Bokanmeldelse: Frisk med lavkarbo- 100 oppskrifter

Frisk med lavkarbo – 100 oppskrifter er skrevet av dr. Sofie Hexeberg og Gunn-Karin Sakariassen. Den er en praktisk oppfølger til Hexebergs suksessbok Frisk med lavkarbo.

Boka presenterer oppskriftene ut i fra de tre hovedmåltidene frokost, lunsj og middag. Forfatterne har også laget forslag til en 4-ukers spiseplan.

Det er mange greie og enkle oppskrifter i boka, og sånn sett tenker jeg at boka må være fin for nybegynnere som lurer på hva man egentlig kan spise, og hvordan man egentlig setter sammen et lavkarbomåltid. Men med det perspektivet i bakhodet, så synes jeg boka har en svakhet. Mange lurer jo på hva man kan spise i stedet for pasta, ris og potet, som tilbehør til middagen. Det kunne med fordel vært en egen del med oppskrifter på tilbehør, synes jeg.  

Bildene er dessverre ikke så gode. Maten ser god ut, men fargene i bildene, lunsjboksene og fatene er til tider ulekre. Beklager, men jeg synes det er viktig i en kokebok! For meg er det viktig at bildene appellerer til apetitten, og det gjør det ikke i denne boka. Forøvrig fikk boka kritikk i Dagbladet for bildene, og for relativt uspennende oppskrifter.

Alt i alt synes jeg det er en helt ok bok, som passer best for nybegynnere – som vil lage enkel og grei lavkarbomat.

Veiledene utsalgspris er 349 kroner.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

23 svar til Bokanmeldelse: Frisk med lavkarbo- 100 oppskrifter

 1. Frida sier:

  Så flott med en anmeldelse. Jeg har bladd litt i boka i bokhandelen, og tenkte at dette blir litt for enkelt for meg. Mange oppskrifter som ligner på det jeg allerede lager, og litt for lite oppskrifter som ga meg ny inspirasjon. Men jeg tror den er midt i blinken for veldig mange som ikke er like glad i stå på kjøkkenet og kokkelere. Folk flest vil jo gjerne ha det enkelt i hverdagen. Enig med deg i at denne fint kan anbefales til nybegynnere på lavkarbo.

 2. Linda sier:

  Jeg er ny begynner med lavkarbo, dvs. jeg har hotdt på i 3 uker.
  Kjøpte boka på fredag og ble igrunnen ganske så skuffet!….vel det var vel noen oppskrifter som sikkert prøves ut, men verd det …nei.
  Det jeg ble mest skuffet over var vel at det var så lite teori/fakta og tips forøvrig.
  Fant ikke noe annet i boka enn hva jeg finner på nettet.
  Var innom fretex i går og der fant jeg 2 gode bøker og ketolyse kurs på dvd ;O)

  Ha en finfin søndag!

  • Det med at den mangler tips/teori/fakta er vel fordi den bygger på Hexebergs første bok, som jeg forøvrig likte veldig godt. Så heldig du var med Fretex-kupp! Jeg må ønske deg all verdens lykke til med lavkarbo, jeg skal titte innom deg 🙂

   Takk i like måte!

 3. Sara sier:

  Kjøpte faktisk denne i bursdagsgave til den ene venninna igår. Har sett litt i den, men tenkte å bla mer etterhvert. Så langt sitter jeg igjen med omtrent samme synspunkt som deg. Som du sier, passer best for nybegynnere. Noen retter synes jeg var ganske, ehm.. hva skal man si, ikke hverdagslige iallefall. Både pluss og minus med det, da!
  Prisen er litt stiv synes jeg, men kan være verdt det for nybegynnere. 😉

 4. Marta sier:

  Jeg kjøpte meg boken selv for 2 uker siden.. Og er selv ganske skuffet og syns ikke den var verdt pengene :/ Det var akkurat det du sier at det mangler alternativer til ris, pasta og potet som jeg savner. I de to ukene jeg har hatt boken har jeg bare laget noen oppskrifter. Ellers finner jeg mye fine og bedre oppskrifter på nett, så angrer igrunn litt at jeg kjøpte den men hva skal man si – impulskjøp! :p

 5. hannem sier:

  Noe av det som er bra med boka er at det er brukt ingredienser som man kan få tak i overalt, og ikke bare i byene. Har kjøpt den sjøl, og kommer nok å bruke den mer enn salatboka som vi fikk til jul. Men fortsatt finner jeg mer spennende oppskrifter på nettet!

  • Det er sant som du sier, at det er ingredienser som er lette å få tak i. Og det er jammen viktig, for at man ikke skal oppleve lavkarbo som veldig styrete i starten! Noen bloggere er jo så enormt flinke med mat, at man lett kunne laget en mer spennende lavkarbo kokebok. Men denne boka har sin funksjon!

 6. Lilalife sier:

  Supert Cecilie med anmeldelse. Helt enig med deg, bilder er super viktig! Det samme er tilbehør.

  • I know 🙂 Nå har jeg jo fått kommentar på at det er en del med tilbehør, så jeg får ta det tilbake. Men det er ikke til å komme unna at det estetiske er viktig, kanskje særlig nå når man har så enorm tilgang på oppskrifter via nettet!

 7. Nettisen sier:

  Hvem trenger den boken når man kan lese mye bedre blogger.
  Jeg har funnet stort sett alle mine lavkarbooppskrifter på nett, hovedsaklig blogger. Funker som bare det 🙂

 8. Janicke sier:

  Det synes jeg det er med de fleste lavkarbo-kokebøkene. Og det er kanskje de som har mest brukt for en kokebok også 😀

 9. Linn sier:

  jeg ville bare si at det er en egen del med tilbehør istedet for pasta, poteter og ris i boken, fra s. 145-167. Kanskje lese hele før man påpeker mangler? Jeg synes boka er fin jeg- oppskriftene er på grei hverdagsmat hvor også de i familien som ikke er lavkarbo fint kan spise.

  • Jeg må helt ærlig innrømme at det la jeg ikke merke til i det hele tatt, vi er faktisk flere som diskuterte den mangelen! Jeg er enig i at boka har grei hverdagsmat, jeg skriver to steder at oppskriftene er enkle og greie 😉 Jeg kritiserte ikke de. Men jeg synes nok boka er litt kjedelig, men det er mest pga layouten. Takk for innspill!

   • Linn sier:

    skal nok være enig i at layouten ikke er den frekkeste jeg har sett 🙂 Jeg er nok i målgruppen for denne boka i det jeg er nybegynner på lavkarbo- en uke i dag! Takk for en fin blogg- har bokmerket den 🙂

   • En uke! Å, lykke til! Håper du kommer til å trives med ditt nye kosthold 🙂 Fortell meg gjerne hvordan det går! Takk for kompliment 🙂

 10. Jeg har nettopp fått boken i hendene og er begeistret for den!

  Dette er en bok for de som vil lage hverdagsmat som ikke tar for lang tid; dvs en bok for veldig mange! Personlig: Mitt overskudd til å finne på middager veldig begrenset, og det blir mye de samme middagene (en eller annen form for kjøtt eller fisk) med brokkoli til, dessverre.

  Dere kritiserer layouten, men den er vel helt grei? Det er enkelt å navigere i boken, lite visuell støy og stoffet er jordnært presentert. Jeg synes bildene ser helt fine ut, men de er ikke så ekstremt stæsjet at man mister motet på å få det til selv.

  Jeg er helt sikker på at det kommer til å bli lettere for meg å variere lavkarbokostholdet med denne boken i huset, nettopp fordi det ikke er så kjempeavanserte oppskrifter eller eksotiske råvarer, her et par eksempler:
  – Krabbekaker med chilisaus (s.111) ville jeg aldri tenkt på selv, det gleder jeg meg til. Det ser helt overkommelig ut.
  – Svinefilet med ingefærsaus (s.134) er også en rett som logistikkmessig er veldig bra; få ingredienser og lettvint med at filetene hviler mens en lager sausen.

  Hilsen en som har gått på lavkarbo siden 2008. 🙂

 11. Tilbaketråkk: Lavkarbo og påsketips | Benedicte Christine – Mitt liv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s