Hjemmedating

På lørdag var størstejenta i overnattingsbursdag. Minstejenta legger seg fortsatt i kristelig tid, og dermed hadde vi plutselig en hel kveld hvor vi kunne stelle i stand en god, gammeldags hjemmedate!

På ettermiddagen dro jeg og handlet inn ingredienser til middagen. Bare det ga meg en følelse av luksus – å bare tenke på hva vi voksne skulle spise! Det ble pepperstekt ytrefilet, stuet spinat, asparges og aspargesbønner. Samt råstekte små amandinespoteter med biter av tørrsaltet bacon. Og ja, jeg spiste litt potet. Jeg har aldri likt potet noe særlig, med unntak av disse bittesmå delikate mandelpotetene. Og selv om det er stivelse i potet, synes jeg ikke at det gjør noe å spise det en sjelden gang!

Baconet jeg kjøpte var tørrsaltet, økologisk bacon fra Grøstad gris. My oh my, for en smaksopplevelse! Det kostet rett over 300 kroner kiloen, men de kronene ekstra for 150 gram, var det jammen verdt. Det var jo tross alt date 😉

Til dessert serverte jeg min kjære råkrem med bær. Enkelt, lettvint og knallgodt – mine tre viktigste prinsipper på kjøkkenet!

råkrem

toppet med nydelige blåbær og bringebær

toppet med smeltet sjokolade… det var jo lørdag!

Råkremen lagde jeg ved å piske to eggeplommer med 2 ss sukrin (kan bruke 1 ss, eller også sukrinmelis som ikke lager noe knas). I en annen bolle pisket jeg 1,5 dl fløte til krem. Deretter vendte jeg det forsiktig sammen med en slikkepott. Einar falt pladask for denne desserten!

Søndag formiddag ble ungene tatt i mot med åpne armer av tante og onkel. Dermed kunne vi fortsette daten litt til. I strålende sol, hvor alle vanlige foreldre tok med ungene ut, dro vi på trening… En knalløkt for beina mine! Deretter gikk vi inn på spa-avdelingen som er åpen for alle på søndager, boblet oss i badet og fikk ryggen knadd i et fantastisk drog av en massasjestol! En solseng støtte på min vei også, så jeg ble solbrent og fin 😉

Lykken ble enda større da vi ble servert mat da vi skulle hente jentene. Kalkunbryst! Min supre lavkarbo-svigerinne hadde også laget coleslaw etter oppskriften i Frisk med lavkarbo – 100 oppskrifter. Den var knallgod! Jeg skal snike meg til den oppskriften før jeg sender fra meg boka som en av dere jo vinner!

Angående trekning av premier, tror jeg kanskje trekningen skjer i kveld. Det nærmer seg rundt tall, så meld deg på i innlegget Jubileumspremier hvis du ikke har gjort det allerede. Foreløpig er det cirka 55 skjønne mennesker som er med i trekningen. Jeg håper tallet rundes før klokka ni, så min eldste kan være sjef for trekkingen!

Lykke til, alle som er med!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo, Småplukk. Bokmerk permalenken.

25 svar til Hjemmedating

 1. Linda sier:

  Kvalitetstid for de voksne er luksus, men veldig viktig!
  Du deler så mange spennende oppskrifter.
  Desserten høres veldig god ut, skal helt klart prøves en dag :O)
  Har akkurat laget taco på lavkarbovis, ble overrasket hvor bra det smakte, minst like godt som ferdigkjøpt krydder.

  Ha en fin kveld!

  • Ja, det er viktig! Men særlig jeg har nok en tendens til å prioritere mye annet først…

   Takk for hyggelig kompliment! Og jeg er enig med deg, hjemmelaget tacokrydder er nydelig! Ha en fin kveld du også!

 2. hannem sier:

  Så deilig med litt kvalitetstid med «gubben», det er visst lenge siden vi hadde en kveld for oss sjøl.. Enig med deg at litt poteter er godt av og til. Dessuten er det jo sunnere enn f.eks. ris. Sniker meg til et par båter ovnsstekte poteter med olje, krydder og hvitløk eller en klatt potetmos av mandelpotet med masse smør mm. Skeia litt ut i høst da nypotetene kom, spiste dem også med olje, hvitløk og krydder.

 3. Sara sier:

  Så flinke dere er til å pleie forholdet! 🙂 Og den desserten der du..,Den lagde nettopp vann i munnen min! hehe!

 4. Tonje sier:

  Ååååh, gjett om jeg fikk lyst å prøve desserten din!!! 🙂

  Her er en hel landkylling fra Stange i ovnen, veldig spent, for det har jeg aldri prøvd før. Kjekt å eksperimentere litt på kjøkkenet!

  Hærlig med litt alenetid, garantert velfortjent!

  Gleder meg til trekning! Krysser fingre og tær! Go’ mandagsklem 🙂

 5. Gro sier:

  selv med store unger burde man bli flinkere med en voksen kveld med god mat og vin for bare 2. , neste helg, kanskje:)

 6. Ann Kristin sier:

  Du er bare så sykt flink!! Denne skal jeg lage til min kjære også! 🙂

 7. Og du er sykt hyggelig :):) Velbekomme!

 8. Nina-Jeanette sier:

  Råkrem hørtes rågodt ut 😉 he he….brukte du friske bær eller går det greit med frosne???

 9. Laila Marlen sier:

  Lagde nettopp råkremen! utrolig god! Anbefaler alle og prøve ut den! 🙂

 10. Tina sier:

  Tenkte at kjærstemannen kom til å like denne…… Så da lagt jeg den i kveld som litt overraskelse 😉 og jammen var den god!!!!
  Takk for oppskrift 🙂

  Klem

 11. e84 sier:

  Så hyggelig å se at dere har kost dere. Desserten så knallgod ut forresten, yummie yum…mulig jeg må prøve den gitt 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s