Om magehelse – blant annet!

I går var vi på fest. I tillegg til å være en festbrems som nipper til vinen og går hjem tidlig, havner jeg alltid i diskusjoner rundt kosthold, trening og helse.

I går ble det en virkelig morsom samtale rundt luft i magen og avføring. Kroppen jobber jo aktivt med å fortelle oss når den er i ubalanse, og den gjør den også ved disse to tingene. Jeg har ikke tenkt å utbrodere det her, men vi er biologiske vesener skapt i en tid da det ikke fantes dopapir og rennende vann. Det er ikke meningen at vi skal ha konstant løs mage – noe mange har 🙂 Takk og pris var det ingen rundt som fikk med seg samtalen…

Men når vi snakker om å lytte til kroppen… Det er jo en av mine «kampsaker,» at vi skal bli flinkere til det. Men å leve som man lærer, er ikke så lett. Denne uka har kroppen vært så i ulage. Jeg har hatt vondt i magen, sovet altfor lett, og ikke sovet lenger enn til fem en eneste morgen. Trening har vært blytungt. Jeg har vært så oppgitt, følt at jeg har kuttet all mat som går an, og vært supernøye på å spise energirik mat. Eldstejenta har også vært plaget med magesmerter, og vært hjemme to dager.

Svaret kom da minstejenta fikk omgangssyke. Selvfølgelig! Omgangssyke bryter ikke ordentlig ut hos meg lenger, og nå var det sånn for eldstejenta også.

Når vi først prater om magehelse, så kan jeg jo nevne at magen min stortrives igjen nå, og at den fungerer fint uten meieriprodukter. Men snart har jeg tenkt å prøve Castello white ost… Jeg har lenge hatt lyst til å prøve aloe vera juice, og har stått på venteliste på et konsentratprodukt på iherb. I går kom det inn, og jeg heiv meg rundt og bestilte denne, til rett over 5 dollar (i tillegg er det 6% rabatt nå!).  Bildet er direkte linket.

Har noen av dere erfaring med aloe vera juice? Når jeg først var i gang, måtte jeg også bestille nytt kakaopulver, og to ting til jentene:

Stevia med sjokoladesmak… Hun eldste drømmer om sjokolademelk, la oss håpe at denne faller i smak. Og at disse blir populære:

Det er spennende å prøve noen nye produkter, også for jentene!

I kveld kommer det oppskrift på Troikakake. Ha en herlig søndag!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

21 svar til Om magehelse – blant annet!

 1. Turid sier:

  Har en lei tendens til å havne i diskusjoner om kosthold jeg også… Siste var på nettet, hvor en påstod at ved å kutte ut melk, hvetemel og sukker. Så gjorde jeg noe som var farlig for kroppen! ? Alle kunne ikke gjøre det, påstod hun;) ( Det er i hovedsak de tingene jeg har kuttet ut da, pga blandt annet fibromyalgi, og i grensen for diabetes. Og jeg er MYE bedre! Trenger ingen medisiner!) Jeg har jo bare byttet ut hvetemel med spelt, melk med ris- soya- eller kokusmelk. Og man kan kjøpe rismelk tilsatt kalsium;) 🙂

  Jeg har MASSE positivt å si om Aloe Vera juice!
  Har drukket det i MANGE år nå! Da jeg begynte hadde jeg mye problemer med magen…spiste en masse som jeg fikk dårlig mage av, og kunne umiddelbart tåle mye igjen.
  Klarte etterhvert å sortere ut hvilke matvarer jeg ikke burde spise. Men er FRI for pollenallergi! Har fått tilbakemeldinger på at det kan være Aloe Vera som har hjulpet meg! Det kan og være at jeg har blitt symptomfri pga at jeg har kuttet ut det meste som er på kryssallergilisten. Særlig i pollensesongen. 2 sesonger uten medisin, etter 34 år med!!! Herlig.
  Jeg er velig veldig sjelden syk;)
  Jeg har nettopp kjøpt vanlig stevia, men i pulverform…veldig vanskelig å dosere syns jeg. Kan du si noe om hvor mye jeg bør ta i en bolledeig med 1 kg mel?

  Ønsker deg en fin søndag!
  Klem;)

  • Takk for svar, Turid! Jeg er jo allergiker, og etter at jeg la om kostholdet, reagerer jeg svært sjelden og bruker ikke medisiner. Men reagerer fortsatt på et par ting, det blir spennende å se!

   Du får bare be folk begrunne hvorfor de mener det, og be de forklare dine helsegevinster 😉

   Jeg har ikke erfaring med stevia i pulverform, jeg synes ikke det er så godt. Men du må nok ta ganske lite! Jeg bruker litt flytende stevia med smak, ellers er det sukrin det går i her 😉

   Ha en nydelig dag, god klem 🙂

 2. dina sier:

  hei!
  jeg bruker aloe vera juice. har brukt denne til 5 dollar en stund nå, men før har jeg brukt pure planet sin ( den er jo veldig mye dyrere) men jeg må si at jeg merker forskjell. Pure planet sin virker bedre. Altså har mer effekt. Merket det også på huden min i ansiktet, den ble så flott!
  mvh Dina

 3. Hehe, diskusjon/samtale rundt kosthold hørtes kjent ut… Synes nesten ikke jeg har snakket om annet siden jeg ble interessert i det i sommer. Men det er moro da, for mange har lagt om kosten som følge av det 🙂

  Jeg har ikke prøvd den aloe vera juicen, men har prøvd en annen uten suksess
  (smaken var virkelig fæl). Jeg bruker heller Aloe Vera 40 x og tar 1 ts i den grønne drikken (med gress/alger osv).

  • Må bare innrømme at jeg koser meg med de diskusjonene! Jeg tittet litt på den 40x også, men valgte å prøve den andre (først), for den veide ikke så mye og varer lenge! Himmel, har jo blitt en helsekostfarm i skuffene mine!

 4. Sara sier:

  Oppskriiiiiift – jippi! 😀

 5. Tina sier:

  He,he kjenner meg litt igjen når det gjelder diskusjon ang. mat og trening. Ender ofte opp med det jeg og ja. Sukker er ofte den STORE fy,fy i mine øyne og noe vi mennesker fint kan klare oss uten, men flere mennesker jeg omgås mener jo at sukker er en smaksforsterker………. når jeg sier at kroppen overhode ikke trenger sukker, blir de litt satt ut og så kommer leksa….. men jeg lar de tømme seg og så sier jeg bare ja,ja du spiser din mat og jeg spiser min som jeg tror er bra for meg og min familie. Bay the way…… GLEEEEEEEDER MEG TIL OPPSKRIFT, JIPPI:-)

  • Jeg synes ofte at det er superpositive diskusjoner, jeg! Folk er nysgjerrige! Og de fleste er enige i at sukker ikke er helt bra… Men de færreste kutter det vel ut av dfen grunn 🙂 Oppskriften må vente, her blir det film!

 6. Randi sier:

  hei dere
  er en ny leser her og skal prøve å henge med i «diskusjonene»
  j og elsker å prate om kosthold og treningen.
  er nybakt mamma og har litt lite tid for tida men skal ihvert fall prøve å kommentere litt av og til.. pappaen min drakk aloe vera juice over lang tid og ble mye bedre i magen av det. j drikker vita biosa, smaker helt forferdelig, synes jeg, men hjelper meg i hvert fall. hadde samme problem som deg cecilie, at j ikke skjønte hvorfor j hadde så vondt i magen, selvom j er veldig nøye med hva j spiser… etter nesten 2 uker skjønte j at d var omgangssyke som plaget meg 🙂 har nok hatt et virus men begynner å bli litt bedre. lurer på om dere vet om man kan spise lavkarbo når en ammer, j gjør det men føler meg ikke helt bra siden j begynnte med det. legen min kan j ikke spørre han har ikke peiling på sånt. spiste mere karbohydrater under svangerskapet fordi jordmoren sa at det er veldig vikitg for fosteret.

  • Hallo, Randi 🙂

   Velkommen skal du være! Men du trenger ikke føle at du må kommentere, gjør det når det passer og du har lyst! «Godt» å høre at det er flere som surrer rundt med omgangssyke som ikke blomstrer! Takk for info om aloe vera!

   Du, jeg er ingen ekspert, men jeg synes godt at du ikke trenger å tenke helt lavkarbo når du ammer! Men tenk at hvitt mel og sukker ikke er bra uansett, og pass på å få i deg nok energi via maten! Det andre kan komme naturlig etterhvert. Ikke stress nå, nyt og kos deg i denne tida! Så kan du heller lese litt og samle informasjon til hva du skal gjøre når du ikke lenger fullammer/ ammer mye. Det er iallfall det jeg synes 🙂

   • Randi sier:

    hei igjen

    Takk:-)
    og takk for svaret angående amming. Tror du har helt rett, etter tre uker med strikt lavkarbo og fullamming, kjente j at j hadde rast ned i vekt (noe j ikke nødvendigvis trenger) og at jeg ble så dårlig at j holdt på å besvime hele tiden.. har spist litt karbohydrater i dag, og skal gjøre det hver dag… går ikke helt uten nå for tiden.
    så snill du er, skal prøve å kose meg, hjelper å bli minnet om det… er litt streng med meg selv noen ganger…
    men lurer på en ting.. hvis jeg spiser litt mere «sunne» karbohydrater, skal j da også spise litt mindre fett ? er litt redd for å gå opp i vekt, (noe jeg heller ikke trenger 🙂 he he he)
    når en spiser lite karbohydrater skilles jo fettet som er for mye ufordøyet ut, hørte jeg, men hva skjer hvis jeg spiser mere kbh?

    regner ikke med svar nå i kveld ass.. skal legge meg selv nå og hvile de slitne armene mine 😉
    den nydelige babyen min sover alt..

    snx og ønsker deg/dere en nydelig start på den nye uken

   • Det sies jo at hvis man spiser under 72 gram karber om dagen, trenger man ikke begrense fettmengden. Kanskje du kan velge naturlige fettkilder, ikke light-produkter, og så heller spise litt mindre mengde enn hvis du hadde spist helt lavkarbo?

    Husk at jeg bsre synser, jeg er bare belest, ikke utdannet 🙂

    Ha en nydelig uke 🙂 🙂

 7. Løvinnen sier:

  Jeg klarer meg ikke uten!! Jeg elsker Aloe Vera Juice fra Lily of the desert. Perfekt aloe vera juice til en billig penge:) Fåes på Iherb den og…

 8. e84 sier:

  hmm…veldig interessant med denne aloe vera juicen kjenner jeg…kanskje jeg må prøve??? Sliter litt med oppblåst mage igjen nå. Skal prøve å kutte så godt jeg kan med melkeprodukter denne uken for å se om det hjelper ( har blitt myyyyye tyrkisk yoghurt med cc den siste uken nemlig…. :S ) Ettersom jeg skjønner synes du det har fungert fint å kutte melkeproduktene? Takk og lov for kokosmelk og Soyamelk sier jeg bare 😉
  Kos deg masse med vinterferie forresten, heldiggrisen! 😉 Hvor i Sverige dro du på harrytur? 😉

  • Jeg fikk jo oppblåst mage da jeg økte osteinntaket over noen dager… Det ser ut til at du selv har forstått hva feilen er 😉 Har spist litt ost og mørk sjokolade i dag (ikke melkefri). Virker greit, men jeg klør litt?? Jeg synes faktisk det har fungert kjempefint, jeg hadde bare lyst til å prøve litt.

   Jeg har vært på Nordbysenteret ved Svinesund 🙂

   • e84 sier:

    Nordbysenteret er bra vettu, der har jeg vært myyyyyye! Er jo rett i nabolaget fra der jeg vokste opp det, så føles nesten som hjemme…hihi 😉 Ble kjøpt altfor mye løs godis der i ungdommern, men nå er det andre ting som trekker meg dit ut i stedet 😉 Og senteret har jo blitt såååå stort også…. 🙂

    Jeg kjøpte den Aloe Vera’n som du har, men usikker på om jeg merker noe ennå egentlig…?!? Hmm…Hvordan tar du den? Og hvor mye? Jeg pleier å blande den i den grønne drinken min hver morgen og som oftest på kvelden også… Kanskje jeg bør øke inntaket?? Og du…når jeg først er i gang og spør…, tar du chlorella også?? 🙂
    Takk for all hjelp! 😀

   • Jeg er veldig nysgjerrig på hva som trekker deg ut dit! Eller er det bare mat du mener? Jeg vet heller ikke om jeg merker noe av aloe veraen, men samtdig synes jeg magen fungerer fint nå. Jeg tar bare 1/8 teskje. Har ikke merket noe på huden – enda. Men nå har jeg jo sett at jeg ligger altfor lavt på sink, og det påvirker også huden.

    Jeg tar ikke chlorella. Jeg tar omega-3 (dobbel dose), vitamin d3 (litt høyere enn norske anbefalinger), aloe vera og spirulina. Synes det fungerer supert. Vet at chlorella kan være litt kraftig kost for magen i starten, så jeg har ikke hatt lyst til å prøve det!

 9. lene.gartner@gmail.com sier:

  Hei!
  Jeg tenkte jeg bare skulle tipse litt om aloe vera produkter, og da spesielt aloe vera man skal drikke. Det er mye dårlig på markedet, og mye «lureri». Og en veldig god måte å vite om aloe vera produktet er bra nok er å se om det har sertifiseringsmerke på emballasjen. Det finnes et råd som heter International Aloe Science Council (http://www.iasc.org) som går ut og kvalitetssikrer og tester aloe vera produkter. Er produktet merket med deres logo vet du at produktet er bra og har en viss standard. Jeg personlig drikker aloe vera fra Forever Living og må innrømme at jeg ikke har funnet noen andre produkter på markedet som kan måle seg med disse 🙂

  • Tusen takk for info! Det setter jeg stor pris på! Det var ikke et sånt merke på flaska jeg bestilte, men det var bestselgeren til iherb! Jeg kjøpte et konsentrat. Jeg vet litt lite om dette, det er kanskje ikke så bra?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s