Bare en liten utblåsning

Noen ganger blir jeg frustrert fordi jeg føler at kroppen tåler så få utskeielser. Ganske små utskeielser i kosten, har store utslag.

Noen, som for eksempel mannen min, kan spise mye mat – hver dag – og likevel holde seg slank og fin. Hvis jeg spiser litt mye en dag, blåses jeg opp, og det tar noen dager før jeg er tilbake til normalen.

Drikker jeg vin med for mye sukker, kaster jeg opp etter et par slurker. Helt sant.

Spiser jeg mel, mandler eller ost, får jeg eksem på hendene, og det tar litt tid med strikt kost for å få det bort igjen.

Jo renere mat jeg spiser, jo lettere går kondisjonsøktene. Å løpe med feil eller for mye mat i magen, tar helt knekken på meg.

Spiser jeg kunstig søtning, økes apetitten. Dermed spiser jeg mer, trener dårligere ogidetheletatt.

I dag, dagen etter en herlig fest, har jeg spist mørk sjokolade, drukket pepsi max, spist peanøtter (for mye) og spist tre stykker Peppe’s pizza! Ja, jeg banner i kirka nå som forteller det høyt, men det skjer altså en gang i blant. Og nå har jeg så vondt i magen, er uggen i humøret, er full av vann og er stuptrøtt.

Akkurat nå har jeg tullet meg inn i et varmt teppe, og koser meg med en kopp Berry detox te fra min favoritt tekopp. Og så tenker jeg på dette:

Egentlig er jeg heldig som har en kropp som sier så tydelig i fra. Det gjør det lett å velge riktig. Selv om jeg skeier ut en gang i blant, så er det aldri vanskelig å hente meg inn igjen. For jeg orker ikke å ha det sånn her i kroppen når jeg vet hvor lite det er som skal til for å ha det helt motsatt!

Ved å spise ren, energirik mat med fett, litt protein og karbohydrater fra grønnsaker, fungerer kroppen min optimalt. Magen fungerer, humøret er på topp, løpeturer går fint, eksemet blir borte og vannet fordamper. Nå bare gleder jeg meg til i morgen, så denne stakkars skrotten får begynt å avgifte seg!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Lavkarbo. Bokmerk permalenken.

26 svar til Bare en liten utblåsning

 1. Lammelåret sier:

  Hvordan håndtere du det når du spiser hos folk som ikke går på lavkarbokosthold og når du må spise ute?

  Å trenge spesielt kosthold kan komplisere sosiale sammenhenger.

  • Jeg synes ikke det er vanskelig, jeg. De fleste vet jo godt hva jeg ikke spiser, og tilpasser mat til meg 🙂 I tillegg er jeg ikke like sær borte som hjemme 😉 Jeg velger det som passer meg best, rett og slett, og gjør så gode valg jeg klarer ut i fra hva som tilbys. Ute spiser jeg svært ofte salat, eventuelt kjøtt med ekstra grønnsaker. Ingen har sagt nei til å gi meg ekstra grønnsaker enda!

 2. Ida sier:

  Jeg skulle ønske at jeg merket det så tydelig om jeg spiste noe som ikke er bra for kroppen min. Jeg merker veldig lite forskjell selv om jeg har skiftet kosthold ganske sånn over natta. Når det er sagt så våknet jeg opp til date med doskålen og noen timer på badegulvet morgenen etter at jeg hadde drukket 1/4 glass vin, som var det eneste jeg hadde i meg som var utenom det normale – det kan jo ikke være helt tilfeldig?

  • Det kan nok hende du merker det bedre etterhvert, når kroppen har balansert seg på nytt kosthold! Hvis du drakk kun 1/4 glass vin, høres det ut som meg… Sånn reagerer jeg på sukret vin. Uff! Så spennende med kostholdsendring! Håper du trives med det 🙂

 3. Lisbeth sier:

  Jeg er også skikkelig frustrert og lei 😦 . Jeg gikk på en «karbosmell» i vinterferien. Det er første gang ,etter jeg har startet på mitt lavkarbo kosthold, at jeg virkelig har følt på kroppen hvor vondt karbohydrater gjør meg. Jeg spiste nøvendigvis ikke mye karbo, men det ble litt her og der. Resultatet var at jeg ble sur,slapp,nedstemt,sulten,gikk opp flere kg og følte meg generelt veldig dårlig. Egentlig var det litt skummelt.
  Har problemer med å hente meg inn igjen og er sur!!!
  MEN;i morgen er det ny uke og nye muligheter……..og de skal benyttes 🙂 🙂

  • Uff, du høres ut som meg! Jeg er nemlig frøken gretten og oppblåst i dag! Godt du har «date» med JP på spinningsykkelen i mrg, da 🙂 Nei, Lisbeth, sånn her gidder vi ikke ha det, vi snur i morgen!

   • Lisbeth sier:

    «Treningsdate» er alltid lurt :-).
    JA, i morgen den dag er det slutt på dette tullet!!!!!!!!

   • Heia deg, Lisbeth! Jeg er mystisk nok skikkelig sulten i dag… Tror jeg har spist 200 gram nøtter hittil, utenom måltider… Skrev huskeliste til meg selv i går kveld, og der står det at paranøtter er lov. Jeg burde kanskje skrevet en maks mengde også 😉 Kos deg på trening i dag! Jeg lader opp til løping i dag 🙂

 4. Silje Silje sier:

  Og det er flott å finne positive ting med at kroppen sier ifra på en ubehagelig måte!! 🙂

 5. Elisabeth sier:

  Godt å høre at du er ganske menneskelig og går i de samme «fellene» som de fleste andre. Og jeg syns det er ganske fantastisk at du har en kropp som er så tydelig. Min er også det nå, og selv om det kan bli noen runder innimellom hvor magen sier fra (alltid først der) og kroppen kjennes helt feil og oppblåst, er det verdt det. Det er et kraftig signal om at det er den rene og riktige maten som er sunn for oss. Og det å lytte til kroppen nå, kjennes som en stor gave.

  Ang. iherb, så har jeg blitt en kjempestor fan av den siden. Og i dag har jeg opprettet en konto til min 21 år gamle datter som studerer i København. Hun er så flink laktovegetarianer, som driver litt med lchf og raw food i tillegg. Så nå er det pakke på vei direkte til henne, betalt av mamsen. Herlig å sponse et sunt studentliv:)

  • Svært så menneskelig, gitt! Ja, det er jo verdt det på en måte. Jeg er iallfall ikke slapp med kostholdet over lengre tid, det går ikke lenger!

   Du, så snill du er! Heldige datteren din! Jeg har allerede planlagt å sponse min med sukrin når hun flytter hjemmefra om… ti år 🙂

 6. Sara sier:

  Gode menneske, godt vi er flere i samme båt i blant! Man kan absolutt bli oppgitt over denne kroppen vår!
  Men du, jeg kom over dette innlegget her om dagen. Les det, og tenk at det «bare» er kroppens reaksjoner 🙂 Og at man kommer i riktig «bane» igjen ved riktig kosthold.
  http://bodywork.blogg.no/1288066183_alltid_i_bra_form__re.html
  Kroppen min er veldig lik kroppen din, og tåler svært dårlig å komme ut av rutinene. Den sier klart og tydelig ifra når ting ikke er som det burde. Og ja, vi burde visst være glade for det 😉 Tenk om vi ikke hadde merket noe da, og kanskje bare fortsatt i feil bane i stedet. Jeg synes du er utrolig flink jeg, Cecilie! Du tar vare på både deg selv og familien din, så at det iblant blir «feil» mat og «mye» ferie må du bare unne deg 😉 Godt å komme tilbake til hverdagen igjen da! 🙂
  Klem!

  • Jeg tenkte på deg da jeg skrev! For jeg har jo lest det du har skrevet om uka som gikk. Ja, rutiner er visst et lite stikkord her! Tidligere har jeg jo ikke merket noe, bare vent kroppen til å fungere jevnt dårlig i mange år. Stakkars kropp! Takk for link! Ha en nydelig uke, Sara. God klem 🙂

 7. Tina sier:

  Søte du, du skal være glad for at kroppen din sier ifra eller sagt på en annen måte…… du skal være glad for at du kjenner deg selv så godt at du vet hva du skal spise og ikke spise. Selv om det er irriterende å reagere sånt som du gjør på diverse matsorter, men heldigvis så finnes det som oftest alternativer som er «nesten» like gode som orginalen. Etter en stund blir faktisk alternativet best, tro meg det er sant. Har faktisk en litt søt historie om det. Ikke selvopplevd da, men innen familien. En tante av meg hadde i flere år laget hjemmelaget sjokoladepudding noe hele familien elsket, så kjøpte hun ny fantastisk gryte og ingen likte sjokoladepuddingen lenger…… grunnen var enkel, i den gamle gryta var bunnen så tynn at den stadig ble brent og i den nye gryta var bunnen tykk og dermed svidde ikke sjokoladepuddingen seg, alle synes jo at den «nye» sjokoladepuddingen smakte rart uten den brente smaken:-) så det er rart med den vanen. Håper du snart blir bedre etter helgens utskeielser. Ha en fantastisk uke. Knib:-)

  • Takk skal du ha, kjære Tina! Jeg holder meg på den smale sti 95% av tiden – tror jeg 😉 Jaja, jeg kan iallfall ikke «go back» til høykarbo, kroppen hadde vel gått ut i streik!

   Veldig søt historie!

   Ha en nydelig uke, Knib 🙂

   • Tina sier:

    Uuuuæææææ høykarbo….. nei,nei….. men kom på en ting siden du ikke tåler så godt meieriprodukter, tåler du smør uten melk??? Om du tåler det så kan du jo lage eggemelk til å ha i kaffien eller som erstatning til «fløte/melk» i andre ting.
    Jeg elsker «kaffelatte» laget av 25 gr smør, 2 d vann, 1 eggeplomme, tilsatt 2 ts pulverkaffe eller espresso + 1 ts sukrin eller splenda. Harogså laget kun eggemelken og brukt rett i kaffen, nam,nam skikkelig digg og metter helt utrolig godt i laaaaaang tid. Ups….. tia gikk ifra meg må springe på trening nå:-)

   • Jeg har ikke prøvd! Har ikke tenkt på det, egentlig! Men det kan jo være verdt et forsøk! Men har du prøvd å lage eggemelk på kokosolje? Jeg prøvde å lage eggemelk en gang, og syntes det var grusomt. Men kanskje jeg skal prøve igjen! Håper du koste deg på trening!

 8. Elisabeth sier:

  Jeg var selv litt ugrei i magen i går, og litt på lørdag. Full av luft og masse «buktaling» hele hvelden. Gikk gjennom helgas mat, og fant ikke noe snusk der. Men da jeg lå i senga kom jeg på de to atkins-barene jeg hadde spist i helga. Faktisk det eneste utenom vanlig godt lchf-kosthold. Og det sier meg litt om hvor liter sunt det er, de inneholder faktisk en haug med ingredienser som ikke alle er helt naturlige.

  • Uff! Det er gjerne en liten synder å finne! Jeg lurer på om vi er blitt mer sensitive, eller om vi har vært like sensitive hele veien, men at vi ikke har hatt kunnskapen til å forstå og lytte til kroppen?

 9. Elisabeth sier:

  Jeg vet at min kropp har forsøkt å si fra veldig lenge, men at jeg ikke har hatt nok kunnskap (eller heller at jeg ikke har hatt riktig kunnskap) om matens påvirkning på kroppen. Denne vandringen i lchf har jo også vært en forståelse av kroppens kjemi, for det er en del av basiskunnskapen som formidles. Og med det har lyset gått opp for meg, og jeg har begynt å forstå mye som jeg tidligere ikke har hatt mulighet til å skjønne noe av. Har liksom ikke skjønt hvor jeg skulle begynne å nøste, for jeg har jo spist sunt, magert, slanket meg, trent, kort sagt gjort alt det lure jeg kunne for å få en velfungerende kropp. Likevel har magen vært full av luft hver ettermiddag og mye frustrasjon over å ikke nå de målene jeg hadde for egen kropp.
  Og nå gjør jeg «motsatt» av det jeg har lært med mye av maten. Kroppen har blitt en stille og fredelig plass å være, og det er nå mulig å forstå hva den sier. Fordi jeg lytter bedre, og fordi jeg forstår mer. Det er noe med denne nye kunnskapen som går helt inn i ryggmargen, noe ved den som gjør at jeg tror den er mer sann enn det jeg har lært tidligere. Og det er selvsagt fordi kroppen svarer så godt på å få den riktige maten.
  Så en blanding av ny kunnskap, renere mat og at jeg er mer lydhør nå. Lettere å være lydhør når jeg nå vet hvordan jeg skal håndtere egen kropp for å nå dit jeg ønsker. Så bra som dette kan jeg ikke huske å ha hatt det i livet, både fysisk og mentalt. Er skikkelig ovenpå, og det bare varer!!!!! (selv om det selvsagt er opp og ned som livet alltid er. Men noe grunnleggende er endret:)

  • Du skriver så fint, Elisabeth! Og jeg kjenner meg så igjen! Noe grunnleggende er endret, ja – takk og pris! Og det du sier om at kroppen er blitt en stille og fredelig plass å være. Jeg kjenner meg igjen, men du sa det så nydelig 🙂

 10. Tina sier:

  Oj, eggemelk eller «kaffelatte» som jeg kaller den og bruker best liker jeg kjempegodt:-) Jeg lager den av:

  20-30 gr smelta smør
  2 dl kokende vann
  1 eggeplomme
  1 ts sukrin eller splenda
  2 ts pulverkaffe eller kakao

  Moser sammen kokende vann og smelta smør litt med stavmikser, har så i eggeplomm, moser et par sek. til tilsetter så kaffe eller kakao og litt søtt og nyter, nam,nam. Jeg bruker det som frokost når jeg er matlei og går lenge til neste måltid da. Vil du bruke den direkte i vanlig kaffe, så blander du jo kun smør, vann og egg, evt. litt søtt, men etter som jeg husker er ikke du fan av søt kaffe:-)

  Nei jeg har ikke lagd det med cocosa,hmmmmmm skulle kansje prøvd det ut.
  Ja trening var gøy, men hadde maratontreningen fra lørdag i beina så litt tung i kroppen kan man si. Å jeg som var så kjepphøy igår da vi gikk vår ukentlige tur i naturen:-)godt at ikke de sammen mennesken var på treninga
  med meg ikveld:-) he,he hadde jo totalt mistet mitt sportslige image:-)

  • Takk for oppskrift! Blir du mett av den, altså? Er jo bare én eggeplomme! Jeg skal prøve! Maratontreningen…leter i hukommelsen, men har visst ikke fått med meg den. Hva var det? En lang økt – eller skal du løpe uten at jeg har fått det med meg 🙂

 11. MaritBE sier:

  Slik tenker jeg også. Jeg er så glad for at jeg har en kropp som sier ifra såpass som den gjør 😉 Mange forstår ikke hvordan jeg klarer å leve som jeg gjør, men jeg orker ikke leve med smerter pga feil mat – så valget er enkelt for meg 😉

  • Nettopp! Jeg er så enig med deg! Men jeg driver stadig og roter meg borti for mye av det gode, for eksempel, men periodene jeg surrer med kostholdet blir kortere og kortere. Jeg orker ikke ha det sånn!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s