Tips mottas!

Om tre uker skal jeg holde foredrag! KOS -Foreningen Kostreform ved overvekt og sukkersykdommer-  skal ha stiftelsesmøte i Vestfold, og jeg er invitert som foredragsholder… Jeg gleder meg veldig, men vet jo at nervene kommer til komme. Jeg tror jeg kommer til å være litt ukonsentrert på jobb den dagen! Tenk, lille meg. Jeg er nemlig ikke så høy, men jeg kan garantere at det skal høøøye sko på den dagen!

Jeg har en skikkelig fin egenskap – jeg er god til å ta ting på sparket, og snakke lenge om det. Det er ikke en strategi jeg skal følge nå, nå skal jeg nemlig planlegge foredraget. Jeg skal snakke i cirka en halvtime, og så blir det en åpen samtale og diskusjon etterpå.

Har dere noen tips? Jeg skal jo inspirere og motivere 🙂 HOHO, ikke noen liten oppgave jeg har påtatt meg!! Hva motiverer dere? Hvilke spørsmål ville dere stilt? Hva er deres beste tips?

Møtet er forresten i lokalene til Tunsberg medisinske fagskole i Tønsberg. Onsdag 31.03.11 klokka 18.30. Påminnelse følger, men sett av datoen!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

14 svar til Tips mottas!

 1. Karianne sier:

  Så spennende:) tips til hverdagsmat tror jeg er nyttig, og hvordan man kan gjennomføre et slikt kosthold i praksis. Pluss snakke om egne positive erfaringer du har gjort deg ved å legge om kost, som f eks mer energi, mindre eksem ol. Sånt inspirerer iallefall meg. Lykke til:) Og forresten: det at man selv må ta ansvar for egen helse. Det krever at man tar noen bevisste valg og gjør en innsats, om man ønsker å være sunn og sprek. Det kommer ikke av seg selv eller blir levert på døra av staten. Virker som noen ikke er helt klar over det;)

 2. hannem sier:

  Du inspirerer jo masse på bloggen din. Bruk noen av de tingene du har skrevet. For øvrig er jeg enig i det Karianne sier i sin kommentar. Bruk dine egne erfaringer!

 3. Tina sier:

  Ååååå så spennende, der skulle jeg gjerne vært om jeg ikke bodde så langt borte. Enig med dette og hverdagsmat + mengde mat. Men festmat er også kjekt da.
  De fleste lurer på hvor mye mat er nok og hva er for lite, hva er for mye,ikke lett å svare på da vi har forskjellige behov, men en sånt ca. str. tror jeg flere vil sette pris på. Ha gjerne en meny for 2,3 dager eller en uke klar slik at folk kan se at det ikke er noe hokus pokus å leve lavkarbo, du trenger jo ikke utdype med oppskrift å greier om du ikke ønsker dette selv da:-) Du er jo så flink. Så det blir sikkert et intr. innlegg. Skal X fingrene for deg:-)

 4. Frida sier:

  Så gøy! Du er tøff altså! Jeg har ikke så mange gode tips, for jeg er en fryktelig dårlig foredragsholder selv. Men ønsker deg masse lykke til!

  • Har du holdt foredrag før? Jeg har aldri gjort det, men jeg er flink til å holde taler (!) og er jo lærer. Så jeg slo til!

   • Frida sier:

    Ja. Men det er noen år siden sist. Er du en flink taler, og i tillegg lærer, så har du jo akkurat den erfaringen og det talentet som skal til.

    Et tips har jeg, ettersom at jeg går på ganske mange foredrag. Begrenset bruk av Powerpoint! Powerpoint kan drepe hvilket som helst foredrag ved feil bruk. Men det har du sikkert god kontroll på 🙂

   • Tja… Er litt usikker på om jeg skulle hatt bilder på pp, men egentlig er jeg mest glad i å bare prate 🙂

 5. siri sier:

  Er det lov for alle å komme? Takk for hyggelig bursdagshilsen forresten;)

 6. Nikoline sier:

  Jeg synes du skal droppe power point og bare snakke! Har følelsen av du har en engasjerende stil, og som tilhører synes i hvert fall jeg at det å få (blikk)kontakt med foredragsholderen er mye bedre enn å stirre på en skjerm; særlig når foredraget bare varer en halv time.

  Jeg er enig med de andre som kommenterer i at du bør ta utgangspunkt i egne erfaringer, og dessuten være ærlig på at du ikke er noen fagperson. Det tror jeg vil gi deg størst mulig troverdighet. Jeg ville nok unnlatt å formulere meg på en måte som kan oppfattes som moraliserende jamfør det Karianne nevner om å ta ansvar for egen helse. Det er jo noe folk er fullt klar over, sannsynligvis er det derfor de kommer for å høre på deg! Vis heller hvordan livsstilsendringer kan gjøres enklest mulig med eksempler fra eget liv.

  Som et mer konkret tips ville jeg hatt klar en oversikt over litteratur om de temaene du berører, slik at deltakerne vet hvor de skal henvende seg når de leter videre etter kunnskap på egenhånd. Ha gjerne et bredt utvalg både med lett tilgjengelig litteratur for de som ønsker det, og litt «tyngre» tekster for de som liker å plages med fagterminologi. Tips til gode nettsider vil jeg tro er kjærkomment for mange.

  Til slutt må jeg bare bemerke at jeg leser bloggen din hver dag. Jeg praktiserer ikke lavkarbokost selv, men jeg er opptatt av kosthold og bruker store deler av fritiden min på trening (nå for tiden er det mest styrke). Jeg synes det er fint å lese en blogg som er godt skrevet og nyansert.

  Lykke til med foredraget!

  • Takk for god kommentar! Her er det mye jeg skal ta med meg! Det med boktips og nettsider var en god idé. Takk for at du tok deg tid til å skrive så grundig til meg. For en fin leser!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s