Enkel og rask middag: spinat med kjøttsaus

I går var det håndballturnering for vår eldste, og vi var i hallen hele dagen. Vel hjemme igjen var det om å gjøre å lage mat så raskt som mulig. Jeg hadde planlagt litt, jeg hadde nemlig kjøpt inn kjøttdeig. Jeg liker utfordringen «lag mat av det du finner i kjøleskapet,» jeg synes ofte det blir mye godt og spennende.

I går ble det følgende rett. Og ja, jeg syntes det var kjempegodt!

friske spinatblader

osteskiver og krydret kjøttdeig

og garnityr: oliven og fetaost

Veldig enkelt, og veldig godt. Jeg er veldig glad i grønnsaker, og gjerne mye av det. Men jeg er også tilhenger av å gjøre ting svært enkelt, og å strippe maten litt noen ganger. Hvis noen er bekymret for om jeg ble mett av dette, så må jeg innrømme at jeg sikkert spiste 20 skiver ost mens jeg lagde middag, og at jeg alltid avslutter middagen med min doble espresso med ekstra vann og fløte. Så ja, jeg ble mett 🙂

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Middagstips, Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

11 svar til Enkel og rask middag: spinat med kjøttsaus

 1. LenaBeatrice sier:

  Og spinat som er så sunt!!
  Fløtestuet spinat er også godt, eller spinatblader i salat…..eller suppe! Spinatsuppe med egg er virkelig snadder 🙂

  • Jeg er jo så umoden at jeg ikke er så glad i suppe… Men jeg elsker spinat, og har spist masse salat med spinat – og lagde fløtestuet spinat forrige uke 🙂 Jeg føler at det blir mye bedre kvalitet i salatene mine når jeg bruker spinat, altså!

 2. Frida sier:

  Mmm! ♥Spinat!♥

  Jeg tror jeg spiser spinat nesten hver eneste dag. Har en helt overlegen salatbar på jobben som sørger for det.

  Og middagen så snadder ut. Fint med litt enkle retter i hverdagen 🙂

 3. Hehe, kjøleskapet rommer mange skatter!!

 4. Elisabeth sier:

  Herlig og enkelt måltid. Det ligger fisk klar til middag i dag, så da må jeg utsette dette fristende forslaget litt. Alltid godt med litt innspill via disse bloggene, blir så inspirert. Og etter at min datter var hjemme i jula og fikk «tutet ørene fulle» av lchf, har hun begynt å følge blogger selv. Hun bor i København, sier at når hun «googler» lchf der, kommer det bare opp svenske og norske sider. Interessant, det ser ut til at vi ligger i tet hva gjelder det nye. Og det sier jo Andreas Eenfeldt også (herlig bok han har levert), at svenskene er først ute med lchf. Interessant også at man i Sverige ser at fedmeutviklingen nå har stagnert, samtidig som smørkonsumet har gått opp. Det vil jeg si er utvikling.
  Jeg tror på et paradigmeskifte nå, verden bare MÅ skjønne dette som er så innlysende. Morsomt å være med synes jeg, og morsomt å erfare så mye bra i eget liv på dette kostholdet. Og det er absolutt ingen diett, jo mer jeg spiser på denne måten jo mer kjenner jeg at dette vil vare framover.
  Hyggelig med venninnen din, hun må bare stå på og sette den ene foten foran den andre hver dag. Det går så bra! Ha en strålende dag:)

 5. Tina sier:

  Må innrømme at i dag er første gang jeg har smakt spinat *rødmer* og jammen var det godt!!! Og G likte det også. Super rask og enkel mat for hektiske dager 🙂
  Tusen takk for tips!!
  Men du…. Et dumt spørsmål kanskje, men…… Når du har bakepulver i eggeomeletten… Får du klumper da??? Det gjør jeg…. Har laget den to ganger nå og får liksom ikke bakpulveret ordentlig rørt ut….

  • Jeg føler at spinat er så veldig sunt i forhold til andre salater, så tror jeg hadde spist det uansett! Men jeg elsker det!

   Nei, jeg tror ikke jeg får klumper. Men jeg bruker elektrisk visp, siden det er så mange egg. Du kan sikte bakepulveret, i f eks en liten tesil. Tror det skal løse problemet!

 6. Vibeke sier:

  Jeg er også veldig glad i spinat, men kommer ikke alltid på å bruke det. Så som Elisabeth skrev over – veldig bra med alle disse tipsene rundt omkring. Og siden jeg bor i Spania, så er det nesten umulig å finne lavkarboprodukter, så jeg har lurt litt på om de aldri har hørt om det – har forsøkt å spørre i helsekost, men svarene tyder på at de ikke helt forstår behovet.
  Men over til spinat – har en oppskrift her som jeg har brukt før lavkarbo-tiden, men den er jo lavkarbo. Jeg har ingen bilder. Så hvis noen vil lage og legge ut bilde, så gjerne det. Dere har kanskje oppskriften allerede. Skal iallefall forsøke fløtestuet spinat.

  Spinatgrateng: 3 pk dypfryst spinat (det er vel bedre med frisk vel, men da aner jeg ikke hvor mye?)
  6 egg, 3 dl matfløte, 5 dl revet vellagret os – litt muskat – salt og pepper

  Legg den tinte spinaten i et døslag og la den renne godt av. Klem vannet ut med sleiv. Sett ovn på 200 grader.
  Visp egg, fløte, ost, salt og krydder. Bland i spinat og hell alt i ildfast smurt form. Stek ca, 35 min.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s