Ingen husmor

– Du er ikke akkurat noe husmor, sa mannen min til meg for en stund siden. Først ble jeg illsint, for jeg lager jo mat og handler inn all den maten og rydder ut og inn av oppvaskmaskinen hundre ganger om dagen. Minst!

Men så måtte jeg tenke litt til. Han hadde jo litt rett. Dessverre. Jeg hater at han har rett, men dessverre har han ofte det (la oss håpe han ikke ser at jeg skrev det). Jeg hater husarbeid. Eller enda verre. Jeg hater alle ting jeg gjøre og som jeg egentlig ikke har lyst til.

Inne i kjernen av meg ligger det en stor klump med protest. Og den protesterer mot å brette tøy og legge det på plass, mot å støvsuge og å vaske gulv og mot å sortere i skuffene som ungene roter til uansett.

Jeg vil trene i stedet for å gjøre husarbeid. Jeg vil at vi besøker venner i stedet for å vaske gulv. Jeg vil blogge i stedet for å sortere tøy. Jeg vil legge meg tidlig og drikke te mens jeg ligger på spikermatta i senga. Og all denne protesten inni meg gjør at jeg har en tendens til å prioritere det jeg vil før det jeg må.

Men nå har jeg jammen meg støvsugd og vasket, og jeg synes jo det er så nydelig etterpå. I kveld skal vi brette tøy – mye tøy. Kanskje jeg skal  legge det på plass i skuffer og skap også? Kanskje noen av dere til og med har tips til hvordan jeg kan dempe denne opprøreren i meg?

I går var jeg på kafé med Heidi, tidligere kjent som Kanela. Vi har aldri møtt hverandre før, men praten gikk i over to timer, og vi rakk ikke en gang snakke ordentlig om trening og Oslo halvmaraton som vi skal løpe begge to! Makan til nydelig og herlig vesen. Dumme meg turde ikke spørre om å ta bilde. Noen ganger har jeg ingen sperrer, andre ganger synes jeg det er så flaut… Men vi skal møtes igjen! Vi har planer om både vindrikking og joggetur, men ikke nødvendigvis i den rekkefølgen 😉

Denne uken ble det bare to treningsøkter. Sånn er det bare. Mannen min jobber hele helgen, jeg har vært på seminar – det er ikke alltid like lett å finne tid. Nå gleder jeg meg til neste uke! Forresten har jeg avtalt med en leser at jeg ikke skal veie meg før fredag morgen. Altså, jeg klarer meg fint uten sjokolade i ukedagene, og det har gått over all forventning å ikke spise meieriprodukter. Men å ikke skulle veie meg… Jeg skal prøve, men har større tro på at jeg kunne gått et år uten sjokolade. Og, by the way, fy søren så god den sjokoladen jeg lagde i helgen var! Håper uka går raskt så jeg straks kan lage og spise mer :):)

Og en ting til: når mannen jobber nattevakter en hel helg, har jeg svært god tid til å surfe på iherb… De har virkelig alt! Totalt er tre pakker på vei til meg nå 🙂 Te, kokosolje, balsam, vitaminer, øyekrem, yaconsirup, agavenektar, stevia, gojibær og tyggis 🙂

Jaja 🙂 Da er mine mål for uken å trene minst fire ganger, ligge unna meieriprodukter og sjokolade, og å ligge unna vekta. Hva er deres mål?

Ps: Premiene er sendt ut 😉 Så i løpet av uka får Sigrid, Tonje og Birgitte post 🙂

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Småplukk. Bokmerk permalenken.

24 svar til Ingen husmor

 1. Terje sier:

  Mitt mål er å ikke spise en hel grandis av den nye typen igjen. Tror det skal gå bra.

 2. Birgitte sier:

  Har du hørt om flylady.net-konseptet? Rydde i soner – en uke av gangen. Kun 15 minutter hver kveld ( i tillegg til den grovryddingen man må gjøre hver dag). Ikke lov å gjøre mer. Etter noen måneder skal visst hus og hjem være helt der oppe. Jeg har nyttårsforsett om å begynne med dette systemet sjøl, men …hum… det er jo allerede blitt 6.februar…

  • Jeg har hørt om det! Det har imidlertid to problematiske sider ved seg: nemlig det å komme i gang OG det å vedlikeholde. Jeg er spesielt dårlig på begge deler 😉 Men når jeg først rydder ordentlig, da er jeg nesten flink!

 3. Birgitte sier:

  PS: Og gleder meg veldig til post! huhu!!

 4. madeleine sier:

  jeg kan nok ikke komme med noen tips da jeg er alt for flink til å utsette ting.
  De målene klarer du fint. 🙂
  Jeg håper på å få tilbake treningslyst, den er nesten på vei tror jeg.

 5. Birgitte sier:

  Hei igjen!
  Jeg er enig i den innvendingen mot flylady, den gjelder for så vidt mot alt som er fornuftig og bare tar 15 min el enda mindre (som bruk av tanntråd, mageøvelser hver kveld, notere lure ting osv osv). Alle de 15 min med lure ting blir jo fort til en hel kveld:)
  Men over til ukens mål: Denne, altså fremdeles inneværende, ukes mål var å endelig få bestilt noe på dette sagnomsuste iherb. Og det har jeg akkurat gjort! Spirulinapulver, agavenektar og en dusjsåpe fra det merket du anbefalte. Gleder meg vilt til det kommer! Men må bare stille et dumt spørsmål: Hvor mange dollar holder man seg innenfor for å være sikker på å være på under grensa. Jeg sjekka 200 kroner på valutakalkulatoren i dag. Det ble 34,8 dollar. Kan man da handle opp til 34,8 dollar eller tenker jeg feil her? Og hvilket fraktselskap er lurt å velge? Jeg valgte det billigste. DHL International. Var det lurt? Trenger å leies fram til døra her, kjenner jeg:)
  Neste ukes mål er trene intervall + styrke 2 ganger, hiphop 1 gang og yoga hjemme 1 kveld. + Lage opp masse lavkarbomat som jeg kan fryse ned. Har nemlig fri fire dager til uka, så store muligheter for litt hårete mål. Heioghå.

  • Den innvendingen gjelder jo bare for slike håpløse individer som meg 😉

   Så flink du var som har bestilt noe! Hehe 😉 Du tenker helt rett i forhold til dollar. Frakt kommer i tillegg. Jeg pleier ofte å holde meg på 30-33 dollar i tilfelle… Der kommer nemlig min lille nevrotiker fram 😉 Billigste frakt er selvfølgelig best – det er jo billigst 😉 Det tar opptil to uker å få varene, hvis du vil ha varene raskere, bestiller du alternativ nummer to!

   Kjempebra mål for uka, Birgitte! Husk at du skal bake også, hvis posten er i rute 😉 Litt misunnelig på den hiphop’en! Jeg rekker ikke zumba i morgen, så da blir det bare løping. Men jeg gleder meg skikkelig!

 6. Tina sier:

  Ja den konstante ryddinga og vaskinga og brettinga av klær er til å bli sprø av, jeg merker jo at det er perioder der jeg er mye flinkere og det er når jeg setter meg som mål å ta ca 1 time hver dag til tørrmopping, rydding og vasking her og der,( utenom den daglige rutinene) da skinner hele huset og det er ryddig og fint i alle rom inkl. skuffer og skap men ……….. så sklir det jo ut igjen og alt hoper seg opp, sukk…….. nå fikk jeg skikkelig dårlig samvittighet:-( Har fri imorgen, så da skal jeg faktisk bruke formiddagen til å RYDDE, takk for at du minnet meg på dette:-) Nå har jeg faktisk gått 2 dager uten å trø på vekta……….. sukk…..sukk.. men sett på den har jeg gjort, men ikke stått på den:-) Kun 5 dager til så skal jeg oppå den igjen og da håper jeg jo at den viser mindre enn nå på fredag. Et veddemål er et veddemål…… hater å tape avtaler:-) Så dette skal gå bra, eller……..?? kjenner det jo i magen:-)
  Men så fort ukene fyker så regner jeg med at denne uka også fyker avgårde og plutselig er det helg igjen:-) Tenk bare på hvor mange maskiner med klær og skitne kopper og kar vi har vasket iløpet av 1 uke, hvor mye støv vi har tørket opp av gulvene og hvor mange hauger med klær vi har brette og lagt på plass før neste helg:-) Jaggu er vi flinke:-) Ha en fantastisk flotte uke.

  • Herremin, jeg har problemer med å sette av et kvarter… Hehe 😉 Det var absolutt ikke meningen å gi noen dårlig samvittighet, det var jo det motsatte som var målet! Ville bare vise hvor håpløs jeg er, så dere ikke løper rundt og tror at jeg er så perfekt! :):):) Ellers har jeg hatt lyst til å klatre opp på den vekta i hele dag. Og du, av alle ting du nevner til sist… Her er det sånn at jeg må minne meg selv på å vaske klær i løpet av uka, jeg tar nemlig hele rauset på søndager… Hehe 😉 Bør nok ha et husmor-mål også, men det for holde med det som er allerede 😉

   Ha en nydelig uke!

 7. Linda sier:

  Kjenner meg igjen ja ! Husarbeid er så kjedelig, det er så mye annet jeg heller har lyst til å gjøre ;O) Får du til å trene 4 ganger i uken så må du være fornøyd!
  Jeg har endelig kommet igang med trening igjen, var på step i går, tenker jeg er litt støl i føttene i morgen ;O) Jeg skal være fornøyd med 2-3 treningsøkter i uken. I tillegg går jeg en times tur med hunden min hver dag og da rekker jeg ikke over mer.

  Ha en flott uke!

  • Jeg får det jo til fordi jeg ikke lever meg helt inn i vask og rydd 😉 Å gå en times tur hver dag er fantastisk! Jeg gjør jo ikke det, og da trenger jeg nok litt flere treningstimer enn deg! Det høres supert ut slik du har lagt det opp!
   Ønsker deg en flott uke tilbake 😉

 8. Ennah sier:

  Jeg har begynt med sånn 15-20 minutters rydding hver kveld. Veldig deilig egentlig! Det blir jo bare en skuff eller no sånt men det hjelper på både orden og humør! I går rydda jeg kjellerboden og fikk kasta mye skrot. Hadde nok ikke fått kasta så mye hvis ikke min snille 15-åring hadde hjulpet meg!

  Jeg er og håpløs avhengig av å veie meg. Nå har batteriet gått og jeg prøver å vente med å kjøpe nytt! Har skeia ut i dag med yoghurtisen «Please…kan jeg få mere is» med lime. Farlig god!

  God ny uke!

  • Så flink du er! Jeg synes alt man uansett må, for eksempel på kjøkkenet, tar så innmari mye tid. Så når jeg endelig er ferdig med alt som må gjøres, så vil jeg heller gjøre alt annet! Så deilig å rydde boden! Vi gjorde det i fjor, jammen er det ikke på tide igjen. Så heldig du er med den 15-åringen din ;);)

   Jeg har aldri opplevd at batteriet er gått… Det hadde vært noe! Jeg mener det helt alvorlig at å ikke veie seg er verre enn å ikke spise sjokolade. Like greit å bli utfordret på det, det er jo helt idiotisk!

   Men du, det er jo bare å lage jukse-is selv! Kokosmelk passer ypperlig til lime, så det må da være superenkelt!

   Ha en nydelig uke, Ennah!

 9. Lykkehjemmet sier:

  Idag blir det shaining i mitt hjem. Er bare å bite tennene sammen, er så godt når det er gjort. Og gjennom å gjøre litt hver dag fremfor å ta skippertak, så er det ikke såå ille vel.. Men jeg vet, skulle gjerne brukt tiden på alt mulig annet.

  Mål for uka er sjokkis kun på lørdag, minimum 3 timer med trening og 1 time tur de dagene jeg ikke trener. Er ikke helt venn med vekta for tiden, så må egentlig lage en liten strategi der. Sukkerdrinker hele helga har satt sine spor tror jeg.. Sukk!

  • Så flink du er, Tonje! Jeg er nok best på skippertak, altså. Får kanskje prøve å la de komme litt oftere 🙂

   Fine mål for uka! Uansett hvor flink jeg er med kost, så er jeg stadig uvenn med vekta 😉 Du får nok de drinkene raskt ut av systemet, skal du se!

 10. Heidi sier:

  Ingen vil vaske eller rydde istedenfor å trene vel 😉 ? Eller blogge eller lese blogger for den saks skyld.
  Jeg har et tips (ikke det at min tilværelse er superryddig altså) : stå opp 15 min før du egentlig skal opp og hiv deg rundt. På morningen er man så trøtt at man likevel ikke registrerer at man faktisk rydder.
  Hadde det ikke vært for gyldne morgenstunder hadde jeg aldri hatt en sofa å sitte i, for da hadde absolutt alle de nyvaskede klærne mine ligget i den.

  Tusen takk for fine ord og en hyggelig kafetur. Var så hyggelig å treffe en som bidro like mye med snakketøyet som meg selv ( tror jeg da ;).
  Veldig glad for at du ikke tok opp det kameraet, så den plutselige sjenertheten satt jeg pris på.
  Du hadde vel fått lov til å knipse et bilde, men jeg tipper at både nese og munn lett hadde gjemt seg bak et par oliven 😉

  Mitt mål for uken var å holde meg unna mye melkeprodukter.. Jeg har krakelert puslespillhud på hele meg, og hadde håpet det kunne forsvinne med melken. Mandag ettermiddag gikk det målet ad dundas etter at jeg kom hjem til foreldre for huspass og blomstervanning. Der var det satt igjen tyrkisk yoghurt og mozarellaost i kjøleskapet.. og sannelig fant jeg ikke cocosa/sjoko konfekten fra julen også..

  Og når jeg tenker meg om så skal jeg på Smaksmessen på Lillestrøm i morgen, og der skal jeg smiske meg til jobb i Ostekompaniet, så hadde uansett ikke holdt lengre enn til i morgen.
  Svak jeg ?? nei langt ifra, bare litt matglad 🙂
  klem

  • Jeg mistenker at mange gjerne vil rydde og vaske i stedet for å trene 😉 Men etter å ha sett strømregningen blir det ikke vaskehjelp her med det første – jeg må bare gjøre det selv! Takk for tipset, men jeg gjør allerede det – og bruker tiden på å svare på kommentarer på bloggen 😉

   Hæ? Mener du at jeg er skravlete? Hehe 🙂 Tenk at jeg ikke rakk å spørre deg om hva for noe spennende du vil bruke utdannelsen din til!

   Men du, ansiktshuden din var helt nydelig, jeg så ikke en tørr flekk, jeg. Ikke verst å klare hele mandag formiddag, da 😉 Smaksmessen! Så spennende! Jeg er sikker på at du klarer å selge deg selv! For ikke å snakke om å selge ost! Det må da passe deg midt i blinken! Jeg har forresten erstattet ost med kokoskrem… 2 bokser har jeg spist bare i dag, i tillegg til masse nøtter og mat… Er det ikke det ene, så er det det andre, gitt!

   Kos deg på messe i morgen!
   Klem 🙂

 11. Heidi sier:

  *Strømregninghat*.. opplevde endel hatstunder da jeg bodde i et gammelt trehus i Bergen. Du vet sånne hus der ytterdøren er så skjev at den ikke kan lukkes ordentlig og det blåser inn gjennom vinduene.. og atpåtil er det 3,5 meter under taket.

  Droppet messen, må dit imorgen uansett, også kom det noe i veien.. og vips ble jeg istedet hjemme, men skal ut på en liten skitur i marka i solen.
  Det var flere som spiste mer enn en boks kokoskrem igår, og disse «flere» hadde luftsmerter til tusen da de gikk til sengs igår…At man ikke lærer ( jeg lærer aldri tydeligvis…kalorifest til tusen igår 😦 ).
  Takk for troen på meg, jeg skal forsøke et salgsforsøk i morgen på messen istedet, så skal jeg holde deg oppdatert.

  Ha en fin dag din råsterke knebøyer :). Veldig imponert over deg.

  • Både mannen og jeg har bodd i superkalde hus, og har nå gradvis skjemt oss bort 😉 Høres nydelig ut med skitur, da! Jeg har ikke sett på skia mine en gang i år, men orker ikke stresse med det.

   Takk og pris har jeg ikke reagert sånn på kokosmelk. Jeg synes nemlig at jeg kan få beholde den 🙂 Forøvrig har jeg kalorifest hver lørdag – minst 😉 Lykke til i morgen da! Sender deg gode tanker!

   Ja, jeg er litt sterk. Har ikke trent knebøy på et par måneder, og da trente jeg med 30 kilo…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s