Steviadråper

I går viste jeg dere at jeg hadde fått stevia med sjokoladesmak i posten – og jeg fortalte at min eldste elsket den! Anita, som har den flotte bloggen Superlivsstil, skrev i en kommentar at den steviaen inneholder 10% alkohol. Det har kanskje ikke noe å si hvis man bruker 2-3 dråper, men jeg måtte gjøre et dypdykk på iherb for å se om jeg fant andre steviaer med sjokoladesmak. Og det gjorde jeg 🙂 Det er ikke sikkert at det kun brukes 2-3 dråper når noen er alene hjemme…

Mine favorittdråper kommer fra Wisdom natural. Jeg bruker kun den med vaniljesmak i teen min, jeg synes den er helt nydelig! Tidligere brukte jeg steviapulver, men det er ikke noe for meg.

Uansett, da jeg nå tittet inn på Wisdom natural på iherb, så har de jo et større utvalg nå enn da jeg bestilte i sommer! Og de har jo stevia med sjokoladesmak!

 

Mange av dere savner drikke med smak, og synes det blir mye vann. Men ei venninne tipset meg om å bruke disse i Farris for å forsterke smaken:

Når du går inn på et produkt på iherb, så kan du klikke på en link som heter product reviews. Der kan du lese kundenes tilbakemeldinger om produktet, og mange er også flinke til å skrive tips. Jeg har ikke lagt merke til denne steviaen før:

I kommentarene roses den for god smak, og en mor skriver at hun tilsetter den i vann til ungene, og at det smaker juice! Jeg har lagt den i min «wish list» på iherb! I min bakeskuff bor også English toffee, den brukes til å lage karamellfyll til sjokolade. I tillegg kan dråpene brukes som smak og søtning i alt av bakst og smoothies, for eksempel.

Når jeg ser gjennom sidene til Natural wisdom nå, ser jeg at de har enda flere smaker jeg ikke har lagt merke til før: chocolate raspberry (mmmmm), cinnamon, root beer (hmmmm…), grape (brukes også i vann), orange, hazelnut og peppermint. Jeg kjøpte jo peppermyntedråper til 125 kroner på apoteket. Det kan nok tenkes at disse er et godt, og rimeligere alternativ! Hver flaske koster rett over 9 dollar, altså rett over 50 kroner. De varer i evigheter. Jeg bruker vanilla creme HVER dag, og er ikke halvveis i flaska. Den kjøpte jeg i sommer!

Stevia inneholder null kalorier, har null i glykemisk indeks, og inneholder null karbohydrater. Det er et naturlig produkt. I Norge kan du få kjøpt pulver beregnet til dyrefor. Det har med norsk lovgivning å gjøre. Jeg er ikke sikker på pris.

Jaja, egentlig skulle jeg bare skrive om den sjokolade-steviaen! Jeg ble litt revet med da jeg så alle smakene jeg ikke hadde oppdaget før! Forøvrig fins det også dråper uten smak, rent pulver i boks, og pulver i småpakninger til å ha med i veska, for eksempel.

Hvis du ikke har bestilt fra iherb før, får du 5 dollar i rabatt hvis du bruker min kode CEC253. Rimeligste frakt koster 4 dollar, rett over 20 kroner. Da får du varene i løpet 10-14 dager. Nest dyreste fraktalternativ koster cirka 80 kroner, da blir varene levert på døra di etter 2-5 dager.

Den her frister veldig, men jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal smakssette denne med… Men sjokolade og bringebær er jo en nydelig smakskombinasjon!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i iherb. Bokmerk permalenken.

24 svar til Steviadråper

 1. e84 sier:

  Ja, jeg elsker de steviaene. jeg har den i sjokolade, vanilje ( min favoritt også….nyyyyyydelig! ) og english toffee ( den også fantastisk! ). Har lagt til Berry og Peppermint i wish listen min, så de blir nok kjøpt snart 😉 Av en eller annen grunn føler jeg liksom ikke at jeg kan bruke steviadråper hver dag, men det er kanskje bare dumt??? Hmm….vet jo at det er et naturlig produkt uten kalorier og karbs, men det føles liksom litt feil allikevel….LOL

  • Det er vel kanskje fordi du ikke vil være avhengig av søtsmak? Jeg bruker det i te i stedet for suketter, så synes det er helt ok 🙂 Ellers bruker jeg det egentlig ikke som søtningsmiddel, men som smakstilsetning! Synes tipset om å tilsette det i vann var supert, for jeg drikker jo stort sett bare vann!

   • e84 sier:

    Ja, det er nok det som er grunnen. Jeg bruker det også som smakstilsetning. Har fåttt dilla på å putte det i kokoskremen min som jeg spiser til frokost. Er så godt! 🙂 Men føler det kanskje er bedre å smakstilsette med vaniljeessens f.eks i stedet for stevia. Men det er kanskje bare «in my head»….

   • Jeg styrer unna vaniljeessens kjøpt på butikken, rett og slett fordi jeg ikke vet nøyaktig hva den inneholder. Og så minner lukta meg om vaniljesukker 😦 Kan godt hende det er all in your head, jeg er spent på resonnementet bak!

 2. Lykkehjemmet sier:

  Sjokolade og bringebær er jo en nydelig sjokkiskombo! 🙂

 3. Vibeke sier:

  Jeg er så glad i yoghurt og har funnet en «sur» naturlig type, som jeg har litt nøtter og goji-bær i. Disse «stevianene» må jo være fantastisk å bruke i yoghurt? Og i drikke, som dere skriver. Jeg sluttet forresten å drikke Farris, da jeg en gang lærte av en kostholdsekspert at salt binder fettet i kroppen og vi burde ikke drikke Farris, men rent vann. (Men stemmer dette med salt?) Siden har jeg for det meste drukket vann. Nå er jeg tilbake på vannvogna igjen etter en periode med Cola zero.
  Venter spent på min første pakke enda, før jeg skal bestille mere fra iherb.

  • e84 sier:

   Jeg bruker Stevia Vanilla i yoghurt ( eller kokoskrem som jeg spiser som yoghurt da ;)….) og det er FANTASTISK! Blir skikkelig deilig vaniljeyoghurt! 😀

   • Hvor mange dråper bruker du? Jeg måtte selvfølgelig lage det i går, etter å ha lest denne kommentaren. Kokoskrem, tinte bringebær, gojibær og pecannøtter. Mmmm 🙂

 4. Tror absolutt de passer fint i yoghurt, ja! Angående salt, har jeg ikke lest så mye selv. Men de jeg virkelig stoler på, som Dag Viljen, Jens Veiersted, Kenn Hallstensen osv, sier at det er viktig med salt, men at vi skal bruke mineralsalt av god kvalitet.

  • Vibeke sier:

   Jo, det kan vel være at det er riktig ang. saltet. Skulle tro det var naturlig salt i Farris da. Kan iallefall være et fint alternativ til vanlig vann. Og muligens en del bedre enn Cola Zero eller lignende. Noen ganger skal det veldig enkle tips til, så åpner det opp for en masse nye muligheter.

 5. Ida sier:

  Synes disse har alkoholsmak, men det er kanskje fordi jeg har smakt de rent. Smaker det alkohol hvis man blander sjokoladestevia i melk/fløte og vann?

  • Jeg har ikke merket noe alkoholsmak, særlig ikke på disse! Må innrømme at jeg ikke merket det på den jeg kjøpte fra Now foods med sjokoladesmak – og den var det jo alkohol i!

 6. Ida sier:

  Jeg elsker steviadråper! Har riktignok bare den med vanilje så langt, men den smaker fantastisk 🙂 Jeg vegrer meg også litt for å bruke mye stevia/søtning selv om det er naturlig og uten kalorier osv. Bruker den uansett i sjokolade og te, og har noen dråper i Lindahls tyrkiske yoghurt sammen med gojibær, frø og nøtter. Veldig godt! Ellers er English Toffee-smaken på vei hjem til meg 😀

  • Jeg mistenker at det snart er noen på vei hjem til meg også… Ja, det er jo noe med å være avhengig av søtt, selv om man er kvitt sukkeravhengighet? Jeg kjenner litt på det selv. Det hørtes godt ut, sånn du gjør det med den tyrkiske yoghurten! Jeg skal prøve meg fram med litt meieriprodukter, det hørtes veldig fristende ut!

 7. Tina sier:

  Hmmmmm stevia nam,nam…. har gått til anskaffelse av engelsk toffie, vanilje og sitron. Sjokolade er underveis 🙂 Kunne jo tro at jeg og var hekta:-) Har også bestilt porsjonspk. i pulverform som jeg skal ha med meg i veska. Men så skrev du jo at stevia i pulverform ikke var noe for deg, smaker det anderledes? Jeg tenkte bare at det var greit å ha i veska siden det var pulver og porsjonspakke. Men nå ble jeg jo tvilende.

  • Liker du sitronen? Tenker den må være nydelig i vann! Du, jeg vet ikke selv hva det er med det pulveret. Jeg tror bare det er at jeg liker dråpene bedre. Jeg har nå kastet sukettene vi hadde, som min eldste var veldig glad i… Hun liker ikke steviadråpene i teen sin, men hun likte derimot godt de porsjonspakkene. Men pulveret i de porsjonspakkene smaker SVÆRT mye bedre enn boksen til kosmetisk bruk ei venninne bestilte fra Danmark! Det er nok ingen fare 🙂

 8. LinnHelen sier:

  Tusen takk for ypparleg tips! Eg har no bestilt både ein og to og tre smaksvariantar 🙂 har til no berre brukt pulver eg har kjøpt ein eller annan gong, ein eller annan plass, men syns det har ein liten bismak så eg gler meg til å testa ut desse dråpane!

  Brukte forresten koden din:)
  Åh, for ein god start på dagen! No håpar eg berre det ikkje er humbugg og dei tappar kredittkortet mitt… Eh…

  Ha ein flott dag!

  • Søte du, nå må du dele ut koden din til andre, da! Takk! De tapper ikke kortet ditt! Jeg har vel handlet rundt 30 ganger, ingen fare 🙂 Jeg har bestilt sjokoladen… Berry står på ønskelista nå 🙂

 9. Ororina sier:

  Har fulgt med bloggen din en stund nå og den er veldig inspirerende 😀 Det er noen år siden jeg hørte om Stevia første gang, og har gått og venta på at den skal komme til Norge. Takk for tips om nettsted som selger det, samt at du la ut tilbudskoden din 😀 Jeg har nå foretatt min første bestilling og venter spent på min første forsendelse fra iherb.

 10. Tonje sier:

  Oh! Peppermynte ligg herved i ønskelista mi! Saman med sjokolade, også er eg spent på korleis sitron smakar – du får halde oss oppdaterte! Har vanilje og toffee i skapet, nydeleg i kaffi!

  God helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s