Rask og enkel middag: biffstrimler med grønnsaker

Dette fikk Einar på bursdagen sin for en stor uke siden. Konseptet er svært enkelt: biffstrimler, grønnsaker, godt krydder og valgfri væske.

Biffstrimler er ikke akkurat rimelig, men har man bursdag så får man velge seg kjøtt selv 😉 Jeg stekte kjøttet for seg selv, og lagde resten i vidundergryta mi:

min elskede gryte fra le creuset

I gryta puttet jeg gode grønnsaker; sopp, søt paprika, asparges, gulrot og aspargesbønner. Det er jo bare å ta hva du vil og hva som fins i grønnsaksskuffen! Jeg surret grønnsakene i litt smør, og da grønnsakene begynte å bli myke ga jeg de et dryss av rock&sea salt fra Santa Maria og helte på litt fløte. Grønnsakene fikk koke seg møre i fløten, og tilslutt blandet jeg biffstrimlene inn i grønnsaksblandingen. Einar fikk ris til, jeg fikk spinat. Jeg vant 😉

Velbekomme 🙂

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Middagstips. Bokmerk permalenken.

12 svar til Rask og enkel middag: biffstrimler med grønnsaker

 1. Sara sier:

  Namnam! Skal si du har blitt flinkere til å friste oss lesere meg gode middagstips! 🙂

  • 🙂 Jeg har jo skjønt at noen av dere liker mat som er rask å lage 😉 Du, jeg satt akkurat og tenkte på deg! Var på vei inn på bloggen din nå for å se hvordan det står til, har jo savnet deg i helgen 😉 Hatt det fint?

   • Sara sier:

    Nå er jeg tilbake vet du, satt hele går kveld og leste over mye nytt på mine faste blogger, deriblant din selvfølgelig! 😀 Alltid stas å lese på bloggen din!
    Hadde det kjempeflott!:-)

   • Så hyggelig å høre! Jeg elsker forresten også hotellfrokoster… Det er så luksus for meg!

 2. Tini sier:

  Hei. Dette har jeg spurt om på et par andre blogger også, jeg lurer på om du kan svare meg på noe? jeg er fast leser av bloggen din, en super blogg for oss nye på lavkarbo, tusen tusen takk for mye god hjelp:) Det jeg lurer på er, som du ser lever jeg på lavkarbo kosthold og stortrives med det, men så elsker jeg også frukt og som jeg har forstått skal en ikke ha så mye av det, spesielt hvis en skal noen kilo ned i vekt, stemmer dette? og hva er dine tanker rundt det? er det en god måte jeg kan gjøre dette på for at jeg kan få meg et par eller ihvertfall en frukt til dagen? elsker å lage meg fersk presset juice med grønnsaker i, og da pleier jeg å spise noen nøtter ved siden for har hørt at det skal være bra ved siden av frukt med tanke på blodsukkeret. Håper på svar og på forhånd tusen takk:)

  • Hei, og takk for hyggelig ros! Ja, det er vanlig å si på lavkarbo at frukt er godteri, som man ikke skal spise så mye av hvis du skal ned i vekt. Iallfall ikke hvis du skal raskt ned i vekt, fordi det jo inneholder en del sukker (i form av fruktose). Mine tanker rundt dette er følgende: Hvis du har en velfungerende mage, kan det godt hende at du tåler frukt godt. Hvis du i tillegg ikke er opptatt av å gå raskt ned i vekt, så kan du også vurdere å spise litt frukt. Uansett hvilken kostretning du velger, så er det ditt liv, og du som skal velge hva du kan leve med. Kanskje du kan velge frukt med forholdsvis lavt sukkerinnhold, sånn som en pære eller en klementin?

   Min erfaring er at kostholdet endrer seg litt etter litt, selv på lavkarbo. Mange spiser frukt i starten, men kutter det ut naturlig etterhvert. Selv spiser jeg litt klementin, pære og melon av og til, men det holder med litt. Det er supert å spise nøtter til, eller også ost, men gjerne først.

   Budskapet er altså: bestem selv 😉 Vurder det ut i fra hva som er viktigst for deg. Men hvis magen krangler, kan det ofte skyldes frukt!

 3. Tini sier:

  Tusen tusen takk for godt svar:) da gir jeg det litt tid og ser åssen jeg vil reagere.. ønsker helst 3-4kg til ned i vekt, så hvis absolutt alt stopper helt opp nå, så må jeg revurdere hele frukten;) men tusen takk ihvertfall:)

 4. Tina sier:

  Nam,nam dette hørtes digg ut:-) Du er flink. Ser at du bruker gulrot, jeg kutta ut den grønnsaken da jeg begynte på lavkarbo, men savner den jo litt da av og til:-) Bruker du det regelmessig eller bare til bursdager:-) ?
  P.S. har ikke vært på vekta ennå:-) er virkelig stolt av meg selv nå altså:-))

  • Jeg har et helt avslappet forhold til gulrot. Både barn og mann liker det, og jeg tenker vel som så at min helse ikke står og vipper med en gulrot. I mengde spiser jeg kanskje en- to i uka.

   Så flink du har vært! Fy søren, jeg er imponert! Det er så vidt jeg klarte å styre meg i dag!

   • Tina sier:

    Da er jo du like flink:-) vist du sto imot presset da:-) Idag måtte jeg faktisk tørke støv av vekta da jeg vasket badet:-) tenk deg støv på badevekta, trodde ikke at det var mulig. Men kun støvtørking og ikke beina oppå:-)) kun 4 dager igjen nå, så er det oppå igjen. Men tror jeg kjører likt neste uke også, må jo lære meg dette nå en gang for alle:-) Det hjelper med deal om ikke å trå på den iløpet av 1 uke:-)

   • Jeg sto i mot! Tenk, en hel dag 😉 Har aldri sett støv på vekta mi, tror jeg! Hadde ikke du og jeg hatt en deal, så hadde jeg ikke klart å holde meg unna!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s