Café crème de cocoa

For mange, mange år siden, i et annet liv i en større by, jobbet jeg på kaffebar. To ganger deltok jeg i Barista-NM. Det ene året hadde jeg tenkt å lage en espresso med kokosmelk og honning i finalen, men jeg slo det fra meg. Nå har jeg tatt idéen fram igjen!

De to første espressoene etter at jeg kuttet meieriprodukter på mandag, besto av en dobbel espresso, 1 ts kokosolje og 1 dråpe Stevia vanilla creme. Espresso med fløte har jo vært frokosten min, så jeg måtte ha noen kalorier i kaffen. Helt greit, men jeg kan ikke anbefale det 😉

I går hadde jeg tid til å lage det til litt bedre! Jeg lagde en litt søt kokoskrem som jeg hadde oppi espressoen. Det smakte! Men vet dere, det ble ikke like søtt som med fløte. Jeg brukte en boks Santa Maria kokosmelk. Den er rimelig, inneholder lite karber og skiller seg fint. Jeg bruker bare den harde delen av kokosmelken!

Kokosmelk kan vispes til fluffy krem på null komma niks. Jeg tok hele kokosmelkmassen, tilsatte 2 ts yaconsirup og noen dråper stevia vanilla creme. Deretter brukte jeg to ts av denne kremen i en dobbel espresso. Eller TRE doble espresso som jeg drakk i går ettermiddag… Ja, jeg sov dårlig i natt!

Et alternativ er også å vispe kokosmelkmassen med sukrin. Det gjorde jeg i dag, og jeg synes det smakte enda bedre! Jeg brukte 1 1/2 ss sukrin og noen vaniljedråper. Mmmm 🙂

Forøvrig går det greit uten meieriprodukter. Men jeg merker ikke noe bedring i huden enda. Magen er et kapittel for seg. Det har vist seg at det er vanskelig å få i gang magen uten meieriprodukter. Esprosso med fløte har visst hatt flere funksjoner enn frokost 😉 Logisk sett, tenker jeg, burde oppblåstheten gått tilbake nå, og den har kanskje gått litt tilbake. Jeg har vært strikt, og jeg har vært nøye med å ikke småspise. Likevel har vekta gått opp en liten kilo. Selv om jeg ikke har spist meieriprodukter! DET fikser jeg ikke!

Hvor lang tid tror dere forresten det tar før man merker noe bedring i huden?

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

45 svar til Café crème de cocoa

 1. Terje sier:

  Men VET du at det er meieriprodukter som lager trøbbel i huden, a? Synes folk er så kjappe til å hoppe til konklusjoner.

  • Jeg VET ikke 😉 Men: jeg har alltid hatt eksem og allergi. Da jeg la om kostholdet, ble det borte, men så er det kommet tilbake i perioder. I det siste har jeg spist mye mer meieriprodukter enn tidligere, og huden har vært verre. I tillegg har det seg sånn at det er noen kroppslige funksjoner som inntrer hver gang jeg f eks drikker en kaffe med fløte. Det har ikke skjedd nå med kaffe m kokosmelk. Så jeg TROR det er sånn 😉

 2. mjuuugly sier:

  TRE doble espresso!? Jeg blir gelé etter en dobbel latte. Haha 😀 Husk at det bare er tre dager, det er jo såvidt kroppen har fått fordøyd meieriproduktene, det blir nok raskt bedre 🙂

 3. Tonje sier:

  Jeg får utslett i ansiktet, men det tror jeg er reaksjon på sjampo, balsam, dusjsåpe, something hud-/hårpleie. Så aner ikke av hva, men tror ikke det er av mat. Burde strengt talt sjekket opp i det, hvordan fungerer slike allergitester?

  Hvis man kutter mat, så tror jeg nok man må være litt tålmodig før man ser effekt altså.. Kanskje du kan se etter en uke?!

  • Jeg vet ikke helt med de testene. Tror det tas via blodprøve nå? Den jojoba-oljen fra Desert Essence (iherb), er super for utslett i ansiktet. Men den klarer ikke få bukt med siste rest… En uke får gå!

 4. Silje Silje sier:

  Jeg tror ting tar tid, så noen måneder før man merker forandringen i både i mage, hud osv er ihvertfall ikke uvanlig for min del. Men du ang magen, hvis den er treig anbefaler jeg loppefrø 🙂

 5. Karianne sier:

  Når det gjelder huden tar ting tid, jeg ville gitt det 8 til 12 uker. Og det klarer du fint;) Hvis de «kroppslige funksjonene» bare inntreffer etter kaffe MED fløte og ikke uten, er vel det et tegn om at dette er noe som ikke gjør godt.
  Har lest at veldig mange lchf’ere har mineralmangler (særlig kalsium/magnesium)pga det høye syreinnholdet i kosten. Mineraler tappes fra skjelettet for å nøytralisere syre fra mye kjøtt og animalske produkter. Høyt syreinnhold fremmer betennelsestilstander i kroppen som igjen kan forverre eksem. (Puh! lang utgreiing!!) Det kan jo selvfølgelig hende at du tar noe tilskudd for syre/basebalansen, hvis ikke skal du spise MYE grønnsaker for å veie opp for kjøtt/melkeprodukter.
  Jeg har selv slitt med eksem, og har blitt mye bedre ved å legge om kosten. Men vinter og kulde er jo også en forverrende faktor… Uansett, lykke til med utprøving!:)

  • Tusen takk for langt og interessant svar! Dette med syre vet jeg ikke så mye om, men erindret plutselig å ha lest om det en gang… Hva slags tilskudd tenker du på? Nå tror jeg kanskje kontoen min er skrapet etter diverse nettshopping de siste dagene, men det er jo veeeeldig viktig å sjekke ut spennende tilskudd 😉 (helt seriøst, altså!). Hvordan spiser du? Jeg spiser generelt mye kylling og grønnsaker i alle farger, og har da spist (for) mye meieriprodukter en periode…
   Takk!

   • Karianne sier:

    Jeg spiser en blanding av raw food, kjernesunt og supermat;) Hverdagsmaten er glutenfri (stort sett helt kornfri), melkefri og sukkerfri. Prøver å spise mest mulig rå (det gjelder frukt og grønt) og ubehandlet mat. Men er ikke vegetarianer! Jenter som trener trenger protein;) Jeg har hatt eksem siden jeg var liten, og har blitt veldig mye bedre etter jeg kuttet ut melk, sukker og mel (gluten).
    Urbase er et tilskudd som virker basisk, det samme gjør gresspulver som alfalfa og kamut. Iherb har noen ph-dråper, og papir du kan måle ph i spytt og urin med. Jeg har også sansen for spennende tilskudd nemlig;)
    Dette ble visst langt igjen:/ Men tror syre/basebalanse er noe å være bevisst på når man spiser tradisjonell lchf-kost.
    Fin blogg du har btw:)

   • Tusen takk for spennende svar! Men du, jeg trodde kamut var merket på produktet, sånn som Pure Planet? Jeg har hvetegress i skuffen, men husker ikke helt hvorfor jeg kjøpte det… Vet du forresten om Tart Cherry kunne hatt effekt?

 6. Heidi sier:

  ahaha.. nå må jeg le for jeg tror også at magen min trives med en dæsj fløte i kaffen. Den er generelt treig av seg, og klarer aldri takle helger der «du vet listen» inntas.
  Så nå har jeg faktisk tenkt på å bytte ut min daglige svarte morgenkos, i hvertfall den ene koppen med en med fløte og se hva som skjer.
  Den kiloen kan jo komme av nettopp denne funksjonen som fløten har.
  PS: kast badevekten så ville du ikke kunnet irritere deg over slike små bagateller 😉

  Dersom ikke oppblåstheten har gått tilbake siden fredag, tror jeg kanskje ikke du kan skylde på melkeprdouktene der, i hvertfall mtp fløtens virkning.
  Huden er kanskje et poeng likevel. Selv akter jeg ikke å unngå mere denne uken, jeg skal ha jarlsberg til kvelds 😉

  Og jeg fant ut i julen at kokos er luftdannende for min del, etter kokosmakroner og bountykonfekt er jeg ikke i tvil om at mistanken jeg fra før hadde stemmer.
  (har nemlig tenkt tanken når jeg har spist «riskokoskrem», cc med kokosmelk og nøtter).

  Ses snart 🙂

  Du kan jo lage peanøttsmørmelk.. :en dæsj peanøttsmør og litt vann i blender/ stavmikser. Jeg prøvde engang og det ble ok ;).

  • Ja, den kiloen kan komme av nettopp det, og det gjør meg jo helt gal. Fløte skal jo være partystopper, jeg skulle jo rast ned i vekt jeg nå!

   Er KOKOS luftdannende? Milde måne, det går ikke. Det går IKKE! Jeg har i dag fått dilla på kokoskrem oppi kaffen eller bare som den er rett i munnen, og har mange planer for den videre… Har iallfall ikke merket noe enda! Det KAN jo ha vært cc da??

   Peanøtter, ja… Nei 🙂 Liker ikke 😉 Paranøttmelk skal jeg vurdere å prøve meg på. Må bare bli lei av kokoskrem først 😉

   Badevekt, ja… Uff, den er min store byrde. Og her om dagen klarte jeg å impulskjøpe en finere badevekt… Som ikke gjorde meg noe lettere. Makan!

   Vi ses supersnart! Gleder meg!

 7. mjuuugly sier:

  Rewardsen blir «Available Credit» når du kan bruke den, det tar litt tid, før du kan bruke rewardsen står den som «Pending Credit», så lenge rewardsen er «available» kan du bruke den uansett beløp 🙂

 8. Lykkehjemmet sier:

  Tonje har fått seg blogg! 🙂

 9. Tina sier:

  Kokkos krem, nam,nam….. hørtes nydelig ut:-) sikle, sikle får rett og slett vann i munne av søt kokkoskrem, nydelig. Men så til magetrøbbelet ditt. Føler med deg, men et enkelt tips er faktisk fiberhusk, husk eller loppefrø alt etter hva du kaller det. Jeg bruker husk men det er det samme uansett, rør ut 1-2 ts i et galss vann og drikk, morgen og kveld, så skal jeg love deg at magen din går som på skinner. Sliter du med full stopp…. kjøp deg engelsk salt på apoteket, og ta dette 1 ss rørt ut i lunkent vann 20 min, før frokost inntas, så får du tømt deg skikkelig. Men prøv først med husk morgen og kveld og JA det virker fort, så du merker det nok alt etter 1 døgn at magen funker supert. Masse lykke til.

  • (Jeg håper ikke elevene mine leser akkurat disse kommentarene om mage…). Ja, jeg håpet at loppefrø var fiberhusk! Tusen takk, skal prøve hvis den ikke klarer jobben selv 😉

   Kokoskremen er helt nydelig, og den med sukrin ble aller best. Ren søtsmak, ikke kald sukrin i det hele tatt. Jeg lagde nok til kaffen min i morgen også, men det spiste jeg opp som dessert etter middag 😉 Og nå drømmer jeg om kokoskrem med bær, som en deilig yoghurt!

 10. Tina sier:

  Jeg har lyst på kokoskrem med bringebær nå:-)) Setter du den i kjøleskapet før du pisker den? Eller klarer du piske den stiv når den er romtemperert? P.S. jeg er også avhengig av kaffe med fløte og splenda på morningen, er det nesten like godt med kokoskrem i kaffen kanskje, eller sunnere??? Hva tror du? Kanskje jeg skal prøve å bytte ut fløten med kokos jeg også.

  • Jeg hadde den ikke i kjøleskap først! Jeg pisker den bare litt, til den er myk og lett!20 sek, kanskje? Men restene blir stive og kalde og nydelige i kjøleskapet! Jeg synes kanskje det er best med fløte, men synes det er nydelig m to store ts kokoskrem også! Og det er jo enda mindre karber! Prøv hvis du har krem igjen etterpå!

 11. Tina sier:

  Jepp,jepp skal virkelig prøve meg frem med noe godt. Vet jo at irishcofee med kokoskrem er nydelig, drikker alltid det når vi ferierer i Tyrkia:-) Lov da:-)

 12. Kristine E. sier:

  Tja, si det du. Tror det er veldig individuelt. Hvis det er meieriproduktene som er synderen, tipper jeg du kommer til å se en bedring om kort tid, men at det kan ta en stund før eksemet forsvinner helt. Nå vet vi jo ikke helt sikkert at det er meieriproduktene som forårsaker eksemet, men et sted må man jo begynne 🙂

  • Hvis det ikke er meieriproduktene, ja da vet jeg ikke. Jeg har jo alltid hatt eksem, men har blitt bedre og bedre med årene, og særlig etter at jeg kuttet ut korn og sukker. Men det er litt igjen. Jeg har sett at det blomstrer opp hvis jeg spiser mye mandler. Men jeg tror ikke det er mer å kutte nå!

 13. Marita sier:

  Hei.
  Hvis du har prøblemer med magen og utslett i ansiktet, så er det mest sannsynlig at det er melkeprodukter du ikke skal ha. Jeg sluttet etter jul, og tenkte at faan det skjer jo ikke en dritt, før jeg denne uken våknet, å følte meg som et nytt menneske. Jeg spiser lavkarbo, men har brukt mye fløte osv. Denne uken har utslett begynt å dempe seg, jeg har ikke noe vondt i magen, full av energi og har sovet kjempe godt!
  Men jeg har også tatt melkesyrebakterier før sengetid, etter råd fra homeopat, for hvis tarmen er i ubalanse så får man lettere utslett i ansiktet. Og homeopaten sa at hvis man har utslett i ansiketet og pplager med magen, så er det nesten alltid tarmen som må behandles…

  • Fillern at jeg glemte å svare deg! Super kommentar! Jeg har jo benyttet meg av ulike typer alternativ behandling, og det er alltid noe med tarmene… Bingo til deg, altså! Jeg har tenkt å bestille time hos refleksologen min nå pga ryggen, men da kan hun jobbe litt med det også! Tusen takk, Marita!

 14. Tina sier:

  Jeg kom på en ting ang denne eksemen din. Er det kun i ansiktet eller er det på hele kroppen? Bare øvre del, da tenker jeg fra ca hoftene og opp, kun den ene siden eller begge sider, eller har du utslett på bena også, ja det er så rart med dette og utslett. Kan dukke opp hvor som helst. For om det er lokalisert kun i ansiktet ditt, så er jeg ikke så sikker på at det er noe du spiser. Mer ytre påvirkninger da. Å listen kan være laaaaaaaaang. Føler virkelig med deg. Er du værre på vinterern enne sommeren?
  Bllir du verre når du bruker makeup? Ja dette blir rene 1000,- kr spørmålet:-) Selv har jeg eksem på hendene som sprer seg oppover armene og halsen til ansiktet om jeg trigger det så lenge, noe jeg sjelden gjør nålenger da jeg har lært av mine feil. Men skal du teste ut om det er maten du reagerer på må du nesten kutte ut all mat, kjøpe deg en bok og begynne med å notere ned 1 og 1 matsort som du innfører uke for uke, ja dette er tidkrevende, prøvde selv en gang for mange,mange år siden men ga opp.

  Nå holder jeg meg til ren mat og unngår……… ja du vet jo hva jeg unngår for vi unngår jo det samme:-) Men tar også et tillskudd som heter marine matrix. Dette kan du lese om på nettet. P.S. jeg selger ikke dette selv:-) bare så dette er klart, men det er et fantastisk produkt.

  • Jeg har kun på hendene, på fingrene. Og litt på hver side av nesa og i øyebrynene. Det har roet seg ned nå, for et par uker siden var det så ille at elevene lurte på hva jeg hadde gjort… Det er nok verst om vinteren, for hvis det blusser opp da, tar det lenger tid å få bukt med det.

   Det kan godt hende at jeg ikke får gjort noe mer med det. Men jeg skulle gjerne hatt helt fin hud i ansiktet!

 15. Tina sier:

  Det skjønner jeg godt at du vil, hvem vil ikke det:-) Kokoskrem med bær skal jeg absolutt ha til kvelds idag etter trening:-) >Nam,nam gleeeeeder meg som en unge alt, så blir det nok til at jeg tar resten til frokost i kaffien, MÅ jo bare prøve det:-)

 16. Jeg har spist opp en porson i dag… To kaffe, en porsjon med bær og resten au naturel… snakk om å få dilla på én ting! Håper det faller i smak!

 17. Tina sier:

  Da har jeg hatt kokoskrem med bringebær og valnøtter, nam,nam snakk om godis:-) Først var jeg ikke sikker på om jeg likte det, men sååååååå, jo dette var godt:-) Var liksom en sånn rar mer smak:-)) Men hadde meg en tallerken med latmannstaco først. Den består av kjøttdeig og løk surra i panna, med hjemmelaget tacokrydder, 1 avokado i biter på tallerken, 4-5 plommetomater i biter og 1 stk jarlsberg i terninger. Kjapt og enkelt. Så ble det jo dessert i tillegg på meg idag:-) reine lørdagskvelden på forskudd. Blir nok til at jeg tester kokoskremen mer:-) må være sikker på at jeg liker eller ikke::-)

  • Jeg vet iallfall at jeg liker 😉 Bringebær passet godt til, det samme med vanlige blåbær. De store søte blåbærene ble for søte, synes jeg. Den latmannstacoen hørtes nydelig ut!

 18. Marita sier:

  Den kokoskremen er også god hvis du lager en tynn nøttebunn, når den er stekt og avkjølt, så tar du bare kokoskremen med sukrin og gjerne litt raw kakaopulver over kaka. Sett i kjøleskap. Og vips, en konfelktkake. Ta bær og nøtter over før serverning.

 19. Karianne sier:

  Kamut er en gammel hvetetype. Uten at jeg vet, vil jeg tippe at tart cherry er mer sur enn basisk. Siden det er mer søtt og fruktkonsentrataktig. Ha en fin helg:)

 20. Augustina sier:

  Nå har jeg prøvd kokoskrem i kaffen. Er bedre med fløte, men dette er virkelig en GOD nr. 2, virkelig. Da har jeg heldigvis en erstatning de neste to ukene. Tuuusen takk for en fantastisk oppskrift!! 🙂

  • Det er selvfølgelig bedre med fløte! Men jeg falt pladask for kokoskrem, så selv om det ikke er like godt i kaffen, så lager jeg det og smaker masse før jeg putter litt i kaffen 😉

 21. Augustina sier:

  Jo lengre ned i koppen jeg kom, jo mer vokste den på meg. Skal kjøpe meg koffeinfri kaffe senere i dag og lage sjokoladekokoskaffe til kveldskos, hihi 🙂 Igjen, tusen takk.. det er faktisk en veldig, veldig god erstatning 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s