. Synnøve sier:

  Har cookisene liggende til avkjøling nå, og smaker de like godt som de lukter, blir dette suksess!! 🙂 og de var jo veldig kjappe å lage, det liker jeg 😉 Tusen takk!

 17. Bassofiso sier:

  Jeg har været på den danske Funktionel Mad, men de har ikke kokosmelet 😦 Heller ikke på den norske side kan jeg se det. Har de haft det? Når du skriver at du køber det på Helsekosten, er det så i almindelige helsekostforretninger? Tak for din oplysning om, at man skal bruge mere af kværnede mandler end af mandelmelet. Og tak for en superblog 😀
  Hilsen en dansk fan

 18. Julie sier:

  Hvordan er disse å fryse?Jeg elsker dem og vil lage en stoooor porsjon som jeg bare kan ta opp når jeg trenger det 🙂

 19. Photobscura sier:

  Hoi! Jeg fikk ånden over meg, og googlet litt, og kom over denne. Jeg kan vel ikke si at jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men lot meg inspirere veldig av den!
  Så, jeg brukte stort sett ingrediensene og målene, men vaniljepulver hadde jeg ikke, så det ble vaniljestevia, sukrin byttet ut med tagatesse, og ettersom jeg ikke hadde sjokolade, bare kakao, så tok jeg 2 ss av det, og 50 gram ekstra smør pluss en ss kokosolje. Mens jeg først var i gang, så slengte jeg oppi et par ss kaffe. Da ble røren litt for flytende, så i bollen gikk det en ss kokosmel ekstra, samt en god klype kokosmasse, og for det pikantes del ble det også en knøttliten knivsodd kruttsterk chilipulver og litt havsalt.
  Cookiene ble dødsgode! Skulle nok hadd noe som «cruncha» litt, sånn som cocoanibs eller malte mandler, men for eksperimenteringens del, må jeg si meg fornøyd.

  Takk for inspirasjon! 🙂

 20. Danielle Kirkpatrick sier:

  Nam! Disse var gode, lagde de for 10min siden! Begynte allerede og spise deigen i mens jeg lagde de!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s