Troika-kake

Bunnen på denne kaka er ikke perfekt – enda. Hvis du ikke steker den, bare trykker den ut, så er den fantastisk. Hvis du steker den, blir den litt tørr. Jeg er ganske sikker på at problemet kan løses ved å erstatte en eggehvite med 50 gram mykt – ikke smeltet meierismør. Men jeg har ikke prøvd, så jeg kan ikke garantere det!

Minste mengde sukrinmelis gir svært lite søtsmak og ingen bismak av sukrin. Jeg elsker sukrinmelis, og synes den høyeste angitte mengden i oppskriften blir best 🙂

Sånn, da er jeg (kanskje) helgardert 🙂

Troika-kake:

Denne oppskriften passer til en rund form med 22 cm i diameter.

Bunn:

9 ss mandelmel
6-9 ss sukrin
2 ts vaniljepulver eller litt vaniljeessens
3 eggehviter av store egg (eller erstatte en hvite med 50 gram mykt smør)

Bland det tørre sammen først, og bruk gjerne hendene til å løse opp eventulle klumper. Pisk eggehvitene sammen med en gaffel og bland det godt sammen med det tørre. Jeg tok forøvrig ut blærene! Smak til. Tilsett gjerne mer vanilje hvis du liker det. Kle bunnen i kakeformen med bakepapir eller smør den lett. Klem marsipandeigen utover. Lag gjerne en liten kant langs siden, det hindrer geleen fra å renne ut.

Stek bunnen midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter. Du trenger ikke steke bunnen, da blir det som en konfektkake framfor kake 🙂 Avkjøl den godt hvis du steker den.

Gelé:

Gelé lages enkelt av frosne eller ferske bær, sukrin, vann og gelatin. Det smaker så rent og godt, og er virkelig verdt et forsøk, kake eller ikke!

200 gram frosne jordbær
5 desiliter vann
6 ss sukrin
6 plater gelatin

Kok opp vann, jordbær og sukrin. La det koke i 20 minutter.  Hell geleblandingen over i en bolle – men sil blandingen godt! Rør inn en og en gelatinplate. I og med at væsken er varm, trenger du ikke bløtlegge gelatinplatene først. La væsken avkjøle seg godt.

Når både bunnen og geléen er blitt kalde, heller du geléen over bunnen. Springformen må fortsatt være på! Når geléen så er blitt helt stiv, er det klart for å legge på toppen.

Toppen:

Her kan du velge om du vil lage sjokolade fra bunn av eller bruke mørk sjokolade. Det smaker aller, aller best med smeltet 70% sjokolade, særlig hvis kaka skal serveres til «høykarbere» også. En blanding av sjokolade og fløte som ofte brukes til glasur, passer IKKE her!

Jeg anbefaler at du bruker 100 gram 70% sjokolade, eventuelt litt mer hvis du vil dekke kantene også. Smør det jevnt utover. Sett kaka kaldt til sjokoladen er stivnet. Og nyt!

Det er forøvrig denne geléoppskriften jeg brukte på hjertet jeg viste dere i går. De er laget i silikonformer. Smør formene lett med litt kokosolje uten smak, og hell gelé oppi. Når den er helt stiv kan du løsne den lett fra kanten med en kniv, og hvelve den ut av formen. Jeg dyppet hjertene litt i sukrin også. Husk at du kan bruke hvilke bær som helst til å lage gelé! Supert lørdagsgodteri!

 Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kaker. Bokmerk permalenken.

19 svar til Troika-kake

 1. mittlivsomyoyo sier:

  Denne må jeg bare prøve. Håper jeg rekker til helgen :-). Super blogg og supre innlegg! Inspired 😉

 2. my sier:

  Denne kaken så utrolig god ut!! Skal abeslutt testes ut!

 3. Randi sier:

  Wow den ser kjempe god ut. hvor kjøper du gelatinplater? har aldri i livet mitt brukt gelatin før… he he aner ikke hvordan det ser ut en gang. har veldig lyst å prøve å lage den.
  et spørsmål ifb med nettshopping. hva hvis j bestiller flere pakker samme dag, men hver pakke under 200nok? blir det noe moms eller sånt da? 🙂

  • Gelatinplater finner du i bakehylla i alle butikker! En liten, rektangulær papirpose 🙂

   På strawberrynet opplevde jeg at de slo sammen flere bestillinger til en stor pakke… Så nå pleier jeg å vente til jeg har fått ordrebekreftelse på mail før jeg bestiller mer. Hos iherb kommer den med en gang, så jeg har bestilt flere pakker der samme dag 🙂

   • Randi sier:

    takk for svaret.
    trenger å tilfredsstille shoppingbehovet mitt idag. siden j bare er hjemme med lillegutten survet jeg litt hos iherbs…så flott at j kan bestille flere pakker samme dag… da skal j på shopping nå yipppi 🙂

   • Kos deg på shopping 🙂 Det er forresten masse gode produkter for babyer også, for eksempel Weleda-serien 🙂

 4. Tina sier:

  Takker, bukker og neier for oppskriften:-) Du er jempeflink:-) Knib

 5. Tina sier:

  God morgen, så lenge klarte jeg å vente:-) Måtte lage kaka igår jeg. Rota litt rundt og så hva jeg hadde i hus. Hadde kun bringebær, så det ble bringebærgele. Jeg laget troika «muffins» jeg:-) De ble gode, så de går nok ned:-)men jeg vil justere litt på bunnen som du sa:-) Må tenke ut noe smart. Jeg stekte ikke bunnen denne gang.
  Blir nok bedre med jordbærgele enn bringebærgeleen jeg laget, mer smak tror jeg. Var inne på tanken å lage en slags»trøffel»krem til å ha på som lag 2, så gele og så smelta sjokolade på toppen. Da ville jeg laget den av fløte,sjokolade,vaniljepulver og gelantin evt. litt sukrin, men var nesten tom for vaniljepulver, så derfor ble det kun med tanken. Men hadde jeg laget ville jeg gjort det noe sånt som dette:
  Varm opp 2 dl fløte, smelt sjokoladen( 100 gr) i den varme fløten, rør til alt er oppløst, avkjøles helt før resten av fløten has i. Bløtlegg gelantinen ( ca 2 plater), varm 2-4 ss av fløtebalndingen slik at gelantinen kan smeltes i, bland gelantinenblandingen med resten av fløteblandingen og vaniljepulver + evt. sukrin, pisk det til en krem, fordel det på kakebunnen og sett kaldt. Fortsett så med din gele og sjokolade på toppen. Hvordan hørtes dette ut:-) Må nok teste tror jeg, men må kjøpe mer vaniljepulver og mandelmel

  • Takk for innspill, skjønne du! Jeg prøvde meg på en ny bunn i dag, med litt smør også. Det smaker himmelsk før steking, det er stekingen som er «problemet.» Jeg tror bunnen blir best ved kun kort steking. I tillegg er det en utfordring å få den søt nok. Jeg kan jo pøse på med agavenektar eller stevia eller yaconsirup, men jeg har lyst til at folk kan finne saker i skuffene sine 🙂 Jeg har en super oppskrift på bunn laget med kvernede mandler, jeg har lyst til å få til en med mandelmel også 🙂 Men den i dag ble veldig god, den må bare stekes kort!

   Jeg har ikke lagd trøffelkrem i høykarbokake heller, jeg. Rett og slett fordi jeg liker det enkelt 😉 Oppskriften din høres fin ut, men kan det gjøres enklere, tror du? Hva med bare krem med litt smeltet sjokolade i?

   • Tina sier:

    Tror neppe det blir bra uten gelantin, blir for mye kremkonsistens da:-) Har en oppskrift på troikakake med hasselnøtter, eggehvite og sukrin. Men skjønner deg som vil få til en med mandelmel. Det er jo marsipan i trikaen, jeg har da spist 2 av de troika muffinsene din/mine idag da,så de var jo etanes:-) men så var jeg på dobbel aerobic time ikveld har hoppa de bort igjen får jeg satse på. Hadde du både smør og eggehviter i bunnen idag? Jeg må på handel før jeg baker mer, er ganske tomt i skapet mitt nå for det meste. Du må gi lyd på hvordan bunnen ble etter steking. Ha en fine kveld. Knib:-)

 6. Solveig sier:

  Hei!
  Når du snakker om 70% sjokolade, mener du den kokesjokoladen med 70% kakao eller «vanlig» mørk sjokolade?
  Har lurt på dette i noen andre oppskrifter også….ille usikker jeg, se;)

 7. Kamilla sier:

  Heisann 🙂 super blogg, og denne kaken må jeg bare teste ut 🙂 men jeg lurer på, er vaniljepulver det samme som vaniljesukker??

  • Nei, det er ikke det. Vaniljepulver er kvernet vaniljestang. Du kan også bruke frøene fra en vaniljestang. Men du, lag bunnen av disse ingrediensene i stedet:
   2 dl hjemmelaget mandelmel
   1 dl sukrinmelis
   1 ts vaniljepulver
   2 eggehviter
   Bland det tørre sammen først. Pisk eggehvitene lett med en gaffel og bland det godt sammen med det tørre. Smak! Tilsett gjerne mer vanilje hvis du liker det. Kle bunnen i kakeformen med bakepapir eller smør den lett. Klem marsipandeigen utover. Lag gjerne en liten kant langs siden, det hindrer geleen fra å renne ut.
   Stek bunnen midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter.
   Hjemmelaget mandelmel er kvernete mandler 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s