Energibiter

Disse bitene er laget for å booste energien rett før eller etter trening! De er for spesielt interesserte, for å si det sånn! Jeg elsket de selvfølgelig dypt og inderlig 🙂 Dette er bare en omtrentlig oppskrift, for de er forlengst fortært.

Jeg brukte:

4 ss gojibær

2 ss gresskarkjerner

1 ss solsikkefrø

1 ss kakaonibs

15 grovhakkete paranøtter

En neve grovhakkete valnøtter

2 ss kokosstrø

(1/2 ts rock&sea salt)

Dette blandet jeg sammen, og rørte det inn i en liten porsjon sjokolade. Den lagde jeg av 2 ss kakaosmør, 1 ts kokosolje, 2 ss kakaopulver, 1 ss yaconsirup og 5 dråper stevia english toffee.

Grunnidéen er jo å ta det man har i skuffer og skap, og lage små energibiter eller barer av det. Jeg kledde en liten brødform med aluminiumsfolie, og smurte blandingen utover. Deretter lot jeg den stivne i frysa og skar den opp i sjarmerende, ujevne biter. Jeg synes disse var supre, men som sagt: de er for spesielt interesserte 🙂

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

12 svar til Energibiter

 1. Elisabeth sier:

  De så herlige ut! Har laget noen energibarer selv, og de tar gubben med ut i skogen når han hogger trær. De fungerer ypperlig som tilskudd av energi. Som du sier: blande sammen det som finnes, og fylle på med fett som binder sammen. Godt å ha noe å ty til når man blir sugen, er på tur eller vet det er lenge til neste måltid. Etter å ha oppdaget hva Atkins-barene stelte til med sitt mangfold av underlige ingredienser, er det helt klart at det blir en boks med naturlige energibomber tilgjengelig i heimen. Jeg pleier å sette alt godteri i fryseren, da vet jeg at det holder seg. En ulempe er kanskje at sjokoladetrekk blir fuktig, men smaken er den samme:)
  Dine «after eight» er min favoritt. Det ligger en ny ladning i fryseren nå. Fine, tynne «pletter» med sjokoladetrekk. De er bare herlige:)

  • Tror jeg må lage nye energibarer i morgen 🙂 Får så lyst på når jeg leser det du skriver! Også jeg som bare har lagd after eight én gang! Jeg må vel klaske sammen det på ny også 🙂 Hva binder du sammen barene med?

 2. henriette sier:

  Tusen takk! Ser godt ut… Jeg har forsøkt meg på sjokolade nå…men ikke helt fornøyd med smaken ennå… men øvelse gjør mester!
  Disse skal jeg lage barer av…

  • Det er jo litt uvant smak, kanskje? Du får prøve deg litt fram med søtning! For meg er det viktig at sjokoladen er lavkarbo, jeg tror nok mange som lager rå sjokolade lager den mye søtere enn det jeg gjør!

 3. Elisabeth sier:

  Binder sammen med kokosolje og smør. Og det er mandelmel i oppskriften. Fant den hos Janicke (en sunn familie) Skikkelig tømmerhoggermat (selv om min farfaf ville sagt noe annet…)
  Nå har jeg nettopp satt ned energibiter i fryseren, og min Københavnerdatter har laget det samme nettopp:) Er spent på smaken, har aldri brukt salt i «sjokolade». Som søtning syns jeg blanding av sukrinmelis og yaconsirup blir veldig bra. Har kjøpt flytende stevia og hadde english toffee i energibitene. Men stevia har den bismak jeg ikke er helt fortrolig med ennå. Bitter smak synes jeg.

  • Oi, har dere laget de… uææææ, blir nervøs jeg da! Jeg elsker den lille saltsmaken, men det gjør ikke ungene, for å si det sånn! Stevia med english toffee er svært kraftig på smak, jeg klarer ikke helt å venne meg til den. Apropos smaken på bitene – for meg trenger ikke alt å smake så godt, noen ganger holder det at det gjør godt, og at det er bittelitt sjokolade i det hele 🙂

 4. Elsker energibarer o.l, bare synd de man finner i butikk er fulle av 17 typer sukker og annet dritt. Helsekosten har jo noen med nøtter osv. Ønsker å bestille noe greit fra iherb, kommer vel en dag!

  Er jo fantastisk å ha noe liggende å hive i seg, uansett kosthold, som ikke gjør sulten verre i hvert fall. Kan være litt distrahert i skriving osv noen ganger og «bare gjøre ferdig!» før jeg går og bruker laaaaang tid (føler jeg!) på å lage noe mat. Og sultnere blir jeg jo. Hjernen trenger påfyll den og 😉

  • Jeg har jo litt tendens til å hive i meg selv om jeg ikke trenger det… Bare sånn for å smake litt, fordi jeg fyser, fordi det var godt, for å kontrollere smaken… De har nok mange gode barer på iherb!

 5. Løvinnen sier:

  Dette så ut som en oppskrift for meg! Skal prøve den i helga!:D

 6. Gry sier:

  My kind of teacup også 🙂
  Hvor kjøper du kakaosmør? iHerb, og i såfall hvilket merke?

  • Økosjokolade sitt smør fins i helsekosten. Det er et godt kakaosmør. MEN det til Navitas Natural på iherb er enda bedre!! Og det lukter himmelsk; så det er det jeg bruker helst!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s