Atkins-barer

Jeg har fått spørsmål om jeg spiser Atkins-barer. Svaret er noe sånt som at det gjør jeg ikke akkurat nå, men jeg har spist mye av de før…

Jeg har litt tendens til å få «hang-ups» på visse matvarer som er lov på lavkarbo. I en periode ble det ofte en Atkins-bar mellom jobb og trening. Jeg synes ikke det hadde noe å si for vekta, men i høst tok jeg en beslutning om å spise renere mat, og da ble Atkins-barene byttet ut med nøtter og tankens kraft.

Tankens kraft – det er helt sant. For ofte når jeg tenker at jeg må ha i meg noe før trening, så har jeg allerede spist nok til lunsj og trenger ikke mer. Jeg har bare lyst på. Det er en miss-match mellom hvor mye mat jeg trenger og hvor mye mat jeg har lyst på. Den kommer nok alltid til å være der, tror jeg.

Uansett, hvis du spiser kunstig søtning, så er det ikke noe i veien for å spise en bar innimellom. Enten å ha en liggende i veska som redning en dag du trenger den, eller til å dele opp i mindre biter og servere seg selv som lørdagsgodteri.

Butikkene her omkring har et labert utvalg. Men, som dere vet, alt kan bestilles på nett. Og Atkins er selvfølgelig å finne på iherb. Både barer, shaker og bakemiks. En pakke med 5 barer koster rundt 40 kroner (én bar koster rundt 27 kroner på butikken her). I tillegg er det fortsatt midtvintersalg, med 6% avslag på alle bestillinger! I tillegg får du altså 5 dollar i rabatt på din første bestilling hvis du bruker noens kode. For eksempel min: CEC253.

Har noen prøvd denne bakemiksen? Den er ny på iherb nå, så den er kanskje ikke i Norge enda? Forøvrig lanserer Forlaget Lille Måne en ny Atkinsbok her i Norge neste uke. Jeg er spent på den, i og med at mannen bak ikke har en finger med i spillet…

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, iherb. Bokmerk permalenken.

24 svar til Atkins-barer

 1. Elisabeth sier:

  Jeg har inntatt noen slike barer de siste årene, og kun disse fordi jeg tolker det slik ut fra det som står på pakka at disse har lavest karbo. Endte opp med en variant av melkesjokolade med crisp, nyyydelig:) Men , som deg, prøver jeg å spise ren mat. Samt å spise når jeg er sulten og ikke sugen. Stor forskjell på utfallet når jeg kjenner etter på det:) Nå som jeg har begynt å handle på iherb, kan det vel hende at det slenger med en pakke atkins-barer i en sending, bare sånn for sikkerhets skyld….. Man kan jo komme til å trenge en sånn, en gang:)

 2. Elisabeth sier:

  Men lurer på det med netto karbo som står på pakkene. Det kan være ex 30 gram karbo, men så er det kun 3 gr. netto karbo (fordi det inneholder sukkeralkoholer). Og da blir det vel sånn, da? At det er lite karbo, og at disse ikke er så «farlige», bortsett fra at de er kunstige på mange vis og kan inneholde sukralose og acesulfam k etv?

 3. mjuuugly sier:

  Inneholder ikke atkins kunstig søting da? Syns jeg husker noen av barene jeg bestilte for leeenge siden inneholdt det. 😦

  • Det stemmer! Trodde jeg hadde fått fram det i teksten, men var kanskje litt uklar. I og med at jeg prøver å ligge unna kunstig søtning, spiser jeg ikke disse nå. Men mange lavkarbere spiser nok en del kunstig søtning!

 4. Vibeke sier:

  Hei igjen. Da har jeg kommet meg i gang med bestilling på iherb, men måtte begrense meg, da vekten oversteg tillatte vekt for meg, så det ble bare en pakke bakemiks. Jeg har brukt Herbalife-barene og trodde de hadde masse karbo ifht Atkins, men det har de jo ikke (jeg er altså ingen selger av HL, kjøper bare disse), da jeg syns de er de beste jeg har funnet så langt. Har aldri smakt Atkins, så det er mulig jeg bestiller senere. Har forresten noen et tips om et søtningsmiddel jeg kan bestille gjennom iherb? Og var det ikke et eller annet Mandelmel der, jeg fant det ikke nå. Takknemlig for alle tips fra iherb, jeg.

  • «Grattis» med å komme i gang 🙂 Jeg har ikke noe kjennskap til HL-barene, jeg. Det stemmer at det er mandelmel på iherb, søk på almond flour. Av søtningsmiddel har de sukrin, det heter erythritol. I tillegg kan du også bestille stevia, enten flytende eller pulver – med og uten smak. De to produktene er helt karbofrie 🙂 Bare spør hvis det er noe du lurer på!

   • Vibeke sier:

    Takk. Fant de to produktene, men var litt usikker. Går det bra med denne pakken, så blir det nok en del bestillinger, ja. HL har ca 14 karbo og er 35 gram. Minner litt om Japp, den jeg bruker. Er ikke helt på det «helt naturlige» enda, men lærer underveis. Og så er det en del vaner som det er vanskelig å gi slipp på. Tror faktisk det er litt umulig å gi slipp på alle gamle vaner på en gang. Hva kan man f.eks. erstatte frokotblanding med?

   • Skjønne frøken – 14 gram per 35 gram er ganske mye. Det er mer enn 70% sjokolade. En Atkinsbar har 2 gram, tror jeg. Og den fantastiske oh yeah-baren har 10-12 per 85 gram! 🙂 🙂

    Frokostblanding, ja… Det spørs jo hvor lavkarbo du skal spise, men å lage en blanding av frø og nøtter, og evt litt havregryn må da være supert! Og å putte i litt gojibær… Mmm?

 5. Vibeke sier:

  Nå har jeg lagret litt i ønskelista. Fant jo også kokos-mel og så at noen hadde bakt brød av dette. Tar vel litt tid å gjøre seg kjent med produktene. Har noen forsøkt kokos-melet?

 6. Vibeke sier:

  Nå ble det mye fra meg. Men jeg må ha misforstått noe da. Jeg kikket på en av barene til Atkins (Cocos) og der sto det at det var 19 karbohydrater pr «serving» og at en «serving» var 40 gram. Hva har jeg misset da?

  • Hvis du leser i teksten, så ser du at det står «net carbs.» I kokosbarene er det 3 gram. Det betyr at 16 gram er sukkeralkoholer og eventuelt fiber 🙂

   • Vibeke sier:

    Ja, jeg leste det. Så dette må jeg lese mere om. På mine står det ingen Netcarb, men 15 g totalt. Det var dette jeg kikket etter. Det dukker stadig opp nye ting å lære seg og det er jo bra.

 7. Vibeke sier:

  Da viser det seg at jeg egentlig har regnet mye mer karbo enn jeg trenger da. Så dette var jo en positiv oppdagelse. Da skulle det bli bare 5 net carb på den jeg spiser (med forbehold da). Men iallefall mindre enn jeg har trodd. Og det gjelder jo alt jeg har spist. Så da kan jeg juble. Men har jo forstått det slik at slike ting egentlig bør kuttes ut – uansett hvor lite eller mye karbo det er. Men det tror jeg at trenger jeg litt tid på. Gikk nettopp over fra vann til Cola Zero som drikke og det var jo dumt, skjønner jeg. Vann er jo sunnere, men Cola er jo bedre. Er det ingen som kan lage en sunn Cola da?

  • Du kan jo kjøpe brus søtet med stevia fra iherb 🙂 Men det er dyr frakt, for det veier 10 kilo! Ellers er det neppe supert for kroppen å erstatte vann med cola zero 🙂 Uff! Men så bra at du har regnet feil i positiv retning 🙂

 8. kristin sier:

  Det ser ut som om de ikke sender til Norge fra iherb.no? Hvordan klarer du å bestille?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s