På tide å bite i det sure eplet…

Aller først: Tusen millioner takk for responsen på konkurransen! Dere er verdens skjønneste lesere! Særlig fordi dere overøser meg med komplimenter og jeg er jo en sucker for det… Jeg gjetter på at tirsdag blir den store dagen, så det er fortsatt tid å melde seg på. Jeg har valgt å ikke svare dere i det innlegget, for da er jeg redd det hele blir litt uoversiktlig for meg! Men jeg leser og koser meg 🙂

Over til det sure eplet 🙂 Jeg har følt en stund at kroppen er litt i ubalanse. Ikke i forhold til energi, men jeg sliter litt med eksem i ansiktet og på hendene, og magen er ikke helt god om dagen. Jeg kuttet ut mandler for tre uker siden, og det hjalp på eksemet. Jeg har spist paranøtter, og det virker som det går greit. Men magen har kranglet litt. Oppblåst mage er ikke dagligdags på lavkarbo.

Jeg har mistenkt at det dessverre er meieriprodukter som er problemet. Og jeg har jo egentlig tenkt det ganske lenge, men valgt å overse det. For jeg elsker jo meieriprodukter! I tillegg til at det har surret litt rundt i hodet mitt, er det tre konkrete ting som har gjort at jeg synes jeg må prøve en periode uten.

* Cravings: Jeg har erfaring med at når jeg craver etter noe, så er det ikke fordi kroppen mangler noe… Jeg har en tendens til å crave etter ting jeg ikke tåler så godt. De to siste ukene har jeg vært helt gal etter gulost, og magen har blitt større og større…

* På bloggen til Anna Hallén sto det plutselig, svart på hvitt:

 Min hud är i stort sett perfekt. Ingen torrhet, ingen rodnad, ingen acne. Hudproblem är vanligt i samband med mejeriprodukter. Hur är din?

Vel, jeg har ikke kviser, men huden i ansiktet har vært mye rød og tørr etter jul…

* På verdens hyggeligste ost- og vinkveld på fredag spiste jeg mye ost. Det smakte selvfølgelig helt fantastisk. Men jeg fikk så forferdelig vondt i magen! I tillegg ble den så oppblåst, og det er ikke gått hull på den ballongen enda… Jeg reagerer jo svært kraftig hvis jeg drikker sukret vin, men på en helt annen måte.

Så… da får jeg prøve en periode uten og se… Føler meg litt i villrede. Som dere vet drikker jeg espresso med i underkant av 1/2 dl fløte til frokost, og nå er det slik at jeg føler at jeg kan klare å kutte alt, unntatt den. Selv om jeg egentlig skjønner svaret, spør jeg likevel… Kan jeg få beholde morgenkaffen min?

Det jeg er aller mest redd for nå, er at jeg ikke kommer til å bli mett! Og at det kommer til å tyte egg ut av ørene mine… Og at jeg kommer til å proppe meg så full av paranøtter at jeg plutselig reagerer på det også! Aiaiai! Ønsk meg lykke til!

Og forresten, jeg ble så inspirert av mitt eget iherb-innlegg! Jeg bestilte vanlig kokosolje (ca 25 kroner for 450 gram!!!), Yogi-te, Spry-tyggis, balsam og Steviadråper med vaniljesmak 🙂 Alt til den nette sum av 180 kroner, pluss tre dollar i frakt. Ganske vanvittig! Det er trist for norske butikkeiere at det skal være så forskjell!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

36 svar til På tide å bite i det sure eplet…

 1. Chassi sier:

  Heisann!! Det er hun som er lesbisk og bor med ham!! Jeg klarer ikke for alt i hele verden og huske hva hun heter akkurat nå, men hun som er litt latino. Kult, ikke sant? 😛

  Hils til Kanela! Skulle ønske jeg kunne bli med på lavkarbodate. 🙂

  • Hehe, morsomt! Takk for update. Men Slankekrigen er også festlig, altså!

   Hadde vært fantastisk morsomt om du ble med, vi hadde vel diskutert ost, havregrøt og proteinpulver til vi ble blå!

   • Chassi sier:

    …og ingenting er mer spennende. 😉

    Jeg er fortsatt der at jeg steiler til halve desilitere med fløte i kaffen, så jeg ville sittet mest med ører på stilk og tatt notater. Slankekrigen er også gøy, det vet jeg vel. 😀

 2. Gymsokkbaby sier:

  Jeg føler smerten. Er en på jobb som er laktoseintolerant, men hun tåler en del meieriprodukter likevel, slik som laktosefri matfløte (det kan du jo ha i kaffen etterhvert, selv om det ikke er kremfløte), utenlandske oster slik som brie, camembert, fetaost… men, hun tåler ikke de norske typene (norvegia og gjengen). Hun kan spise helfett rømme/creme fraiche, men ikke stort meg yoghurt. Poenget? Er ikke sikkert du må leve helt uten meieriprodukter (mange laktoseintolerante tåler geitoster forresten), men at det må kuttes ned på enkelte typer og velge andre. Det finnes altså alternativer i enden av veien 😀

  Apropo kaffen: prøve eggemelkkaffe kanskje? Smaker knallgodt det også 🙂

  • Tusen takk, søta! Jeg satser på at det er slik med meg også, men må bli kvitt denne ballongen før jeg prøver litt meieriprodukter igjen…

   Jeg prøvde eggemelkkaffe en gang… uggh… hvordan lager du din?

   • Augustina sier:

    Ahh, kanskje du bare ikke liker smaken. Jeg digget den. Jeg smeltet usaltet smør, vispet egg med en stavmikser og blandet forsiktig sammen med litt søtning. Helte dette over en shot med kruttsterk kaffe. Himmelsk og mettende. Har tenkt til å prøve dette som kakao nå fremover. Evt sjokoladekaffe, aahhh. Kanskje sjokoladekaffe hadde funket for deg i denne perioden? Bare tilsette litt usukret kakaopulver i koppen også? 🙂

   • Det kan nok stemme… Jeg elsker jo salt smør, og brukte det. Smakte salt egg… Kan jo kanskje prøve med litt kokosolje? Jeg prøver jo nå å ikke spise sjokkis i ukedagene, så er litt redd for det kakaopulveret. Er litt usikker på om det teller eller ikke 🙂 Kanskje jeg skal gi eggemelk en ny sjanse!

 3. Jeg tenker litt på laktose jeg og – og når du sier at du reagerer på vin, kan det være gjæret mat? På et eller annet vis? Spiste du blåmugg, hvitmugg på ostekvelden?

  Prøv en tid uten og innfør gradvis – verdt et forsøk 😉

 4. No.15 Lise sier:

  iHerb kode brukt 😉

 5. Ida sier:

  Jeg tenkte akkurat på å skrive et innlegg for å sortere litt tanker, som går på valget mellom de forskjellige livsstilene. Har lenge tenkt på lavkarbo, men det er mye melkeprodukter man ender opp med å bruke, og jeg mistenker at jeg reagerer på melk.. har i allefall mye rødhet i huden, små betennelser og kviser og sånt – i perioder…
  så jeg har vurdert å følge Kjernesunn familie sin plan om 0 mel og 0 melk, men det er så vanskeliig… sukk. Får se hva jeg ender opp med!
  Men har hørt at både hudproblemer og øre-nese-hals-symptomer, særlig hos barn, i veldig mange tilfeller kan være reaksjon på melkeprodukter. Veldig interessant!

 6. Silje Silje sier:

  Ser den, det suger max å måtte kutte ut ting man ELSKER men merker man ikke tåler så godt.

 7. hannem sier:

  Kanskje du må gjøre som Line (lilalife) Holdahl og kutte ut noen produkter for en periode, for så å introdusere dem igjen? Hun har jo bare så utrolig mange gode retter man kan velge mellom, og for tida er alle disse er uten nøtter og melkeprodukter. Har prøvd flere av dem, selv om jeg ikke er på så streng diett.

 8. Trine sier:

  Lykke til! 🙂

 9. Kristine E. sier:

  Huff, jeg tror vi er mange som kjenner at det svir litt i hjerteroten ved tanken på å kutte ut meieriprodukter. Det første jeg tenkte da jeg leste innlegget ditt var at det høres ut som du har en oppblomstring av candidasopp i tarmene, det kan i hvert fall gi oppblåsthet og eksem. På Lilalife står det endel om dette emnet, men det vet du vel allerede 🙂

  Med tanke på morgenkaffen din så ville jeg prøvd å lage den med kokosmelk. Noen postet nylig en oppskrift med fremgangsmåten for dette på lavkarbo.no (det blir visstnok ikke så godt hvis man bare heller kokosmelken rett i kaffen). Lykke til med å droppe meieriproduktene, jeg tror du kommer til å greie deg fint! 🙂

  • Takk for interessant kommentar! Tanken på candida streifet meg en gang Line skrev om å klø i øret… Vi får håpe det bare er et lite streif. Men – jeg har godt av å kutte litt ned på det, for jeg har spist mer meieriprodukter i det siste enn tidligere!

   Da jeg deltok i barista-nm andre gang (hehe), hadde jeg egentlig tenkt å servere espresso med kokoskrem i finalen. Nå får jeg sjansen til å teste ut min egen gamle ide!

 10. Heidi sier:

  og der falt det hele kanskje på plass ift min hud i vinter også 😉 Det er vel ingen hemmelighet at jeg ikke ligger på latsiden når det kommer til meieriprodukter. faktisk synes jeg at jeg er mindre tørr nå når jeg kjenner på huden, enn slik den var for noen uker siden.. og det ble bare 150 gr ost denne uken ( unntak i helgen)…
  … men, sikkert bare noe jeg synes.. 😉 Håper i hvertfall det.

  Koselig avslutning du har hatt på helgen Cecilie.. Husker du jeg skrev liste til deg over ting slik at du kunne øke samvittigheten litt.. her kommer fortsettelsen: snickers, hvit toblerobe, godt og blandet, «naturgodis» fra sverige, peanøtter, casew, ost og kjeksm dumlesjokolade, lakrissjokolade, vin, og en hel plate blåbærsjoko fra den serien som heter Balance.. NAM !!
  Også spiste jeg vel nesten en hel plate 90 % sjoko igår og en stor skål peanøtter.. selv om jeg hadde magevondt etter lørdagen..haha
  Mandag: den evige nye starten på uken 🙂
  PS: det har nesten blitt slik at jeg blogger i ditt kommentarfelt nå..hahaha 😉

  • Blogg i vei, jeg har jo invitert deg til det!

   Jeg er spent å se om dette har noe effekt på ansiktshuden! Hvis ikke, SKAL jeg ha fløte i espressoen igjen!

   Du, den lista var så imponerende at jeg ikke tør å kommentere den… Men når jeg fortsatt har vondt i magen etter litt stakkars ost på fredag, tør jeg ikke tenke tanke på hvordan jeg hadde hatt det hvis jeg var i dine sko…

   Jeg har ikke hørt om den serien Balance… Tell me more!

  • Chassi sier:

   Du er så fantastisk søt! Jeg ler høyt. 😀

 11. Therese sier:

  Super blogg du har! Er ofte innom, og blir veldig inspirert! 🙂 Jeg var på iHerb og bestilte kokosolje forleden, og som om det ikke er billig nok med $4,50 for oljen, får du nå med en boks med 120 kapsler med kokosolje gratis på kjøpet! Kombinasjonen står under der du kan bestille når du er inne på selve produktet. Det var også anbefalinger om å bruke innholdet i kapslene til hudpleie, så nå skal det testes ut!

 12. Marita sier:

  Hei.
  Jeg lager kaffe latte, men kokosmelk og soyamelk(den usøtede, uten karbs). 50-50 med soya og kokos, og den har jeg blitt helt avhengi av. Nydelig start på dagen!

 13. Jenny sier:

  *du har fått en ny leser* 😉

  Jeg må si jeg ble lite glad av å lese dette innlegget, i feel your pain!! Hehe… Desverre har jeg merket det samme som du skriver om her i det siste og er LIVDREDD det er meieriprodkutene jeg elsker som er skylden. Etter å ha lest dette er jeg ENDA mer sikker på det *sukk*… Hold oss oppdaterte da, så kanskje jeg biter i det sure eplet også!

  • Så hyggelig med en ny leser 🙂 Velkommen! Jeg tror egentlig at jeg kan spise litt helfete meieriprodukter, men jeg har nok overdrevet det veldig i noen måneder. Skal holde dere oppdaterte! Foreløpig merker jeg ingen endring, men så er det jo bare den andre dagen…

 14. e84 sier:

  Uff, dette er kjedelige greier. Jeg ELSKER også ost og andre meieriprodukter. Jeg har prøvd å kutte ned litt ( jeg bruker bla soyamelk i kaffe’n), men spiser endel gulost og cottage cheese ( EEEEELSKER DET!), men synes det er vanskelig å skulle kutte alt. Hvordan synes du det går? Har du blitt noe bedre? 🙂

  E

  • Jeg synes det går veldig bra, men… jeg føler meg ikke noe bedre. Men to dager er kanskje litt lite? Elsker også meieriprodukter, og satser på at jeg egentlig kan spise det, men at jeg må balansere det litt bedre! Koselig å «se» deg igjen, Elin! Hvordan går treninga?

   • e84 sier:

    Ja, du får se det an noen dager, så får vi håpe du blir bedre ( eller ikke, sånn at det ikke er meieriproduktene sin skyld…hihi )
    Joda, bra med meg. Har vært bortreist i helgen, derfor jeg ikke har vært så mye innom de siste dagene. Etter den eviglange forkjølelsen og en uke med kraftig smerter i venstre arm ( jada, ble bekymret for hjerteinnfarkt, men var heldigvis ikke det 😉 ) er jeg i gang med trening igjen. Gikk langrenn og trente styrke i helgen og på mandag løp jeg intervaller. Kjenner at toppformen er et stykke unna, men er motiverende å se hvordan den bedres. I dag har jeg mottatt første pakke fra iHerb med chlorella, spirulina og hvetegress, så dette blir spennende 🙂 Har følt meg litt trøtt og sliten i det siste, så håper dette skal hjelpe. Hvordan går treningen din da? Du ser ut til å være i kjempeslag om dagen. Flinkisen! 🙂

    Nå skal jeg dra og hente en vakker liten kattunge som jeg har ventet tålmodig på i 4 uker. I dag flytter lillegutt inn og jeg gleder meg enormt! 🙂

    E

   • Stakkars deg, det var jo litt av en start på det nye året! Ekkelt med den armen!

    Jeg har ikke kommet meg ut på ski enda, vi får se… Toppformen din er nok ikke så langt unna 😉 Treninga mi går fint, men de dagene som kommer nå, blir fylt med seminar og deretter jobber mannen min natthelg. Menmen, sånn er det bare noen ganger!

    Det må jeg si var full pakke! Håper det blir en skikkelig energiboost! Spirulina hjalp iallfall meg veldig. Jeg ønsker deg et langt og lykkelig iherb shopping-liv!

    Kos deg med lille pus! ÅÅÅååååååååå ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s