Mil etter mil…

Jeg har tenkt å løpe Sentrumsløpet i Oslo 7. mai. Det er bare noen få uker til, cirka ni 🙂 Og da må jeg bare trå til og løpe litt, da!

Sentrumsløpet er 1 mil. Jeg har egentlig bare løpt den distansen noen få ganger, men nå er planen å få til et løp i uka som er opptil en mil langt. Forrige uke løp jeg jo mila på (såvidt) under en time første gang, da kunne jeg ikke løpe saktere i dag. Men FY, så tungt! For det første er det tungt og monotont å løpe på mølla. For det andre virket ikke headsettet mitt, så jeg måtte løpe hele mila uten musikk! Det går greit ute, men på mølla… Sukk hjerte, men brist ikke!

Mens jeg løper, er det alltid en evig kamp. En del av meg vil bare gå av mølla, og jeg finner hele tiden på unnskyldninger for å avslutte økta. Den andre delen er 100 % bestemt på at det KUN er lov å gi seg hvis kroppen absolutt ikke fungerer, eller har smerter. Småvondt er ikke smerte, forresten!

Jeg har én god regel: Det er lov å løpe lenger enn planlagt! Men det er ikke lov å løpe kortere. Funker som fy 🙂 I dag måtte hodet jobbe intenst hele tiden for å holde kroppen på mølla. Men jeg holdt ut! Og jeg løp en mil, for andre gang i min mini-karriere løp jeg den på under en time. Se bare her:

Bildet ble uskarpt, for jeg var jo mrs shaky! Og etterpå var jeg rød og fin:

Heldigvis kom det litt skygge i ansiktet, så synes det ikke hvor rød jeg var 🙂

Jeg kan godt fortelle en av grunnene til at det var så tungt å løpe. Etter å ha vært litt for dypt nede i sjokoladeskåla noen dager, så har jeg ikke spist sjokolade i dag. Dermed var det litt mindre karbohydrater å jobbe på, og nå var det uvant for kroppen. Jeg spiser ikke så veldig mye sjokolade, mellom 10-30 gram hvis jeg skeier ut i ukedagene. Men jeg er bombesikker på at de få karbene gjorde et utslag.

Det pussige er at uansett hvorvidt jeg føler at det er tyngre eller ikke, så blir resultatet ofte like bra. På mandag syntes jeg beinøkta gikk trått, men jeg gjennomførte 12 beinpress à 240 kilo, mot 8 press sist. Det er faktisk nesten 1000 kilo mer enn sist kun på den siste runden. Jeg skal ha sterke bein som skal bære meg gjennom de siste kilometerne i halvamaraton 🙂

Stay strong 🙂 Og sov godt!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Trening. Bokmerk permalenken.

22 svar til Mil etter mil…

 1. Ida sier:

  Så flink du er!

 2. e84 sier:

  Flinka! Bra jobbet! 🙂
  Det er tungt å løpe såpass langt innendørs på mølla. Kom deg ut på veien i stedet. Mye deiligere og bedre trening 🙂 ( selv om mølla er god å ha på drittværsdager som i dag da….det skal sies ;)…..)

 3. Tone sier:

  SV: Å, tuuusen takk, så hyggelig kommentar. Ikke verst at du tenker på meg :o)

  Løping har jeg også bare sååå lyst til å begynne med. Herlig å kunne tenke på å trene uten å være redd for å gå rett i kjelleren!! 😀

 4. Karen sier:

  God regel! Den samme har jeg:D Likevel er det litt irriterende å alltid planlegge hvor lang løpeturen skal være i forkant, for da «må» man gjennomføre uansett hvor sliten kroppen er. Blir en slags tvangstanke det der, spesielt hvis man på forhånd har bestemt hvor fort man skal løpe i tillegg … Men da blir man i hvert fall sprekere! Viljestyrke er ikke så verst;)

  • Før gjaldt det ofte bare 5-7 kilometer, så da var det ikke så ille! Ellers liker jeg regelen litt, jeg har hatt godt av å bygge opp viljestyrken! Jeg tror ikke Norge hadde hatt så mange mosjonistløpere hvis ikke det var for viljestyrke 🙂

 5. Tone sier:

  Æsj, jeg får visst ikke til de smiley-ene her! Haha ;D
  Den øverste skulle være sånn 🙂

 6. Birgitte sier:

  Du ser superfit ut!

 7. evelyn sier:

  Damn girl!! Du er flink! Gleder meg til isen er borte og man kan løpe ute igjen.

 8. -m- sier:

  Hei. Satt å googlet med søkeordene lavkarbo, trening og løping og dumpa inn på bloggen din. Er rimelig ny på Low Carb, holdt på ett på ett par mnd og prøver å komme i form. Har mindre ambisjoner enn deg 🙂 , og satser på Jentebølgen i Juni. Uansett, kropp må trenes opp og jeg har aldri løpt 5 km i hele mitt liv. Har prøvd ett par ganger nå, og får veldig vondt i skuldrene i flere dager etterpå. Skoa skal visstnok være ok og jeg har løpt intervall ca 2 g pr uke siden januar og prøver nå på jogging. Har du noen tips om hvordan man skal løpe, sikkert noe med teknikk og at jeg spenner meg når jeg løper, men det er utrolig ubehagelig dagen etter. Skal jeg klare å løpe 5 km må jeg nesten begynne nå…

  • Så hyggelig at du dumpet inn hit! Jeg kjenner meg så igjen i din utfordring – også det med skulderen! Jeg vil gjerne skrive et innlegg som svar til deg, jeg! Jeg gjør det i ettermiddag!

   • -m- sier:

    Hei igjen. Supert at du tar deg tiden. Jeg var på trening idag tidlig, men turde rett og slett ikke å løpe 5 km pga at jeg ser mørkt på å ha så innmari vondt i skuldrene i ett par dager. Så jeg tok 4×4 istedet og da har jeg ingen problemer med smerter i etterkant. Fin blogg forresten:)

   • Takk 🙂 Kan du bare forklare meg hvor i skuldrene smerten sitter?

 9. -m- sier:

  Rett og slett på selve skuldrene og oppover nakken, ikke nedover ryggen og heller ikke no særlig på skulderbladene som ligger på ryggen. Jeg vet fint lite om løpeteknikk, men har alltid en stigning på 2% stigning på tredemølla (ikke på intervallèn da, da ligger jeg høyere) pga har blitt fortalt at utrente lett kan «klaske» føttene hardt ned på tredemølla og gi ekstra belastning på både knær og oppover på kroppen.. ved å ha en stigning på 2 så vil man kunne oppleve mindre belastning på kroppen enn ved å løpe på «flatmark»… Når man så har trent opp muskler og styrke, så kan man kjøre på 0% stigning. Har du hørt noe om dette?

  • Jeg har vel hørt at mølla alltid bør ha 1 grads stigning minst. Min står på 0 😉 Men sikkert et godt råd!

   Det høres jo mest ut som anspenthet i skuldre og nakke, og det er ikke uvanlig. Det er en treningssak å ikke dra skuldrene opp under ørene når du jogger. Prøv så godt du kan å holde de lette, beveg armene men ikke for mye. Jeg startet med superhøye vonde skuldre, men merker ikke noe til de lengre. I tillegg bør du ta noen enkle avspenningsøvelser for skuldrene.

   Jeg trener også styrke på skuldrene. Jeg har hatt mye smerter i venstre skulder, og kunne ikke løfte den over hodet en gang i tiden. Nå gjør den aldri vondt lenger. Gi kroppen litt tid til å venne seg. Og du, du har god tid fram til jentebølgen! Det kommer til å gå fint! Og en ting til: akupunktur hjelper 🙂

 10. -m- sier:

  Hei igjen. Ja, jeg tar meg selv i at skuldrende er i vinkel med øreflippen…neida, ikke så ille, men skjønner poenget ditt:) Skal prøve å løpe igjen i helga og faktisk heller ta noen sekunders pause hver km og riste og løse litt opp på skuldrene. Kanskje jeg fokuserer mer på å ha «lette» skuldre da. Nå er jeg mest opptatt av hvor mange km.det er igjen..hehe, så jeg har noe å jobbe med. Det å trene skuldrene har ikke streifet meg, men det hørtes jo veldig smart ut. Skal prøve å finne noen ok øvelser å gjøre, kanskje du har noen tips?
  Det er veldig ok å høre at det ikke bare er meg som plages med dette og at det mest sannsynlig blir bedre. Det hjelper på å se litt på det som nybegynner plager som reduseres når jeg kommer i bedre form og ikke minst at kroppen blir vant til å løpe distansen. Når jeg løper intervall, har jeg begynt med å jogge etterpå slik at jeg er 5 km på mølla tilsammen. Men jeg løper jo så saaaaakte…målet er å få opp tempoet betraktlig ilp. av april, og trur det er bedre å være tolmodig , jogge rolig, klare de 5 km. og ha skuldre det går ann å leve med. -Så satser jeg på å se rask progresjon i april- mai, før jentebølgen kommer opp i juni.
  Igjen, takk for svar:)

  • Det kommer til å gå supert det her! Og jepp, jeg gjør en helt spesifikk øvelse. Linda Fodor demonstrerer den cirka 1.27 uti filmen. http://www.youtube.com/watch?v=Am4tlcfQ1W4
   Jeg bruker lette hantler, 3 kilo, og gjentar til skulderen blir sliten – og gjør det samme til skulderen ikke orker mer. Supergod øvelse! I tillegg kan du rett og slett trekke skuldrene opp, holde i tre sekunder og så slippe de helt ned. Og gjenta noen ganger 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s