Litt solskinn

Husker dere at jeg fortalte om en mail jeg hadde fått fra en barndomsvenninne? Hun skrev blant annet dette:

Jeg har i alle år slanket meg og sliter big time med lavt stoffskifte. Jeg har hatt forskjellig resultat på slankekurene mine, noen ganger har jeg gått ned – for så å gå opp igjen .. Sånn går nå åran 🙂 Til slutt opplevde jeg at kroppen gikk helt i lås og ville ikke reagere på noen av slankekurene jeg kastet meg over, jeg fikk panikk – og ble enda mer panisk i slanking og trening. Inntil jeg møtte veggen. Så for ett år siden ca, bestemte jeg meg for å ALDRI slanke meg igjen. Det stresset som kom, når jeg prøvde å få kontroll over kroppen min – og ikke klarte det, var uutholdelig.

Det siste halvåret har jeg vært i jevn trening med PT på Elixia – og jeg føler meg skikkelig i god form og sterk – innvendig. Men jeg har jo en innpakning som er utilfredsstillende. ca 30 kg overvekt er jeg oppi nå… Død og fordervelse 😉

Men etter å ha lest på bloggen din og andre blogger – tror jeg rett og slett at dette er løsningen. Et LCHF kosthold – omlegging – uten at det er en kur.. Jeg har stor tro på at jeg kommer til å føle mer energi og gå ned noen kilo i tillegg ..
Jeg er redd for å håpe på mange kilo i vekt nedgang, men dersom jeg vinner energi er jeg uansett en vinner 🙂

De siste dagene har jeg tenkt så på henne, og jeg hadde tenkt å sende en mail i dag. Før jeg rakk det, tikket det inn en mail til meg! Jeg må dele den med dere. Det er kanskje flere av dere som sliter med lavt stoffskifte?

Jeg er nå godt igang med lavkarbo – uten problemer så langt – og med masse mer energi og til og med ned i vekt. Da jeg har kastet vekta for mange år siden, så vet jeg ikke hvor mye – men alle kommenterer hvor mye jeg stråler og klærna er jo blitt romsligere. Så vi kan vel kalle det suksess så langt 🙂

Min PT har vært sykemeldt siden jul, så jeg har ikke trent så mye som jeg pleier. Blir spennende å se hvordan kroppen er når styrketreningen setter inn også.

Det er nøyaktig tre uker siden den første mailen. Jeg må nesten bare JUBLE litt på hennes vegne! Ikke bare på grunn av vektnedgang, men på grunn av det ene aller, aller viktigste: å få mer ENERGI! You go girl!

Apropos energi… Jeg har vært litt mer sliten enn vanlig de siste dagene. Og jeg har spist mye mer enn jeg pleier… Jeg hadde glemt hvordan kroppen min fungerer. Når jeg er sliten, signaliserer kroppen at den trenger mer energi. Den enkleste veien til å få mer energi, tror kroppen, er å spise. Og fordi jeg har vært litt ubevisst, så har jeg spist… Men nå er du gjennomskuet, lille kropp, og du får ikke mer mat før i morgen!

Ha en strålende kveld 🙂

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Småplukk. Bokmerk permalenken.

10 svar til Litt solskinn

 1. Heidi sier:

  For en flott historie. Jeg håper dette kostholdet vil være det riktige for din barndomsvenninne. så langt høres det jo veldig bra ut 🙂

  Din kropp reagerer som min den da.. du har tatt over min dustete forrige uke som jeg tok et oppgjør med på torsdag. Jeg tror det er viktig å lytte til kroppen og gi den mer mat dersom den virkelig ønsker dette.
  Jeg har informert fam om at helgen jeg skal til Tbg skal jeg også ut å treffe deg, ingen neserynk der, så lenge jeg får deltatt i bursdagfeiring lørdag ettermiddag. Gleder meg:)

  • Tusen takk for at du sendte uka videre til meg! Lytte til kroppen ja, men min kropp er iallfall en liten luring 😉 Jeg er sikker på at den ikke trenger 2000 kalorier kun til middag 😉 Å, søta! Da tror jeg vi må satse på lørdag formiddag 🙂 Jobben skal plutselig på seminar torsdag til fredag, og mannen min skal jo jobbe nattevakter. Kanskje vi kan satse på å treffes sånn 11-12 lørdag formiddag? Klem 🙂

   • Heidi sier:

    Bare hyggelig du, du kan trøste deg med at når uken og dens kjedelige følelse vinker farvel, kjennes det som venter ekstra bra fordi kontrasten er så stor 😛

    Lørdag i 11-12 tiden høres veldig bra ut.

    …og pssst.!!! 2000 kcal til middag er ingen bragd, det går lett med i dragsuget når man først har åpnet opp 😉

   • Takk takk. Akkurat nå baker jeg til min manns bursdag i morgen, og spiser nøtter og sjokolade… og snart skal jeg jammen spise muffins også…

    Så bra! Da blir det frokostdate for min del 🙂 Er det noe spesielt sted du vil gå?

 2. Janicke sier:

  En super historie 🙂

 3. Silje sier:

  Så bra 🙂 Jeg får bare ikke dette til jeg. Jeg prøver kanksje ikke hardt nok. Hehe

 4. Heidi sier:

  Jeg har også spist sjokolade idag.. vel å merke 1 rute sukkerfri 75 prosent, så i mine øyne teller ikke det, hadde jo glemt det helt til nå.
  Nøtter spiser jeg hver dag, jeg vet det en veldig dumt ting, og plutselig sitter jeg der med peanøttallergien i postkasse pga mitt overforbruk, så denne uken har jeg både startet osteavvenning og peanøttavvenning.. Så brått var jeg på harrytur igår, og fant brie på tilbud, og vips gikk den avvenningen ad dundas ( men jeg har bare spist 150 g på to dager, «vanligvis» kjører jeg jo i meg 500 g daglig).. nøttepause snakker vi ikke engang om 😛
  Neste uke er en god uke ..tihihi

  Frokostdate er bra :). Jeg har ingen stor formening om hvor ogdu er nok bedre enn meg på Vestfoldske fristelser 😉

  • Sukkerfri? Nei, det har jeg sluttet med! Jeg vil ha ekte smak. Spiste mye av det før, men nå spiser jeg heller mørk sjokkis!

   Det er jo ikke nødvendigvis dumt å spise nøtter hver dag! Men jeg får ikke helt bukt med eksem med mindre jeg lar vær… Men nå spiser jeg paranøtter hver dag på jobb… Jeg er ganske overbevist om at det man ikke helt klarer å holde seg unna, det bør man egentlig ikke spise så mye av…

   150 gram på to dager er jo niks og nada. Neste uke, Heidi! Det er liksom vår uke, synes du ikke? Jeg kjenner forøvrig bare til kafeene på Brygga, jeg altså 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s