Eggemelk med kokosolje

Da jeg la om kostholdet for to år siden, leste jeg mye på det svenske lavkarboforumet kolhydraterifokus. Og jeg leste side opp og side ned om eggemelk, og om alle som ble så utrolig mette av det. Tilslutt ga jeg det et forsøk, men jeg syntes det var for salt med smøret i.

Denne uka har jeg prøvd igjen, inspirert av Etlivpålavkarbo. Hun har lagt ut en oppskrift med meierismør. Jeg er imidlertid forsiktig med meieriprodukter nå og har fortsatt saltsmaken friskt i minne. Jeg har prøvd meg fram med kokosolje i stedet.

Du trenger:

2 små egg/ 1 stort

3 ss smeltet kokosolje

2 dl kokt vann

Slik gjør du:

Kokosolje kan du smelte ved å f eks sette krukka i varmt vann. Jeg bruker stavmikser og visper raskt sammen 2 små egg sammen med den flytende kokosoljen. Samtidig koker jeg opp 2 dl vann i vannkokeren. Når vannet er kokt opp, heller jeg det oppi eggeblandingen, og rører med en skje. Vips har jeg 3 dl meierifri eggemelk! Hvis du blander ingrediensene i denne rekkefølgen, blandes fettet godt inn.

Brukes til:

Eggemelk kan brukes som erstatning for melk/fløte til kaffe latte, i te, i kakao og lignende. Mange lager en blanding og har i kjøleskapet, og bruker det som fløte i kaffen. Jeg synes ikke den smaker så godt uten en tillegssmak. Jeg har brukt den til kaffe latte, ved å tilsette en dobbel espresso i. Jeg liker IKKE søt eller smakssatt kaffe, men dristet meg til å putte oppi én dråpe stevia med sjokoladesmak. Det holdt for meg!

Den første dagen følte jeg meg ikke mett i det hele tatt, og kastet med over valnøtter i det jeg kom på jobb. I tillegg fikk jeg litt mageknip. Dagen etter ble jeg mett av latten med eggemelk, magen var fornøyd, og jeg var fortsatt ikke sulten etter 3,5 timer.

Eggemelk passer fint for de som ønsker et meierifritt alternativ, eller for de som ønsker å gå helt lavt på karbohydratene. Vær obs på at kokosolje kan sette i gang magen, og at noen sliter med å sovne hvis de inntar kokosolje på kvelden. Velg en kokosolje av høy kvalitet, og gjerne extra virgin.

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Drikke. Bokmerk permalenken.

22 svar til Eggemelk med kokosolje

 1. Tina sier:

  Hmmmmm hvordan smakte den? Mye kokos smak eller rund og fin smak? Sikkert supert å bruke dette som væske i smoothien:-) Dette må jeg . Takker deg igjen for oppskrift. Duer jo så flink.

 2. Ida sier:

  Det høres egentlig godt ut, men jeg har bare kokosolje med smak… Men jeg liker jo kokos veldig godt, så kanskje det ikke gjør noe 🙂

 3. Silje Silje sier:

  Eggmelk høres helt forferdelig ut *ler* 😉

 4. Lissi sier:

  Du kan jo prøve å lage eggemelk på usaltet smør -det tar bort saltsmaken 🙂 Jeg bruker stort sett det, men har også prøvd med cocosa extra virgin -godt begge deler synes jeg.

  Men jeg ser at du tilsatt en dråpe stevia sjokoladesmak.. Jeg har kjøpt noen stevia dråper jeg og fra Iherb (inspirert av deg) og har nå prøvd vanilje og hazzelnut i eggemelk.. men jeg synes jeg må ha oppi en del før det smaker noe jeg, og da smaker det gjerne litt «apotek». Tar jeg i for mye da tror du? Jeg har fulgt det som står på flaska, 5-8 dråper -men må som sagt ta i litt mer for å smake noe særlig…

  • Jeg tror det er fordi jeg hadde kaffe oppi – og jeg er allergisk mot søtsmak i kaffen! Jeg vet ikke det med apoteksmak, har jo ikke prøvd så mange. Det gjør vel ikke noe om du må ta i mer? Jeg har tenkt på usaltet smør, men er litt forsiktig med meieriprodukter 🙂

 5. Ellen sier:

  Er det meningen at man skal drikke den som den er? Hvis man tilsetter noen ts. espresso, blir det da kaffelatte? Eller lager man kaffelatte ved å tilføre denne blandingen i kaffe?

  • Man kan vel drikke den som den er… men fysj 🙂 Jeg bruker den til å lage latte! Jeg er ikke så glad i frysetørret kaffe, så jeg bruker traktekaffe 🙂

   • Ellen sier:

    Ok, så da blander man denne blandingen med kaffe? Mengde? Halvt om halvt? Her må det inn med teskje. 😉

   • Hahaha, det er jeg dårlig på – å gi med teskje 🙂 Jeg tar en stor kopp, og bruker halvparten av eggemelken og fyller resten med kaffe. Resten av eggemelken setter jeg i kjøleskapet, og bruker i stedet for fløte eller blandet med fløte utover dagen. Å blande med fløte smaker helt klart best, men eggemelk metter mest 🙂

 6. Ellen sier:

  Beklager:( Enda mer mas…
  Er denne drikken tenkt som ett måltid? Siden den skal mette så godt?

  • Tja… Noen påstår jo at de blir veldig mette. Jeg pleier jo egentlig ikke å spise frokost, så jeg drikker den av og til for å få litt næring i kroppen om morgenen, og ikke bare fløte 😉 Jeg blir ikke sprengmett, akkurat!

 7. Tilbaketråkk: Lørdagens skravleinnlegg | Fristende lavkarbo

 8. Ellen sier:

  Åh, du verden dette var godt på en søndagsmorgen!
  Sitter alene og nyter stillheten. Har nettopp hatt en styrketreningsøkt før barna og mannen våkner, hærlig. Nå nyter jeg bare solværet og en nydelig kopp med kaffe og eggemelk, nam, nam.
  Jeg lagde den med oljen med kokossmak, kjempegodt, for den som liker kokos, da. 😉 Hadde ingen smakstilsetninger, da jeg liker kaffen best «straight» 🙂

 9. Elisabeth sier:

  Hei! Flott blogg:) Jeg er og nybakt lchf-tilhenger og har brukt dette novise året på å prøve ut div. mat og drikker. Var veldig skeptisk til eggemelk, høres litt rart ut… Men prøvde jo i desperasjon etter cappucino. Enig med deg at salt smør ble forferdelig. Jeg gikk over til tine-smør uten salt.
  Slik gjør jeg;
  25-30gr usaltet smør
  1-1,5 dl fersk kaffe (sterk), kjør disse to sammen til smøret smelter (stavmikserpå full fart i en høy beholder)
  tilsett en dæsj kanel
  1eggeplomme
  event. natreendråper/ sukett

  -kjør alt sammen til det skummer godt og hell i et høyt stort glass.
  Virkelig godt, veslejenten min kommer løpende når hun hører mixeren, her skal det deles 🙂 Jeg synes den er best når den skummer, spises med skje 😉

 10. Maria sier:

  Hvor mange kalorier inneholder det??? 😮 og er d greit å drikke denne hver dag til frokost for eksempel? Selvom man går på lavkarbo og vil passe på kabsa OG kalori inntaket? Den er så gooood 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s