Morgenprat

Å, jeg elsker morgenprat-innlegg! Det gir meg en så god stemning å skrive «alt-og-ingenting»-innlegg. Bare håper dere ikke blir lei av de 🙂

En ting som er interessant i bloggverdenen, er jo hvordan mange av oss gjerne får noen favorittbloggere, noen som treffer oss litt ekstra i hjertet. Eller er det bare jeg som opplever det? En blogger jeg har nevnt for dere før er Sara. Sara skriver om lchf og trening, og er så imponerende flink til å se sammenhenger.

Sara skal velge utdanning til høsten, og lurer på å studere noe innen ernæring. Jeg JUBLER for det, for magefølelsen min sier at det er rett valg. Det kan også tenkes at magefølelsen min er litt misunnelig 😉 Tenk å være 19 år og velge utdanning igjen! På bloggen sin ønsker hun seg tips til studier, så de av dere som har kunnskap om dette, kan kanskje tipse litt? Samtidig kan dere kose med innlegget hun skrev i går om trening. Kjempebra!

I går lagde jeg meg en helt perfekt sjokoladeplate. Tilsynelatende. Jeg gjorde nøyaktig det samme som sist, men resultatet ble annerledes. Jeg brukte nå kakaopulver fra gojiking, og det virker som om det er kraftigere på smak, og trenger mer søtning. Så vet vi det 🙂 Jeg spiser den jo, så helt galt er det ikke!

Senere i dag skal jeg lage Troika-kake, i anledning feiringen av min kjære storebrors 40-års dag! Jeg har lagt ut en oppskrift på Troika-konfekt tidligere, og tar utgangspunkt i den. Kryss fingre for at den blir bra! Jeg må bare nevne at gelé laget på sukrin gir en helt fantastisk smak, ren og naturlig. Det går ikke an å merke antydning til kjølig sukrinsmak. Det samme gjelder saft, jeg har laget eplesaft og blåbærsaft med sukrin tidligere!

Ellers har jeg tenkt å skryte av egen kropp. Nå kommer mannen min til å steile, for det har aldri skjedd før. Hvis jeg noensinne har tenkt en fin tanke om kroppen min, har jeg holdt det svært hemmelig. Her kommer det: Jeg ser at den er i endring, at fett blir fortrengt av muskler. Det er lenge siden det skjedde med skulder og brystparti, nå ser det ut til at magen begynner å følge etter. Jeg trenger ikke six-pack, altså, men jeg ser noen konturer på magen som jeg liker godt. Og for første gang i går følte jeg at noe annet enn vekta var viktig, nemlig speilbildet! Det er faktisk en liten seier for min skrudde hjerne! Jeg er sikker på at Einar kommer til å belønne meg med tusen kyss for at jeg har skrytt så av meg selv for hele verden nå 🙂 Og så får vi se, om nedre del av kroppen følger etter tilslutt…

Og sånn helt til sist: Mira på tre år sto akkurat opp, og fikk valget mellom en mini Milky Way eller mammas sjokoladeplate med paranøtter, gojibær og kakaonibs. Go’ungen ville ha sistnevnte, og trykker i seg for harde livet. Det er jenta til mor, det 🙂

Ha en herlig dag, kjære dere! Jeg skal snart gjøre meg klar for Corebar-maraton sammen med mammaen min! Jeg har aldri prøvd corebar før, så det blir spennende!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

34 svar til Morgenprat

 1. Tina sier:

  God morgen til deg og go ungen og god trening. Blir sikkert gøy. Jeg får ikke trent før i ettermiddag, jobbelørdag på meg, men er ferdig kl 15.00:-) så da rekker jeg trening fra 16-17 🙂 juhu:-) Så alt i alt har jeg vært flink denne uka med trening tross alt. Har hatt 4 økter + idag blir 5 og så blir det vel en tur i naturen i morgen + litt styrke så da har uka vært bra:-)

 2. Tonje sier:

  For eit glad-innlegg Cecilie! Kos deg på trening! Hadde planer om corebar eg óg i dag, men kom jo på at eg ikkje har treningstøy, så må handle inn det først. Reknar med det let seg gjere i London 😉

 3. Elisabeth sier:

  For en nydelig go`jente du har:) Og veldig koselig med de «småprate-innleggene» dine. Du er reflektert og deler mye av egen erfaring, så det er alltid noe å kose seg med for oss som leser tror jeg.
  Jeg har nettopp kikket på meg selv i speilet, fra flere vinkler. Og tenk at jeg måtte bli 46 før jeg kunne si at jeg er glad for det jeg ser!!! Trodde aldri jeg skulle komme dit. Og som deg ser jeg at kroppen gradvis har endret fasong og blir mer formet. Det som var fett er erstattet av mer muskler (selv om jeg ikke driver styrketrening). Vekta har ikke gått ned mer enn 4-5 kg på et år, og egentlig er jeg vel der jeg skal være. Tror kroppen min prøver å fortelle meg at den har tenkt å være der den er nå, hvis den får den samme maten i livet framover. Den elsker lchf, og gir i overflod tilbake av velvære og «friskhet».
  Trener core-bar en gang i uka, og det er utrolig morsomt. Og de saltreningene er så inspirerende. Blide og motiverende instruktører som «pepper» oss gjennom morsomt program. Både styrke og kondisjon, og ikke å forglemme balanse. Superbra å ha god balanse og god core-muskulatur. Det utgjør en stor forskjell i hverdagen.

  Ha en deilig helg, kos deg på trening. For kjæresten og meg blir det en tur til Hamar og en tur langs Mjøsa i 13 minus i dag:)

  • Jeg blir så glad når du forteller det, tenk at jeg kan ha det bra med kroppen i maaaange år! Forøvrig trente jeg jo med mamma som blir 60 straks, hun er så smal og fin. Så herfra og framover blir det bare velstand 😉 Skal du forresten ta noe utdanning?

   Det var en utfordring for balansen min, den timen. Så det hadde jeg bare godt av! Det må være nydelig med en tur langs Mjøsa nå. Håper dere koser dere! Takk for gode ord, ha en nydelig helg!

 4. Silje Silje sier:

  Så fint morgeninnlegg! Ble glad av å lese det 🙂 Ha en flott lørdag!

 5. Einar sier:

  Jøss, du fortsetter å imponere!
  1000 kyss venter deg…

 6. Så fint at du har tatt til fornuft og ser i speilet fremfor på vekta 😉

  Corebar er morsom og bra trening. Tren gjerne litt for meg også, for her har det ikke blitt noe hele uka pga sykdom 😉

 7. Sara sier:

  Oi oi, nå ble jeg litt varm i kinnene. Søte du! 😀 Takk for gode ord! Så skal du vite at du er en viktig inspirasjon for meg! Lchf og trening blir ALDRI kjedelig med deg her i bloggeverdenen 🙂 Husk det!
  Troika-kake har jeg også tenkt på å lage, men alltid trekt meg i siste sekund, hehe! Håper du får til en knall kake, som du deler med oss – så kanskje jeg også snart «tør» å bake den 😉 heheh! Kristine Weber har jo en kake hun kaller Quattro-kake. Du har kanskje sett den? http://www.kriweb.no/?p=4335 Der er link iallefall! 🙂
  Flott å høre at også du skifter litt fokus fra vekt til speilbilde! Ingenting er som å skimte litt muskler på magepartiet, jeg er nokså opphengt i dette altså.
  Kos deg med resten av lørdagen. Og ikke minst med treningen! 😀
  Klem!

  • åååå, takk <3. Jeg har egentlig bare brukt troika-oppskriften, men stekt marsipanen… Krysser fingre. Takk for link 🙂 Jeg er ikke i nærheten av din mage, menmen.

   Ha en nydelig lørdag, god klem 🙂

 8. e84 sier:

  De småprate lørdagsinnleggene dine er kanskje mine favoritter! Lørdagen blir liksom ikke helt den samme uten 😉 Du snakker om bloggere som treffer deg i hjertet, og da må jeg vel bare fortelle deg at du er min 😉 Matglede, treningsglede og ellers blide og positive innlegg – PERFEKT! 🙂

  Sjokoladeplaten din ser virkelig nydelig ut. Jeg har ikke fått prøvd å lage raw sjokolade ennå. Venter forgjeves på levering fra iherb. De hadde ikke kakaobutter da, men de andre ingrediensene er på vei. Lurte på om jeg skulle bestilt litt fra Goji King også, men synes liksom frakten og prisene var så mye dyrere der??

  Ha en nydelig lørdag Cecilie! 🙂

  • Tuuuusen takk, gode Elin 🙂 Så du har lagt merke til at det er småprat-innlegg på lørdager, altså 🙂

   Jeg har bestilt fra gojiking et par ganger, det er ikke så dyr frakt. Jeg tror det går an å kjøpe 250 gram smør, tror jeg, i påvente av at iherb får inn sitt igjen. Generelt synes jeg det er bedre kvalitet på produktene fra iherb enn gojiking.

   En nydelig lørdag til deg også 🙂 God klem 🙂

   • e84 sier:

    Hmm…ok, får kanskje prøve meg på Gojiking da 😉
    Også glemte jeg å si i stad at jeg er stolt av deg som bekreftet for oss alle at du ser forandringer i kroppen, noe som gjør det fornøyd. Dette har du all grunn til å være stolt av! 🙂 Og…. markante magemuskler på gang? Seriously? Hva er din secret? Fortell, fortell! Jeg vil også ha!

    Dagens treningsøkt er unnagjort. Ble pilates og lit ekstra styrke i dag. Nå skal jeg finne kveldens antrekk, blir faktisk en tur ut på meg i kveld. Jammen ikke verst! 😀

   • Tusen takk, kjære du! Så god du er! Men altså, SÅ markert er ikke magen – jeg bare begynner å skimte noe… Og styrketrening pluss intervall er nok svaret 😉

    Jeg har aldri prøvd pilates, synes du det er bra? Håper du storkoste deg på byen 🙂

 9. Malene sier:

  Hehe, nå tenkte jeg «nå må jeg inn å se på fristendelavkarbo, håper det er morgenprat innlegg der», og akkuratt det var det 😀 Elsker desse morgenprat innleggene fra deg (og forsåvidt alle andre innlegg også) God lørdag til deg og dine 🙂

 10. hannem sier:

  Så flott at du begynner å bli mer venn med kroppen din. 🙂 Og veldig positivt at jentungen foretrekker den sunne sjokoladen. Her er det rift om de mørke sjokoladene, de lyse variantene (som vi sjelden eller aldri kjøper) blir liggende.

 11. Terje sier:

  Hva med bilde av magen! 🙂

 12. madeleine sier:

  Flinke deg, jeg skulle ha gitt deg en klem i stad hadde det ikke vært for at jeg var så svett! Du er jo så flink og fin, gøy å se at all trening og matvaner vises på kroppen. Ikke minst – du ser det selv 🙂 man blir jo ofte litt blind på seg selv.
  Forsatt god helg og god ferie, kos deg med de små søte, slapp av og bli frisk 😉

 13. Elisabeth sier:

  Det blir ikke utdannelse på meg ennå. Har valgt å utsette det etter å ha fått avslag på arbeidsplassen om å ta utdannelsen for å kunne bruke den i jobben mer rusavhengige. Som ofte overspiser/spiser feil når de må ta bort rusen. Men de skal kun ha «statens satser» der, så da så. Og lufta gikk litt ut av meg akkurat da, etter å ha hatt håpet en stund. Så jeg velger å vente. Oppdaget også nylig at lchf-utdanningen fra Sverige starter i Norge, og det må tas med i betraktningen.
  I tillegg skal min yngste datter konfirmeres i vår, og både penger og tilgjengelig tid vil trenges til det. Men kosthold blir mer og mer viktig for meg, og jeg leser hele tiden samt følger blogger. Spennende og interessant.
  Lchf-middagen i dag var indrefilet surret i fløte/creme fraiche med løk og champignon, med fargesterk salat til. Fantastisk godt, og de fløtegratinerte potetene savner jeg ikke lenger. Setter mer pris på å kjenne den gode lette mettheten i kroppen etter måltidet, og ikke være dorsk.

  Lykke: i går ringte jeg til ei i bygda som jeg tenkte kanske har høner og egg til salgs. Og jammen var det blink. Og uten at jeg spurte la hun ut om hvordan hun forer hønene og hva som er viktig for henne i forhold til dyrehold. Ikke helt økologisk, men fritt for mais og sterke omega 6-fettkilder, og jeg tror jammen de hønene lever lykkelig der de er. Og da må jo maten bli bra. Det var tydelig å se at det var en annen kvalitet på de eggene enn de fra butikken. Så det kommer på plass etter hvert, den rene maten som ikke har blitt bearbeidet for mye. DET er hverdagslykke for meg:)

  • Det var synd, Elisabeth! Jeg ser også at Tunsberg medisinske fagskole skal ha kurs i Spania… I tillegg til at de du nevner starter i Oslo! Jeg tenker veldig på et kurs selv, men må ha litt mer tid enn jeg har nå 🙂

   Middagen hørtes nydelig ut! Og er virkelig imponert over deg som ringte om de eggene. Her i nærheten er det en gårdsbu jeg stadig tenker at jeg skal stikke innom… har ikke gjort det enda. Det er sikkert verdt det, ja!

   Det er så herlig med deg som setter så pris på alt kosten gir deg!

 14. Maya sier:

  Åh, så glad jeg er på dine vegne. Det må føles aldeles fantastisk å se sin egen kropp i speilet og LIKE det du ser! Jeg er _nesten_ der selv, og vet at om jeg bare kunne komme i gang med trening, så ville jeg også kunne nyte synet av mitt eget speilbilde. Samtidig tenker jeg at det er godt nok å være som jeg er. Jeg MÅ ikke være perfekt for å være elskbar. Jeg kan elske meg som jeg er, også med dvaske lår og armer og en rumpe som disser når jeg går. Og det er ganske fantastisk å ha kommet dit. Takk for et herlig innlegg! Fortsatt god lørdag! 🙂

 15. Mamma sier:

  Kjære jenta mi!
  Du er så streng mot deg selv! Synes du har vært fantastisk flink med omlegging av kosten- og nå med trening! Det var en fryd å trene sammen med den flotte datteren min idag- og se den spreke og sterke kroppen din! Du har virkelig gjort en kjempejobb og jeg er veldig imponert-og stolt av deg! Samtidig synes jeg du er en super mamma for jentene dine-hatten av for deg!
  Stor klem fra Mamman din- og Pappa hilser også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s