I’m back!

Da er jeg tilbake fra seminar! God stemning, herlige kollegaer, flott hotell og nydelig mat! Det gikk NESTEN bra å holde seg på lavkarbo-vogna… Jeg hadde pratet med kjøkkenet, og fikk ekstra grønnsaker til maten. Men at det kom til å bli servert dessert, det tenkte jeg ikke på. Plutselig sto det is foran meg. Når sant skal sies var jeg helt stappmett, og jeg er ikke så glad i is. Men, jeg måtte smake litt, for den var gul og skulle ha mocca-smak…

Så tok jeg en bit, da… Og så kjenner dere resten av historien. Jeg spiste den opp. Jeg synes ikke det er verdens undergang, men dere vet jo at jeg skal prøve en periode uten meieriprodukter, fordi jeg tror at jeg ikke tåler det så godt. Jeg har alltid mistenkt det, men det som fikk meg på sporet, var da Lilalife i et innlegg om Candida skrev om kløe i øret. Jeg har hatt mye kløe i ørene, og det er faktisk ganske plagsomt!

Iallfall, da jeg våknet i dag morges – etter nok søvn, jeg var nemlig først i seng – så klødde jeg noe vanvittig i ørene. KANSKJE det bare er tilfeldig, men jeg føler at jeg er på rett vei med å kutte meieriprodukter en periode.

En av de flotte damene på jobben la om kostholdet for en stund siden, og har blant annet opplevd å bli bedre i magen. Helt tildfeldig under frokosten fortalte jeg henne om denne øre-kløinga (himmel, hvilke temaer jeg skriver om!). Gjett hvem som også var plaget med det!

Hvis noen av dere vet mer om sammenhengen mellom ører og mage, så tar jeg takknemlig i mot deres kunnskap! Spennende! Jeg skal iallfall fortsette en stund til uten meieriprodukter. Det gjør det enda enklere å holde seg unna sjokolade også, fordi all sjokolade som nå skal inn i min munn, skal jeg lage selv. Melkefri, sukkerfri og knallgod!

I kveld skal jeg se på mandagens sending av Bedre puls på Nrk nett-tv. Yngvar Andersen er min favoritt treningsmann – med unntak av min egen mann – og SELV OM han ikke skjønner seg på lavkarbo! I tillegg har jeg tenkt å se debatten som var i går. Den finner du her.  I tillegg skal jeg svare på kommentarene deres 😉 Det rant jo inn med kommentarer i går, jeg storkoser meg med å lese det dere skriver!

I morgen skal jeg på blogg-date! Hun hadde en fantastisk blogg tidligere, som jeg fulgte. Da jeg begynte å blogge selv, lenge etter at hun hadde avsluttet sin karriere, lå det plutselig en kommentar fra nettopp henne her! I morgen skal vi møtes! Hun skal også løpe Oslo halvmaraton, og spiser lavkarbo. Det blir nok en skikkelig nerde-prat! Kameraet blir også med 😉

Ha en nydelig kveld, alle sammen!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

20 svar til I’m back!

 1. Elisabeth sier:

  Har nettopp sett mandagens puls, spennende å følge med på de gruppene de har til livsstilsendring. Og som vanlig ble resultatet veldig bra. yngvar er inspirerende, en god motivator. Jeg sliter med å skulle jogge, har aldri likt det. Men kanskje jeg bør tenke på det framover. Et skritt av gangen, trening 3-4 ganger i uka allerede men kanskje skal jeg inkludere nye elementer etterhvert. Men nå blir det skigåing framover, løypa er nykjørt og vakker innover skogen her, rett utenfor døra mi! Føler meg så heldig som bor så nær naturen.

  • Man trenger ikke jogge hvis man ikke vil 😉 Ja, det er effektiv trening, men det er dans også 😉 For eksempel! Skigåing er jo helt fantastisk, og jammen bor du nydelig til, Elisabeth!

   Gleder meg til å se Puls etterpå, har ikke fått fulgt med noe særlig!

 2. Tina sier:

  Velkommen tilbake:-) ikke tenk på sprekken din, jeg skal ha sushi imorgen og det er jo en sprekk det, men kun som en liten forrett, men legger opp til det iløpet av dagen og spiser riktig:-) Puls på NRK er digg:-) P.S. ned fattige 0.4 kg på meg denne uka, men all nedgang er positiv nedgang, nå SKAL jeg prøve å IKKE gå på vekta iløpet av helga iallefall og så prøve meg på en hel uke………uæææææ…. litt skremt av mine egne mål med vekttrollet:-) skal begynne å kalle den det:-)

  • Jeg bryr meg ikke om sprekken, det er så sjelden det skjer. Det interessante var jo det med ørene! Så lærer man litt av en sprekk, og jeg synes jo det er spennende! Du vet at jeg går ned ett gram i måneden stort sett 😉 0,4 kilo er flott, hadde jublet og danset på bordet om det var meg! Pga sen middag i går og stor frokost i dag, så blir det ikke offisiell veiing før neste fredag! Du vet at jeg har et voldsomt konkurranseinnstinkt, så om du utfordrer meg, er jeg med!

 3. Tina sier:

  Jeg er med jeg:-) vi er jo ganske like på det meste bortsett fra hårfargen:-) konkuranse…… juhu… love it. Jeg tar utfordringen jeg:-) Veide altså 71.6 idag tidlig, så da MÅ jeg veie mindre neste fredag:-) he,he deal…….

  • Nå har kroppen min vært så håpløs de siste ukene, men jeg veier meg i mrg tidlig, og så skal jeg ikke gjøre det før neste fredag, altså! Herrguuud, hvordan skal jeg overleve uten å gå på vekta hver dag??

   • Tina sier:

    Jippi, klarte å motstå vekttrollet idag:-) Har satt et glass klart på badet og drikker et stort glass vann med det samme jeg står opp, helst før jeg går på toalettet for da vet jeg at vekta ikke er reel:-) Alt vi gjør for å bli fornøyd. Men nå er konkuranseinstinktet i meg våknet:-) Masse lykke til med din vektnedgang i uka som kommer, jeg X fingrene for oss begge.

   • Godt triks, Tina! Jeg må vente litt før jeg tenker på nedgang, for magen er ustabil. Etter at den blåste seg opp forrige helg, har ikke vekta gått ned igjen… Så jeg må stabilisere først. Men jeg er med på å ikke veie meg før fredag! Kjenner abstinens i det jeg skriver det… Ikke før fredag! Men nå har jeg testet den nye vekta litt, og den er så ustabil. Menmen… Lykke til denne uka!

   • Tina sier:

    Snakker om oppblåst mage…….. igår morges da jeg sto opp var jeg 80 cm rundt magen, da jeg gikk og la meg så jeg ut som en gravid hvalross, da var magen blitt 85 cm og den sto på spreng slik at det gjorde vondt.Mannen min også hadde det slik, så jeg mistenker sukrinen i råkremen vi hadde til dessert. Har du merket at du kan bli oppblåst av sukrin? Har hatt mistanke om det før, men igår var det helt ekstremt. Vi satt/lå der og velta oss i sofaen begge to og lignet mer 2 hvalrosser på et svaberg.
    Bay the way….. idag har jeg bestilt stevia i 3 forskjelleige smaker og spirulina fra Iherb. Måtte ta det i to pakker, da jeg var redd for toll, men nå er det bare å vente. Spirulinaen er det jo kjempemye å spare på og den er virkelig til å bli «høy» av:-)

   • Uff, jeg vet ikke om det er bedre med målebånd enn vekt når du holder på sånn ;);) Har ikke merket sånn effekt av sukrin, altså. Kanskje det er fløten? Å, du kommer til å bli så fornøyd med steviaen! Mmmm 😉 Spirulina virker det som du kjenner til 😉 Jeg er så fornøyd med spirulina, altså!

 4. Tina sier:

  Et spørsmål til en erfaren lavkarbodame, imorgen blir det sushi til forrett og breiflabb surra i bacon stekt i ovnen med sellerirotpure med spinat til hovedrett, hvilke grønnsaker skal jeg ha til? Er tom for ideer, vil ha smørdampa et eller annet. Kommer kun på brokkoli selv, noen smarte tips du da?

 5. Silje Silje sier:

  Det er en «kjent» sak at ørebarn ikke skal ha melk. Så sammenhengen med kumelk og ihvertfall øreplager og verk er bevist, men jeg husker ikke kilder. Jeg var et såkalt «ørebarn» og slet myyyyye. Og jeg drakk myyyyyyye melk også. Omg tenker jeg nå i ettertid. Men er man uvitende er det ikke noe å gjøre med det nå i ettertid.

  • Man kan ikke akkurat gå tilbake i tid og rette opp sin egen uvitenhet! Det her er kløe, som om jeg har eksem i øret! Men jeg tenker at da fortalte kroppen meg noe høyt og tydelig, og så fortsetter jeg uten meieriprodukter!

 6. kari sier:

  Jeg har også samme erfaring som Silje.. Ørebetennelse/øreverk/kløe i øre har en KLAR sammenheng med kumelk. Det er fordi kumelk er slimdannende. Dette gjør at en også kan få ekstra slim i halsen og lungene ved å drikke kumelk. Er veldig gla jeg holder meg unne kumelk !! (og gluten og sukker)

  • Tuuuusen takk for kommentar! Jeg setter stor pris på det! Jeg vet jo at det er slimdannende, men skjønner ikke helt hvorfor det gjør at jeg klør i øret :):) Men du, spiser du smør? Jeg håper jeg kan spise smør, nemlig 😉

   • kari sier:

    Jeg spiser litt blå soft margarin.. men den er ikke akkurat sunn.. så bruker stort sett kokosolje å hjemmelaget majones 🙂

 7. Jeg spiste en teskje smør i går, og det gikk fint! Nå som jeg steker alt i kokosolje, bruker jeg jo opp en boks på null komma niks! Jeg har brukt et år på den forrige boksen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s