Har du vært i ditt livs beste form?

Jeg har hatt en tekst av Øyvind Hammer, motivasjonsekspert i blant annet VGs vektklubb, liggende.

Han skriver:

«I eget hode har jeg aldri vært en idrettsmann. På ungdomsskolen var jeg en av dem som løp saktest, og fotballen gikk alltid i en annen retning enn dit jeg forsøkte å sparke den. Til tross for dette, har jeg løpt maraton, tatt svart belte i karate, krysset Grønland på ski og løpt 125 km i fjellet på under 23 timer, alt i løpet av de tre siste årene. Fordi jeg i en alder av 37 år bestemte meg for å utfordre min oppfatning av meg selv som idrettsmann.»

Dette lille utdraget motiverte meg, og fikk meg til å tenke på det å være i sitt livs beste form. Når er man det? Må det være noe som har vært, eller kan det ligge i framtida? Hører det 20-årene til, eller kan det høre til i 30-årene, 50-årene, 70-årene?

Det er iallfall helt sikkert at jeg ikke kan si at jeg har vært i mitt livs beste form. Men jeg skal bli. Når 2011 takker for seg, da skal jeg tenke at det året jeg fylte 35, da var jeg i mitt livs beste form hittil.

I år skal jeg løpe Oslo halvmaraton. Det blir en del løpetrening for å trene meg opp til det, men jeg skal tviholde på styrketreninga mi. Styrketrening burde være obligatorisk for kvinner, for det holder all slags vondter langt unna (med unntak av stølhet ;)).

I dag løp jeg endelig en intervalløkt igjen! Det var HERLIG! Jeg løp 8*2, med lett jogg mellom intervallene. Jeg har gått i pausene hittil, i dag var min kjære med og pushet meg i pausene også… Jeg jobbet på 11-11,5-12-12,5-13-13-12,5-12,5. Nå må jeg snart pushe meg over 13 også, hjelp!

I morgen satser jeg på en koseløpetur i stedet, det er lenge siden. Men først skal jeg endelig lage sjokolade! Jeg gidder ikke bare spise sjokolade på lørdager – det må bli på fredager også 😉

Ha en nydelig kveld 🙂

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Refleksjoner, Trening. Bokmerk permalenken.

12 svar til Har du vært i ditt livs beste form?

 1. Sara sier:

  Sjokkis på fredagskvelder er lov 😉 Så lenge det er kontrollert og av ren nytelse! 😉 heheh.. Og iallefall når man er så flink å trener på fredager! joohoo! Da kan man til og med spise med ekstra god samvittighet! 😀 Right? hohoh!
  Er så enig med alt annet du har skrevet også da! Og du burde være stolt over hvor godt du trener. Flinka!

  • Skal love deg at det var nytelse 🙂 Lagde samme sjokkis som forrige helg, redd det blir en favoritt i lang tid framover! Har ikke dårlig samvittighet i det hele tatt! Jeg er jo kjempeflink som bare spiser sjokkis to dager i uka nå!

   Heldige du, som er så flink med kost og trening allerede nå! Misunnelig, jeg! Ditto til det siste 😉

 2. hannem sier:

  Blir nok ikke noe maraton på meg, men håper på noen toppturer til sommeren og noen skiturer (toppturer også?) før den tid. Man får sette seg noen mål man har sjanse til å oppnå. 🙂

 3. Silje Silje sier:

  Jeg husker når jeg var 17, da bestemte jeg meg for å begynne å trene ette å ha fått stryk når vi løp coopertesten på skolen. På noen måneder løp jeg meg opp til en god 4’er 🙂

 4. Turid sier:

  Setter alltid pris på en god klem;) TAKK!
  Sjarmtrollet er barnebarnet på 4 år:)

  Spørs om jeg noen gang får tilbake formen som jeg hadde for 30 år siden…men kan i allefall oppnå bedre form enn på MANGE år:) Ikke dumt det heller.

  Helgeklem fra Turid;)

 5. Lilalife sier:

  Jeg er inne i en skikkelig god trenings «steam» føles utrolig godt. Lenge siden jeg har vært så motivert. Men tror det har blitt altfor mye trening gjennom mange år, og kroppen trengte en liten time out. Ønsker deg en super helg:)

 6. e84 sier:

  Jeg tror ikke alder alene har så mye å si for når man skal finne toppformen. Jeg for eksempel er i mye bedre form nå enn jeg var i tenårene da jeg spilte håndball, selv om jeg var tynnere den gang 😉 ( irriterende altså! )

  Flink som tok deg en intervalløkt i går, det er så deilig å starte helgen på den måten! Og selvfølgelig er det lov med sjokolade på fredagskvelden også, det synes i hvertfall jeg! Ble dog litt vel mye nammis på meg i går kveld ( hadde lagd sjokolade forrige helg inspirert av silje sin oppskrift, og den var bare så uimotståelig god! Har klart den ligge i fred i en uke nå, og i går klarte jeg ikke mer og spiste den opp! 😉 hehe…jaja, løp jo intervaller i går jeg også, så da får det være greit 😉

  Ha en strålende helg! I Oslo er det iskaldt her på morgenkvisten, nesten -20*C, tror ikke det blir skitur i dag allikevel gitt…brrrr….

  E

  • Jeg tror heller ikke alder har så mye å si. Jeg har dessuten også vært tynnere før, men er i bedre form nå…

   Starter alltid helga med en treningsøkt, men løper egentlig på torsdag og trener styrke på fredag. Viktig å ha løpeøkta før veiedagen, vet du 😉

   Sikker på at du tåler mye sjokkis, du er jo råflott!

   Her er det -14, og jeg er takk og pris alene hjemme med ungene og trenger ikke vurdere en skitur, en gang 😉 Vi må på senteret med barnepass 🙂 Ha en nydelig lørdag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s