Løpeleke

Jeg har lest ut boka «Kjernesunn familie i form.» Jeg har tenkt å skrive en ordentlig omtale av den, men har bare lyst til å fortelle noe som gjorde inntrykk på meg.

Vi er jo vant til at det går an å leke og være i aktivitet med ungene. Å ha de med på tur fra de er små. Spille fotball i hagen, gå tur, gå i svømmehallen, sykle, gå på ski, ake. Men løping, det er vår greie. Både Einar og jeg løper, og vi løper noen ganger sammen. Men å løpe med ungene?

Jeg har i mange år allerede gledet meg til at Sofia blir så stor at hun kan bli med meg på treningssenteret. Noen ganger har hun spurt meg om jeg kan jogge med henne bort til håndballhallen, men da har det liksom ikke passet meg helt. En gang syklet hun sammen med meg da jeg skulle jogge, men da syntes hun at jeg jogget så sakte, og så ble jeg gretten, hun sår, jeg sur… dere skjønner tegninga 🙂

Vår minste, Mira som ble tre år i desember, elsker å løpe. – Hun kommer til å bli et løpetalent, sier vi, og lar henne løpe rundt og rundt og rundt. Og her kommer jeg straks til poenget. Løping trenger ikke bare være for oss voksne. Vi kan løpeleke med ungene våre, som faktisk til og med vil det, og så kan våre egne løpetreninger komme i tillegg. Det er lærdommen jeg fikk av å lese boka. Det er min innsikt!

Da jeg kom hjem fra Oslo i går, var storesøster allerede på trening. Lillesøster, mamma og pappa jogget bort i hallen, fordi mamma var inspirert av familien Mauritson, og hadde lagd et nytt ord på hjemveien: løpeleke. Mens vi var der løp lillesøster konstant rundt i én time, og så jogget hun hele veien hjem igjen. Hun fikk hele tiden beskjed om at hun fikk bestemme om vi skulle løpe eller gå. Det kan se ut til at hun har aller best utholdenhet og vilje av oss alle. Hun elsker å løpe. Og jeg tenker faktisk at vi skal løpeleke litt framover. Sofia ønsker seg allerede gode løpesko, og det skal jammen Mira få også.

Og å løpeleke, det kan jo være å leke sisten, spurte, jogge så sakte man kan, løpe om kapp med ungene på ryggen. I hagen, i skogen, på gata, på idrettsbanen. Flere tips mottas gjerne!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Trening. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Løpeleke

  1. Tilbaketråkk: Bokanmeldelse: Kjernesunn familie i form | Fristende lavkarbo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s