Vinterferie og roadtrip

Jeg har vinterferie! Det aller, aller beste med det, er at jeg ikke trenger å ha på vekkerklokke på en uke… Luksus!

I dag hadde jeg imidlertid det, for mamma, eldstejenta og jeg dro nemlig en tur på shopping til Sverige! Jeg gjør det så altfor, altfor sjelden! Masse deilig kjøtt står nå klart til å pakkes og fryses. Middag i dag blir Chorizo-pølser fra Gøl, med 2 karber per 100 gram. Mmmm 🙂

I bilen på vei hjem fikk jeg stappet i meg en av mine favoritt fy-saker (bildet er linket):

Den på bildet er Einars favoritt, min favoritt heter Almond fudge brownie. Den har 10 netto karber per bar, og er bare himmelsk. Nei, jeg anbefaler den ikke, men jeg har da mine laster 🙂 I tillegg fantes det en ny 70% sjokolade fra Freia, med pecan-nøtter og havsalt. Nydelig – og nesten tom den også! Som om det ikke er nok, drikker jeg pepsi max på en mandag! Kanskje jeg ikke tåler ferie? (Håper dere ser glimtet i øyet 😉 Jeg skeier ut hvis jeg har lyst, og lar meg ikke stresse av det!).

Jeg lovte dere jo oppskrift på kake i går, men her ble det filmvisning i «kinosalen» (kjellerstua) i stedet. Jeg prøver på ny i kveld!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

25 svar til Vinterferie og roadtrip

 1. Tina sier:

  Shopping i Sverig kan anbefales 😉 men ikke på en lørdag….. Det var overhode ikke gøy!!!!
  Men ikk med kjøtt og andre bra ting 😉
  Kos deg med ferie, jeg jobber hele uka!!!!

  Skulle forresten bake muffins i går, men endte opp med å måtte lage vanlige siden jeg ikke hadde lest oppskriften å godt og ikke hadde kokosmel 😉
  Ha en flott mandagskveld og kos deg med både sjokolade og Pepsi Max
  Klem

  • Jeg kan anbefale deg å dra på søndager! Dra tidlig, handle mat først og sette varene i bilen, spise lunsj og så titte i butikker mens «alle» kommer og fyller matbutikker og kaféer!

   Kjøpte du noe spennende på helsekosten, da?

   Tomt for sjokkis, og snart kommer Hanne, så da har jeg liksom ikke noe å by på… Tror ikke hun vil ha bacon 😉

   • Helligdagsssøndager er enda bedre for jeg tror ikke gjennomssnittsnordmannen vet at det er åpent 😉 Var omtrent ikke folk da jeg var der en gang 1. juledag. Alt er jo åpent, både Nordbysenteret og alt i Svinesund (så vidt jeg har sett). På sommeren har vi også dratt søndager rimelig ofte – det er jo folk der men ikke kaos.

    Sverige er morro 😉

   • Er dette den andre bloggadr din? Herlig bloggnavn! Tror ikke jeg har vært der på helligdagssøndager, men endel søndager etterhvert 😉 Sverige er supert, selv i dag hvor kursen ikke var all verden!

   • Tina sier:

    Dro ikke innom helsekosten….. Jeg er litt sånn at jeg må vite hva jeg skal ha, er ellers litt blank der jeg står å glor 😉

    Må koser jeg meg med mandel kjeks, laget i går, veldig god 🙂

    Klem

   • Du får gi meg et hint om hva du er ute etter, så kan jeg hjelpe deg (kanskje)! Så flink du er som lagde kjeks!! Klem 🙂

   • har slått sammen mine to blogger nå 😉 så dette er en ny med både mat og privat. 😉

    Sverige har mye man ikke har her og det jeg vet man har her koster mye mindre. Elsker begge deler!

 2. Silje Silje sier:

  I april får jeg låne bilen til mamma en måneds tid, da skal jeg dra til sverige jeg også 😀

 3. Linn sier:

  Jeg elsker å dra på harryhandel i Sverige! 😀 Og du, godt det er fler som koser seg litt ekstra fortiden. Jeg har vært på hyttetur i helgen å koooost meg masse med både det ene og det andre! 😉 Kos deg på «kino»!!!

 4. Tina sier:

  Ååååå men dere er heldige som kan dra til Sverige på handel. Uhu….. jeg bor atfor langt borte. Tar jo 10 timer for meg å kjøre til Sverige;-( Så nøyer meg med Iherb og norske priser:-( på resten. Kosi med vinterferie. Nyt pesi max’n din du, p.s. koste meg faktisk med noen glass selv igår og da var det lenge siden sist. Merker at jeg synes at ting er mye søtere nå som jeg lever lav karbo. Har du erfart at du synes ting du spiste/drakk før nå blir for søtt?

  • 10 timer var litt i overkant, ja… Trodde nesten ingen i Norge bodde SÅ langt fra svenskegrensa 🙂 Du får handle EKSTRA MYE på iherb for å veie opp 😉 😉 Ja, jeg har absolutt erfart det du nevner. Pepsi maxen er greit, men is, saft, lys sjokolade osv… Ekstremt søtt! I starten, da jeg spiste veldig strikt, syntes jeg at mandler smakte marsipan 🙂

   • Tina sier:

    He,he Norge er et langt land og jeg bor nesten nederst 🙂 Stavanger, så jeg tror det tar sånt bortimot 10 timer, kanskje 8, men lang kjøretur kun for å handle litt det og.

   • Ja, kjære vene, det er litt i overkant langt! Jeg har familie i stv 🙂 Nærmere bestemt i nærheten av Sola 🙂

 5. line s sier:

  Hmmm jeg blir så glad inni meg. Når jeg hører det er flere som drikker og koser seg med pepsi max :).DETTE er min største last. Drikker minimum en halvliter om dagen.
  Så nyt det lille glasset du unner deg. Herregud vi skal da leve også :)))). Jeg vil gjerne kutte ned. Men er bare IKKE klar for det enda.
  Hadde vært morsomt en dag du fikk tid, og komme med handletips fra sverige. Gjerne også meierifritt ;). Ha en flotters ferie 🙂

  • Hehe 🙂 Jeg er egentlig nøye på å kun drikke pepsi max på lørdager… Fordi jeg er opptatt av å ikke få i meg noe særlig kunstig søtning. Menmen, jeg kjøpte et brett i Sverige i går, og ble fristet 🙂

   Handletips… Oi! Jeg kjøper rent kjøtt, bacon og pålegg. I tillegg kjøper jeg noen pølser og kjøttboller med høyt kjøttinnhold. I går kjøpte jeg også noen greske karbonader jeg er litt spent på… Jeg kjøpte også viltskav, så får jeg servert et viltmåltid mens det fortsatt er vinter 😉 Kalkunfilet og kyllingfilet er et must, og indrefilet av svin 🙂 Generelt er det mye større utvalg av kjøttprodukter, også rene produkter, samt rimeligere.

   Det er jo et enormt utvalg av produkter, også i «allergihylla.» Men jeg er nok typen som ikke snuser så mye rundt, altså. Det er rimeligere og bedre utvalg når det gjelder ulike paster (chilipaste) og sånn olivenkrem (tapenade??) i tillegg til krydder og ulike ting på boks: oliven, sylteagurker, soltørkede tomater osv. Jeg kjøpte iallfall det. Jeg kjøper også Løfbergs lila kaffe og yes oppvaskmaskintabletter 😉 Hårfarge hadde de også stort utvalg av, mye billigere enn her, så i dag skal jeg farge håret 😉

   Jeg tror juice ol er rimeligere også, men jeg kikket ikke på det. Til jentene kjøper jeg gjerne fullkornspasta – rimeligere og større utvalg, samt polarbrød av rug og havre.

   Nøtter er rimeligere. Paranøtter fra Den lille nøttefabrikken koster cirka 45 kroner her. På Maximat koster de 33 svenske kroner. Jeg burde ha hamstret!

   Normalt pleier jeg å snuse mere rundt, men jeg hadde ikke is i magen til det i går. Oppvaskmaskinen vår startet ikke på søndag, så jeg trodde at jeg måtte ut og kjøpe ny når jeg kom hjem i går 🙂 Jeg måtte ikke det, antakelig hadde vannet fryst i rørene. Men jeg turde iallfall ikke slå på shoppegenet mitt helt 🙂

 6. Augustina sier:

  Jeg eeeelsker Oh Yeah-barene. Må til Sverige snart og kjøpe et par. Heeeerlig lørdaggodis 😉 Ahhh…elsk!

  • Det er billigst hos gymgrossisten! Og hvis du bestiller for over 500,- er det gratis frakt! Masse fint tøy der også 😉 Tror en eske barer koster 249 hos gg, prisen var 349 i Sverige, og 30 per bar.

 7. e84 sier:

  Ok, veldig nysgjerrig på den Freia sjokoldaen med pekan nøtter og havsalt….hvor fant du den? KJøpt i Sverige? Jeg har liksom lett etter den overalt i Oslo, men finner der ikke 😦 Har såååå lyst på…lol

  • Ja, jeg kjøpte den i Sverige! Du må lage sjokkis selv, Elin!

   • e84 sier:

    Ja, i know…men venter fremdeles på produktene fra iherb. I dag har jeg da i hvertfall endelig fått bestilt kakaosmør, så nå er alle varene på vei til meg….er så utålmodig….vil lage NÅ! hehe…kos deg på fest i kveld. Denne lørdagen tar jeg festen på sofa’n hjemme. I morgen blir det VM fest i Kollen! 😉

   • Skjønner godt du er utålmodig! Jeg er tom for kakaopulver akkurat nå, men regner med at det kommer før helgen. Det MÅ det, nemlig 🙂 Håper du hadde en super Kollen-søndag! Ble jo en super dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s