Badevekt til begjær

Her om dagen klarte jeg – av alle idiotiske ting i denne verden – å handle ny badevekt på impuls.

Idioti.

Jeg har et meget problematisk forhold til den gamle. Vi er fortsatt ikke helt venner, men jeg klatrer nå opp på den hver morgen for å se om vi har nærmet hverandre litt. HVER morgen. Jada, helt håpløst. Noen kvelder må jeg til og med ta en liten sjekk, bare sånn at jeg kan ligge og regne ut morgendagens tall når jeg legger meg. Litt av en hobby!

Noen ganger har jeg sagt til Einar at jeg er klar for å kvitte meg med den. Men så er det visst sånn at jeg tror at da går alt skeis, og at jeg eser ut, og så må jeg kjøre og finne den igjen, bare for å sjekke at jeg ikke er helt på viddene.

Likevel klarte jeg å kjøpe en vekt på impuls. I tillegg ser det ut til at det kan ta lang tid før vi blir venner, for gamlefar og nykaillen er jammen uenige. De krangler, og jeg fyker fram og tilbake mellom de to, og vet ikke hvem som skal få bli og hvem som må gå. Så da står de der begge to, og dermed kan jeg kontrollveie meg på to badevekter, sammenligne, regne ut gjennomsnitt og bli enda mer opphengt.

Det er nesten så jeg forstår Einars oppgitte fjes da han så hva jeg hadde kjøpt.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

51 svar til Badevekt til begjær

 1. e84 sier:

  ååå som jeg kjenner meg igjen. Jeg pleide også å veie MINST en gang om dagen, men jeg måtte bare kutte det ut. Ble jo helt gal av å være så fokusert på kiloene. Nå har jeg ikke vært oppe på den på en god stund, men den står på badet og lurer og brått hopper jeg på den igjen… 😉
  E

 2. Frida sier:

  Kast dem begge to! Må du ha kontrollen, er det mye bedre og mer nøyaktig med målebånd. Da trenger du ikke få panikk for en liten oppgang, som for alt du vet skyldes at du har fått mer muskler, og ikke mer fett.

 3. Tina sier:

  Åååååååååååååååååååå som jeg kjenner meg igjen:-( veier meg hver morgen før og etter toalettbesøk:-( er helt oppslukt i den vekta på en syk måte. Hvorfor er det blitt sånt egentlig, det vet jeg ikke. Men bruker jeg målebånd, så skjer det jo ingenting, verken opp eller ned. Har ikke mye fett rundt midjen, igrunnen ikke no, men vil ned 5 kg fordet. da jeg har rompe og lår kan man si og vil minske litt rundt disse områder og då må jeg ned noen kg:-) håper iallefall at jeg skal klare å gå ned. Har tenkt sååååååå mange ganger at vekta skal ut, men det blir bare med tanken, får nesten abstinenser bar ved tanken. Jeg gjør også som deg noen dager, veier meg ved leggetid og så regner jeg raskt ut at ups….. jeg har vist spist litt mye idag og imorgen tidlig vil jeg veie 0,8 – 1,2 kg mindre enn nå ikveld, så da må jeg jo veie meg på morningen også bare for å sjekke……… phu…… travelt. Men jeg kan gå uten å veie meg i 14 dager i syden, men veier meg før jeg drar og når jeg kommer hjem:-( Gode råd for avvennong mottas med takk.

  • Å, så nyyyyyyyyyyyyyyyydelig at vi er flere som er syke i hodet 😉 Hehe 😉 Men du høres NØYAKTIG ut som meg, altså ganske ille! Vi drømmer om ca like mange kilo ned… Jeg tror jo at det skal gå i boks når jeg skal trene til halvmaraton. Vi får håpe det! Mange gode grunner til å melde seg på halvmaraton, som du forstår 😉

   Har ingen gode råd – enda! Skal rope det ut hvis jeg kommer på noen 😉

 4. madeleine sier:

  Som sagt over, bruk målebånd. Vekta skal ikke styre deg, men du skal styre den når. Dårlig uvane som du klarer å kutte ut! Kast dem begge. Ett tall bør ikke styre så mye 🙂

  • Jammen, søte du, jeg har jo kuttet ut alt annet de siste 7 år; røyk, cola, sukker, kornprodukter og nå meieriprodukter! Jeg tror det blir for mye å kutte ut veiing også!! 🙂

   • madeleine sier:

    Så flink du har vært og er! Har du noen tips på å kutte ut sukker (godteri)?
    Vent litt før du kutter den ut, du kan jo ha det som et mål før du går ut i sommerferie feks, ikke ta den frem etter ferien 🙂 (jeg skal be din mann om å gjemme den i løpet av sommerferien.. neida. :P)
    Jeg har selv veiedag en dag i uka, men føler jeg at uka har gått dritt så tør jeg ikke å veie meg, så det er vel fordeler og ulemper med å veie seg hver dag/en dag i uka.

   • I forhold til å kutte godteri, så er det sånn at man bare kutter det ut 😉 MEN så har man noe som er lov, f eks mørk sjokkis, nøtter og bacon crisp for lavkarbere. SÅ begynner man å eksperimentere og lage sukkerfritt godteri selv 😉 F eks rå sjokolade, trøfler, fudge… Mmmm 🙂

    Du må gjerne be min mann gjemme den, jeg vet bare ikke om han tør 😉 Jeg kjenner meg igjen i å ikke tørre hvis uka har gått skeis. Men jeg håper ikke du har tenkt deg ned i vekt, for du er jo så fin!

  • Lykkehjemmet sier:

   I forhold til å kutte sukker/godteri, så er det bare å bite tennene sammen og holde ut uten. Over tid går sukkeravhengigheten over og det er ikke lenger like stort problem å holde seg unna. Lysten blir liksom borte.. Prøv i et par uker, så lover jeg at du vil merke STOR forskjell! 🙂

 5. Tina sier:

  Oj,oj…. jeg har også kuttet ut røyk (8år siden), cola ( 2 år siden), sukker, kornprodukter, hvetemel, gjær, grønnsaker som vokser under bakken og ikke minst raske karbohydrater generelt. He, he ganske lik vi 2:-) sykelig forhold til vekta og ned 5 kg så blir alt så bra tror vi:-)) Hi,hi…..

 6. Marta sier:

  hehehe. jeg også kjenner meg igjen der gitt ;p Må virkelig ta meg sammen hvis jeg bare skal veie meg en dag i uken. Huff. Så nå har jeg to veiedager :mandager og fredager :p hehe…min badevekt er vel å merke schizofren så gleder meg til å skaffe meg ei ny ei som faktisk måler riktig (ikke 3 kilo mere på kvelden enn om moregenen og igjen 2 kilo ned dagen derpå..det var litt vel store forskjeller :p).

  • Herlig, Marta, så er vi enda flere! Du, jeg har veiedag en dag i uken – fredag. Men jeg bare kontrollveier meg de andre dagene, sånn at jeg vet hvordan det ligger an!! Jeg ønsker meg en vekt som viser litt for lite!!!

 7. Tina sier:

  Nei vi likner ikke utseendemessigt, jeg er blond:-) ikke ferdig slanket nei, veier 70-72 kg og er 173 cm høy vil ned til 65 kg så reelt 7 kg, men på gode dager 5 kg ned:-) har begynt med veiedag på fredag og satser på å gå ned disse kg som irriterer meg før sommeren setter inn:-)) Er treningsfreak, så regner med at det skal gå greit med minus 5 kg 3-.4 mnd:-)

  • Blond OG høy! Makan! Jeg synes jeg må slite av meg hvert gram selv om jeg trener mye. Vet ikke helt hva jeg tør å ha som mål til sommeren! Men jeg kan heie på deg! Og slenger meg litt med også!

 8. Lisbeth sier:

  Skulle tro du skrev om meg :-)). Det er ingen tvil om ar det er helt sinnsykt å holde på sånn. Blir såååå imponert over de som ikke har vekt.
  Jammen er det ganske slitsomt og stressende dette styret med all denne veiingen. Kan jo bare slutte med det, men………….eh……kjenner abstinensen…………..

 9. frk.Kraft sier:

  Dustebadevekt. Sist jeg prøvde min badevekt svarte den med å blinke fælt for så å blacke helt ut. Takk for det, liksom, er jeg virkelig SÅ tung!? Det viste seg at den hadde dårlige batterier, men likevel – stoltheten min har ikke blitt helt den samme som det den var. Og jeg kjøper IKKE nye batterier til «dendummevekta» heller. Lykke til! 🙂

  • Hehe, jeg lo godt av denne kommentaren! Din badevekt er helt tydelig slemmere enn min! Jeg skulle gjerne levert min tilbake, men tør ikke si den berømte vitsen i butikken (den om at vekta viser for mye…)

 10. Linda Haga sier:

  Bare nesten håper jeg 😉 Jeg kan heller ikke skjønne hvordan noen kan klare seg uten badevekt i huset, da hadde jeg mistet HELT kontrollen. Ikke så ofte jeg tråkker opp på den, men det blir nå et par ganger i uken, MEN da må det være med en gang jeg har stått opp, etter å ha vært på do, før frokost og noe som helst væske er fortært og selvsagt uten en trå 🙂 Velger å tro at vi er ganske «normale» jeg da 😉

  • Mannen min veier seg når som helst på dagen, og hver gang får han høre min regle som er som din! Det GÅR jo IKKE an å veie seg etter at man har spist eller drukket noe som helst, og ikke før man har vært på do! Med unntak da om kvelden, for å kunne regne ut desimaltallet som kommer til å stå neste morgen… Uff!

 11. Elisabeth sier:

  Badevekter er ekle saker, de ødelegger så altfor mye og skaper så alfor mye forventninger til den stakkars kroppen som kryper oppå. Etter siste svangerskap for snart 15 år siden, valgte jeg med min da ganske tung kropp å kaste ut vekta. Det var bare over og ut, og målet mitt ble å kjenne etter hvordan kroppen min har det. Begynne å lytte mer. Og i 12 år var den ute, til jeg skulle til en undersøkelse hvor vekt var viktig. Da ble jeg så positivt overrasket over at tallet stemte med følelsen i kroppen. Og siden har jeg veid meg iblant på min nye samboers vekt:) Men jeg veier meg max hver måned, orker ikke å være med på svingningene på vekta.
  Jeg måler ikke heller, får absolutt ikke til å gjøre det ordentlig. Det er nesten mer nedtur enn 1 kg opp på vekta, fordi alle sier det merkes på målene. Og mens kroppen endres i positiv retning på lchf, synes jeg målene ikke stemmer overens med endringene. Blir ikke klok på dette, og har vel egentlig bestemt meg for at mål og vekt på et menneske egentlig ikke er noen snill måte å behandle meg selv på. Go`følelsen kommer sterkest når jeg spiller på lag med kroppen og lytter. Og det kjennes jo på klærne og «fylden» i kroppen om man er på rett eller feil vei, tenker jeg.

  • Du har jo selvfølgelig helt rett i at det egentlig ikke er en snill behandling av seg selv! Utrolig godt gjort av deg å holde deg unna i tolv år! Da jeg var student i Oslo hadde jeg ikke vekt, men da jeg kom hjem til mamma og pappa, var noe av det første jeg gjorde å klatre opp på den. Det er jo idioti å sjekke minst en gang om dagen, for man blir altfor var på svingningene!

 12. hannem sier:

  Jeg har faktisk aldri eid noen badevekt! Vi hadde ei heime hos mine foreldre. Veide meg jevnlig da jeg var gravid, det er ca 11 år siden sist jeg var det.. Hadde sånn ca peiling på hva jeg veide da jeg starta med lavkarbo, men har egentlig ikke funnet ut hvaor mye jeg har tatt av. Derimot ser jeg det i speilet, og jeg kjenner det på bukselinningen og diverse klær. At jeg har valgt å ikke skaffe badevekt henger nok sammen med at vi har 2 døtre, ønsker ikke at det skal være så mye fokus på vekt.

  • Jeg er helt imponert! Tenk at du ikke vet hvor mye du har tatt av! Jeg synes det er en flott holdning dere har i forhold til jentene. Jeg veier meg i skjul, men det funker nok ikke like bra som ditt triks 😉

 13. Tone sier:

  Å som jeg kjenner meg igjen!!!
  Veier meg faktisk 3 gager om dagen jeg!! Haha.. Jeg har veidag på tirsdagsmorge OG på torsdags kvelden pga et kurs jeg går, så jadda… Du er ikke alene;)

  Tips: Ta den hyggeligste vekta og gi bort den slemme vekta du;)

 14. Silje Silje sier:

  Jeg har greid å ikke veie meg siden desember, og tør IKKE gjøre det nå. Veide meg 2 ganger i januar, men da så jeg ikke tallene, og Teg skrev det ned for meg. Orker ikke ha et vekt-år dette året, fyflate man blir jo så hekta på det!

  Hiv begge to ut av hus og fortsett med målebånd!

  • Haha, jeg må smile litt. Hva gjorde Teg med de tallene? Min vekt er nesten en statshemmelighet… Tok mange år før Einar fikk vite det… Vet du fortsatt ikke hva det stod? Men på bilder er du jo så smal, Silje! Du, sånt målebånd… Jeg synes det er evigheter jeg så noe endring, så jeg vet neimen ikke.

   • Silje Silje sier:

    Men halo, jeg legger jo ikke ut uflatterende bilder av meg selv 😉 😉 😉 Også kler jeg meg etter beste evne så det skal se ok ut. Jeg er ikke så stor, men er forferdelig kvapsete, med magen som værste problemområde. Alt legger seg der først.

    Teg skrev det ned et eller annet sted, og jeg vil ikke vite vekten før jeg er komfortabel med kroppen og er sterk nok til å høre det uten å ville gå ned mer. Vi er jo rare vi jenter, vil nesten alltid gå ned bare liiiiitt til. Så må rett og slett bygge meg opp mentalt så jeg ikke skal stupe inn i en ny vekttall-periode når jeg får vite det, og være trygg nok i meg selv til å ikke bli vippet av pinnen om tallet er et annet enn jeg ønsket.

   • Jeg skjønner jo godt at du ikke vil legge ut uflatterende bilder! Jeg har gjort det et par ganger, og jeg dør nesten i det jeg publiserer innlegget… Resten av beskrivelsen kjenner jeg meg altfor godt igjen i! Æsj! God klem til deg, Silje!

 15. Skal vel egentlig ikke si noe, men blåss i vekta og se deg i speilet 😉

 16. Sara sier:

  Skal si du hadde mange enige lesere om denne dumme badevekta 😉 Jeg er også enig! Jeg blir aldri klok på den, så jeg kuttet den helt ut. Det eneste den gjør meg, er oppgitt! Aldri fornøyd, dessuten er den ustabil også (velger jeg å tro) 😉 hehe!
  Jeg er enig at det kan være greit å bare hoppe på den en gang i ny og ne for å sjekke. Det hender jeg bruker den en sjelden gang bare for å bevise for meg selv at jeg er på feil spor med kostholdet, først da kan jeg virkelig forstå «alvoret». Så ja, badevekten står fortsatt plassert under badeinnredningen/vasken, så langt inne at den ikke syns med mindre jeg bøyer meg ned 😉 Ute av syne – ute av sinn! hehehe..
  Har veldig lyst til å ta en inbodytest, i og med at det vil gi mer konkrete svar. Men det blir utsatt og utsatt, «må trene litt mer først». One day!
  Tusen takk for støtteord på bloggen min! 🙂
  Ha en god natt, Cecilie! 🙂 Klem!

  • Badevekt engasjerer tydeligvis! Jeg ble helt overrasket selv over alle kommentarene som rant inn her!

   Du, så flink du er som har gjemt vekta! Det trikset med ute av syne-ute av sinn stemmer. Jeg har nemlig mørk sjokolade i et skap i kjellerstua, og da tenker jeg ikke på den en gang. Hadde den vært i kjøkkenskuffen hadde jeg jo blitt fristet hele tiden!

   Inbodytest, ja… Nei,så vondt vil jeg ikke meg selv. Selv om nå har vanlig bmi og alt, så er jeg litt for godt polstret. Orker ikke se tallene for fettprosent!

   Jeg elsker bloggen din, jeg vet du! Klem 🙂

 17. Heidi sier:

  Jeg kan kaste den på havet for deg til lørdag om du vil ?? Tar meg ca 5 minutter ekstra og bare noen fa kcal for sparere rolig ned på bryggen å kaste den ned fra broen.

  Vekten en bare et tall, et tullete tall… slutt å bry deg om tall Cecilie.
  Jeg er overbevist om at de gir deg mer vondter enn gleder. Og tror meg, du blir ikke lykkeligere hvis du går ned 5 kilo 🙂

  Nå vet ikke jeg hvor tung du er, og har ikke sett all verdens av bilder, men tynne lange ben er ikke ensbetydende med en herlig selvfølelse, det vet jeg 😉

  • Det er veldig snilt av deg å tilby det! Men jeg er nok ikke klar for å kvitte meg med den helt enda.

   Det du skrev om tynne lange ben og selvfølelse traff! Du skjønner, jeg har korte, kraftige ben, og skjønner jo at de aldri kan bli lange og tynne. Men et sted inne i meg tror jeg nok at da hadde jeg hatt det mye bedre! Her er det like greit å diagnostisere seg selv! Diagnose: svært forstyrret!

 18. Heidi sier:

  *noen få kcal å spasere ned

 19. Lykkehjemmet sier:

  …eventuelt til besvær…

 20. Vibeke sier:

  Jeg måtte le da jeg så dette innlegget først nå og da jeg så antall kommentarer, skjønte jeg at det var flere som kjente seg igjen. Jeg lo fordi jeg kjente meg igjen, selvfølgelig. Egentlig er det jo tullete, for jeg går jo aldri ned fra dag til dag og det virker jo som om jeg aldri tar av noe. Gikk jo mere ned da jeg faktisk veide meg en gang i uka. Nå ser jeg sjelden forskjell, men jeg vet det jo, fordi jeg vet hva jeg veide da jeg begynte. Har også 5-6 kilo igjen før jeg tror jeg er fornøyd da. Skal jammen veie meg i kveld også jeg, for å se hvordan jeg har klart meg gjennom dagen.
  Tror jamen jeg skal gi dette en nærmere ettertanke. Virker ikke helt sunt dette, nei.

 21. Marianne sier:

  Må innrømme jeg har 3 stk nå.. og ingen viser det samme.. jeg veier meg så klart på den som viser minst, hehe ;P

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s