Sukkerfri sjokolade

Jeg ble spurt om å legge ut oppskrift på sjokoladen jeg lagde i går 🙂

La det være sagt: Jeg er ingen ekspert på hjemmelaget, rå sjokolade. Men, inspirert av bloggerne Mjuugly, Silje og Anita, kjøpte jeg ingredienser til å selv lage disse herlighetene i sommer.

Det er et hav av ingredienser man kan handle inn og tilsette i sjokoladen sin, særlig mange ulike typer søtning. Her spiller det en rolle hvor lavt man vil gå på karbohydratene, og mengdene man bruker. Det er viktig å huske at det er en forskjell mellom hva man trenger og hva man har lyst på 😉 Jeg har handlet inn produkter over tid, men bruker dette til sjokoladen:

Kakaosmør

Kokosolje

Yacon sirup

(Agave nektar)

Sukrinmelis

Stevia Vanilla Creme

(Vaniljepulver)

I går kveld lagde jeg en nydelig sjokoladeplate. Jeg har ikke regnet ut det nøyaktige karbohydratinnholdet, det gjør jeg aldri. Hver bestanddel er flott, da blir produktet flott også 🙂 Når man lager sjokolade må man SMAKE! Vi har ulik smak og ikke minst ulike produkter i skuffene. Men sjokoladeplaten min lagde jeg slik:

100 gram kakaosmør i skav

2 små ss kokosolje

1,5 ss yaconsirup

0,5 ss agavenektar

1 ts vaniljepulver

5 dråper Stevia vanilla creme

6 ss kakaopulver

Jeg smeltet sammen alle ingrediensene unntatt kakaopulver på helt svak varme i en teflonkjele. Deretter tilsatte jeg kakaopulver litt etter litt. Jeg smakte meg fram! Deretter rørte jeg blandingen glatt og lot den avkjøle seg litt. Imens hakket jeg noen paranøtter og blandet det med en neve gojibær og litt kakaonibs. Jeg kledde en 1,5 liter brødform med alu.folie, og helte massen og blandingen oppi. Tilslutt ga jeg den et lett dryss med Himalayasalt, og rørte lett rundt.

Sjokoladen settes så i frysa til den stivner. Den smaker nydelig kald, men hvis du lar den bli romtemperert, kommer søtsmakene bedre fram. For meg er denne sjokoladen helt ideell. Den er knallgod!

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Snop (lavkarbo), Superfood. Bokmerk permalenken.

45 svar til Sukkerfri sjokolade

 1. No.15 Lise sier:

  mmm, nammis! Jeg venter bare på noen produkter fra iHerb så er jeg i gang med sjokkislaging jeg også. Kjøpte en gang en sånn ferdigmix, som du sikkert har sett/hørt om, men den ble ikke god – synes jeg. Så det er lurt å SMAKE seg fram ja.

  Ha en nydelig kveld 🙂

  klem

  • Ja, jeg har sett den mixen. men tenkte på nettopp det med smak. Nå lager jeg en versjon til meg, og en versjon til mann og barn med søtere karamellfyll 😉 Jeg er veldig fornøyd med sjokoladeproduktene fra iherb, håper du blir fornøyd, Lise! Ha en nydelig kveld du og 🙂

 2. Marthe sier:

  åå, takk for tips 😀

 3. Elin sier:

  Dette så godt ut! Må nesten prøves. Hvor får man tak i disse ingrediensene? iHerb? Er det kun nettbutikk?

  • Så hyggelig at du synes det! Iherb er kun nettbutikk (amerikansk), men du får tak i alt du trenger her 😉 Enten i helsekosten, eller på okosjokolade.no. Yaconsirup har jeg ikke sett i Norge enda, men den har svært lav GI og er et svært gunstig produkt. Agavenektar inneholder endel fruktose, og derfor ikke like bra – synes jeg! Stevia er også fra iherb. Men det du trenger i første omgang, er kakaosmør, kakaopulver og søtning. Hvis du ikke har handlet fra iherb før, får du 5 dollar i rabatt hvis du for eksempel bruker min kode: CEC253. Jeg synes iallfall det er supert å styre innholdet i sjokoladen helt selv!

   • Elin sier:

    Takk for supert svar og ikke minst rabattkode 🙂 Dette skal testes! Bra diskusjon under her også. Fin blogg du har. Jeg har søkt endel rundt for oppskrifter etter at jeg startet med LCHF etter nyttår – snublet over siden din ifm det. Jeg har vært mye plaget med oppblåsthet og luft i magen og bare etter noen dager uten karbs merket jeg stor forskjell! Nå er både mann og foreldre også «konvertert» 🙂

   • Vær så god! Og tusen takk 🙂 Smilte litt av det du skrev om mann og foreldre – det har en tendens til å bli sånn 🙂 Lykke til med sjokolade!

 4. Elisabeth sier:

  Den sjokoladen ser deilig ut, og jeg har kakao og kakaosmør stående som venter på at latskapen skal slippe taket i meg. Synes nemlig det er så kjedelig å smelte på så lav varme, jeg er nemlig litt mer i farta når jeg er på kjøkkenet, og dette går så laangsomt:)
  Men du, det ser jo ut som det er et hvitt fyll i et par av bitene, hva kan det være?

  • Men Elisabeth, er det egentlig viktig for deg at sjokoladen er rå? Kan du ikke bare smelte den på litt høyere varme og kose deg med å lage sukkerfri sjokolade? Jeg er jo ikke opptatt av rå mat, så jeg følger ikke med på temperaturen.

   Det hvite er hakkete paranøtter!

 5. Henriette sier:

  Kjøper du kokosolje fra Iherb? Tips?
  Er veldig fornøyd med Cocosa, men finnes sikkert billigere og like gode alternativ!

  • Hei, Henriette! Du, jeg er veldig glad i Cocosa! MEN – jeg har bestilt kokosolje fra iherb etterhvert. Det er svært mye billigere! Jeg bruker det merket som heter Jarrow’s. og har både pure og extra virgin. Oljene lukter rent og godt, og er av like god kvalitet som Cocosa. Pure koster cirka 30 norske kroner, extra virgin koster cirka 40 kroner! Hvis du ikke har bestilt fra iherb før, kan du få 5 dollar rabatt ved å bruke f eks min kode – CEC253. Frakten er 4 dollar hvis du bestiller under 1,360 kilo.

 6. Henriette sier:

  Ja, jeg kikket på de der, men stusset over at de var så billige! Men da regner jeg med at de er greie! Jeg har allerede bestilt derfra en del ganger jeg, bare ikke kokosolje!
  Nå på torsdag bestilte jeg en del ting fra pure planet, regnet med at det ville kommet på ca 900 på helsekosten her, men varene inkludert «hurtigfrakt» kom på 260 kroner tror jeg det var, og pakken kom på døren her i Horten idag! Fantastisk! Jeg synes det er SÅ vanskelig å vente på pakker men med den rimelige frakten de har der, koster det jo ikke mer med «ekspress» enn det man betaler i frakt dersom man bestiller noe fra en norsk nettbutikk!

  • De er kjempefine! Du kan jo bestille dyrere også, hvis du vil 😉 Jeg har forresten tenkt på det noen ganger, at jeg kunne betalt litt mer for frakten. Jeg gjorde det en gang uten å legge merke til det… Da kom det etter to-tre dager, levert på jobb. Elevene ble supernysgjerrige!

   Men er du fra Horten! Oi, så spennende! Vet jeg hvem du er?

   Og ang norsk nettbutikk… Blivakker.no har salg på Pukka-te, til 49 kroner pakka. Men 89 kroner i frakt… Dumme posten 😦

   • Henriette sier:

    jada, jeg regner med at du vet det! Jeg gikk ett år under deg på media , så jeg pleier iallefall å si hei til deg når jeg ser deg!
    Kom tilfeldigvis inn på bloggen din på min jakt etter info om super mat egentlig, og så har jeg lest siden det;)

   • Å, så koselig 🙂 Jeg vet jo godt hvem du er! Er du fortsatt på Trimhuset også?

 7. Henriette sier:

  Grønn boks er med smak ikke sant??

 8. Elisabeth sier:

  Ja, jeg tror nok at jeg skal droppe den rå sjokoladen iblant. Men jeg har en tendens til å få litt «oppheng» på ting jeg innfører av nytt. Og jeg har vært opptatt å lage denne sjokoladen på den «riktige» måten. Tenker det blir sjokoladelaging i ettermiddag:)

  Henriette: jeg er så veldig nysgjerrig på hvordan utfallet blir når man bestiller over kr. 200. Når du bestilte for kr. 260, hva ble da prisen med moms/avgifter gjennom tollen?

  • Henriette sier:

   Det var 260 kroner inkludert frakt! Så det var rett under 200 i varer. Men jeg har bestilt for over 200 før, og da ble det 70 i tollbehandling + 25 % moms. Likevel ble det jo mye billigere! Det var varer fra lookfantastic, og da er det jo nesten umulig å holde seg under 2 hundre… Forresten var varene fra iherb som jeg nevnte Pure Planets spirulina, kamut hvetegress og Amla-c. 260 kroner er da utrolig billig rett og slett;)

   Svarer på den forrige også her: Joda, jeg er på Trimhuset. Jeg prøver bare å finne tider å gå dit når «ingen» andre er der! Jeg liker ikke å stå i kø, eller å svette på mølla når det er fullt av folk! Når det er sagt, har jeg først kommet ordentlig igang for noen mnd siden. Så har ikke akkurat slitt ut joggeskoene der det siste året!
   Men det var sent i høst jeg bestemte meg for å forsøke nye ting ifht kostholdet for å se om jeg kunne komme igang…Jeg følte jeg ikke hadde energi til trening, ergo fikk jeg ennå mindre energi, dårlig samvittighet, humør osv… You name it! Det skjer vel stort sett det samme for oss alle når man kommer inn i den der sirkelen.
   Men nå er alt så mye bedre, og bedre blir det også tipper jeg, når de svært etterlengtede resultatene kommer mer og mer!

   • Takk for at du svarte Elisabeth, Henriette!

    Jeg pleier å trene i halv tre-tida et par dager i uka. Nydelig! Men så liker jeg også at det er mye folk og høy stemning noen ganger også! Spiser du lavkarbo da? Siden du fant meg da du søkte på supermat, mener jeg 😉 Synes det er gøy å høre hva andre tenker om kosthold!

    Håper vi ses på treninga snart, da!

  • Jeg må bare innrømme at jeg synes at det er viktigere at sjokoladen er sukkerfri enn rå… Håper du fikk laget deg sjokolade!

 9. Elisabeth sier:

  Takk:) Ja, det er vanvittig billig. Jeg kommer til å spare hundrevis av kroner i året bare på det jeg bruker allerede nå. Men så må jeg passe meg så jeg ikke blir altfor inspirert av å «surfe» på nettsiden, samt all inspirasjon som kommer via bloggene:)
  Fant blant annet billig mandelolje (og andre oljer) som jeg bruker i behandling jeg gir. Bare en brøkdel av prisen, så jeg er litt satt ut over de mulighetene dette gir!

 10. Henriette sier:

  Nå har vi kommet langt bort fra din herlige sjokoladetr! Den ser så god ut, jeg har ennå ikke fått somlet meg til å lage selv, kun ferdig kjøpt rå sjokolade!

  Men jeg er ikke helt fanatisk på noe som hels kosthold egentlig.. Det begynte med at jeg surfet litt rundt etter litt info om mat som kunne gi bedre energi, pluss at jeg gjerne ville ha noe utenom a/s familien som kunne engasjere meg litt! Jeg har også hatt mistanke om at jeg ike har tålt mel så godt.

  Resultatet frem til nå er at jeg har kuttet ut mel, pasta, brød, sukker og den typen karbo. Forsøker å gi kroppen mat med mening! Litt supermat, minimalt med karbohydrater og ellers det som generelt føles bra for meg!

  Jeg spiser stort sett karbo fra grønnaker, nøtter og frø, men starter nesten alltid dagen med en smoothie! Så som sagt er jeg ikke hardnakket på dette her…

  Var det litt forståelig?

  • Man kan da ikke holde seg til temaet hele tiden, noe så kjedelig!

   Det var veldig forståelig 🙂 Høres jo kjempebra ut! Jeg synes ikke man må være superstrikt, man må finne fram til hva som passer for en selv. Dessuten tror jeg den fasiten kan endre seg underveis 🙂 Føler du at du har fått mer energi, forresten?

   • Henriette sier:

    Her hadde det nesten passet bedre å svare i 2års innlegget ditt, men gjør det her!
    Jeg føler STOR forskjell på energien! Treningen er igjen blitt en viktig del av hverdagen. Og det igjen gir jo energi!
    Humøret er mye bedre og ikke minst magen har det bra. Jeg tenker sånn at alt er en sirkel i forhold til dette, og nå er jeg i en bedre sirkel enn jeg var.
    Justeringer kommer det garantert fortløpende…Har bestilt meg flere tilskudd fra iherb nå som skal prøves ut!
    Har ikke hatt noe stort mål om å gå ned i vekt men det hadde vært en herlig bonus;) Men jeg tror jeg er i den kategorien som må telle kalorier for å få til det, så da må jeg nok slutte å ha en fløteskvett i «alt»…hehe…men det er jo så godt!

   • Så BRA at du føler stor endring i energi. Det er det aller viktigste for meg! Vekta følger nok etter, men du er jo ganske slank nå, er du ikke? Jeg må iallfall være litt påpasselig med inntaket! Har jo hatt fløte i alt jeg spiser, men nå runder jeg snart to uker uten, og det har gått helt strålende! Men så propper jeg meg stappfull av kokoskrem i stedet, da…

 11. Henriette sier:

  Samme her, at det viktigste et energien! Og velvære! Pluss at jeg må jo innrømme at jeg synes det er greit å gjøre det jeg kan for å holde alderen og forfallet så langt bort som mulig! Kan jo ikke stikke under en stol at man ikke er 20 lengre…
  Men du? Jeg er skikkelig spent på om 2 uker uten fløte gir resuktater… Da skal jeg (kanskje) prøve det selv… Men først nå, lavkarbo vafler med fløte;)

  • Jeg har egentlig stukket det langt under en stol at jeg ikke er 20… eller egentlig at jeg ikke er 30, kanskje… Hvilke resultater lurer du på? Hud, mage, vekt? Håper du koste deg med vafler!

   • Henriette sier:

    Jeg var bare nyskjerrig på hva du oppnådde med fløten jeg! Kanskje mest ifht til vekten,,det er den som ikke rikker seg hos meg! Magen er det grei kontroll på stort sett!

    De vaflene ble skikkelig vonde! Er visst ikke like flink til å bare «slenge sammen» noe som jeg trodde…hehe…

   • Jeg vet ikke helt enda. Jeg synes jeg har sett litt strammere ut denne uka, hehe 😉 Har en nydelig vaffeloppskrift du kan få 😉 Jeg har ikke lagt den ut, men jeg kan maile den til deg hvis du har lyst 😉

 12. Henriette sier:

  Gjerne det! Kanskje det blir vafler i helgen da.. ser du min mail adresse?

 13. Henriette sier:

  Takker! Skal prøves neste gang jeg skal unne meg noe godt! Og tenkte bestille sjokolade saker nå!

 14. e84 sier:

  Har endelig fått kakaosmøret mitt nå, så i går ble det lagd ny runde sjokkis MED kakaosmør. ( Har tidligere lagd med kakaopulveret og kokosfett.) Tilsatte litt nøtter og gojibær, samt litt havsalt og syntes den ble god. Lagde også en fyllt konfektvariant med fyll inspirert av Silje 🙂 Sliter bare litt med at sjokoladen blir så fet kjenner jeg. Syntes noen av bitene i går smakte veldig fett, selv om de var gode. Kanskje blandingsforholdet ble litt feil? Hva tror du Cecilie? 😉

  • Jeg vet ikke! Jeg lurer litt på det samme… Dag Viljen snakket om at mat man ikke tåler så godt, får pulsen til å øke. Min puls øker veldig av hjemmelaget sjokolade, har jeg lagt merke til. Pluss at magen reagerer. Det gjør den også på for mye kokosfett. Jeg har faktisk tenkt å ha på pulsbelte neste gang jeg spiser hjemmelaget sjokkis!

   Kokosfettet gjør at sjokoladen smelter veldig i hånda, er det det som gjør at du synes det virker veldig fett? I så fall kan du kutte ned på/ut kokosfettet, men da blir sjokoladen hardere! Problemet ved å bruke mindre kakaosmør, er jo at da blir smaken så kraftig. Da må du evt søte mer, eller lage en paste av cashewnøtter som du kan blande i.

   • e84 sier:

    Haha, synes jeg ser deg sittende i sofan med sjokkisen og pulsbelte på 😉 Du får gi update hvis du prøver da 🙂 Altså, ja…litt irriterende at den smelter ( vanskelig å ha med på kino ol. ), men det som plager meg mest er at den smaker veldig fett. Selv om jeg spiser lavkarbo, pøser jeg ikke på med fett. Det klarer jeg rett og slett ikke. I tillegg går jeg ikke ned i vekt heller hvis jeg spiser mye fett. Men, OK…kanskje jeg skal prøve en runde til med mindre ( eventuelt uten ) kokosfettet da. Det at den blir litt hard liker jeg bare 😉

    Har fått helt dilla på Freia Premium 70% med mint, og hadde mer lyst på en bit av den i går enn hjemmelagde sjokkisen. Fy skamme seg 😉

   • Jeg har ikke laget sjokkis denne helgen, men jeg skal gjøre det – en gang! Jeg synes ikke den smaker så fett, jeg 🙂 Kanskje du kan tilsette mer kakaopulver og/ eller sirup? Du kan jo kjøpe peppermyntestevia og lage erstatning for Freia? Og 70% er ikke helt fy, altså! Jeg har spist det akkurat nå 🙂

 15. Randi sier:

  heisann
  lagde min første hjemmelagede sjokolade i går og j synes den ble veldig god.
  brukte oppskriften din! takk 🙂 j koste meg masse!!!
  tenkte å kjøpe carobpulver nå, slik at j får laget en med litt mildere smak.. kanskje min bedre halvdel kommer til å like den da… han er nemlig overhodet ikke glad i mørk sjokolade. men lurer på hvorfor «alle» bloggere bare kjøper carob pulver fra gojiking og ikke fra iherb? er det noe gærnt med carob pulveret fra iherb?
  og så lurer jeg på hvorfor man ikke skal bruke carob pulver fra tyrkia. jeg kjøpte en kokebok for en stund siden og der står det at man ikke skal bruke carob pulver som kommer fra tyrkia. Jeg skal nemlig ditt en tur nå, og jeg skal i hvert fall ta med hjemmelaget sjokis så j får kose meg ordentlig 🙂 selv om j ikke spiser 100 lavkarbo nå spiser j bare lavkarbo snop ihvert fall… tåler ikke så mye sukker j 🙂 blir klin gærn av det 😉 he he he

  hilsen Randi

 16. Randi sier:

  skulle stå «100 % lavkarbo»

 17. Tilbaketråkk: Frigg legger ut en sjokoladeoppskrift « friggogfulla

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s