Forskere slår alarm om energidrikker

DN aktiv har i dag en sak om forskere som slår alarm om energidrikker. Forskerne har gått gjennom undersøkelser på koffeinholdige energidrikker. DN skriver:

«Forskerne merket seg at energidrikkene inneholder store mengder koffein. De advarer om at noen person kan reagere negativt på dem, og at inntak kan få dramatiske – og i verste fall livstruende – utslag på blodtrykk, puls og hjernefunksjon.»

«Forskerne skal nå se nærmere på de langsiktige effektene i forhold til en rekke sykdommer relatert til lever, hjerte- og karsykdommer, insulinresistens og diabetes.»

Disse energidrikkene inneholder ikke bare koffein… de inneholder en stor andel sukker også. Iallfall en av drikkene som nevnes, selges i Norge – og er svært populær blant unge. Det er forskjell på å benytte seg av en porsjon i forbindelse med en langvarig utholdenhetsøkt, og å drikke det som «tørstedrikk.»

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Barns kosthold, Generell helse. Bokmerk permalenken.

6 svar til Forskere slår alarm om energidrikker

  1. Lilalife sier:

    Får gåsehud når jeg tenker tilbake på da jeg ble 18, da gikk det i vodka og battery, hjææææææælp:/

  2. hannem sier:

    Det skremmer meg at dette blir regna som «kul» drikke blant 10-11åringer. Har ei datter i den alderen, og hun rapporterer at flere av guttene i klassen drikker dette. Selv har jeg aldri smakt det, men har tillatt eldstejenta mi (som nå er 15-16) å kjøpe det en sjelden gang når hun har hatt behov for å holde seg ekstra våken.

    • Den er nok kul ja – og det er ikke måte på hvor mye energi noen får av det… En gang i blant er jo ikke problematisk, og flere store idrettsutøvere fyller på med Red Bull etter langvarig fysisk prestasjon. Men det er kanskje greit at vi foreldre tenker over hvordan ulike matvarer påvirker ungene våre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s