Vaniljekremtopper

Kanksje ikke et velklingende ord, men det er det ordet som passet best til disse. Ideen til disse kom da jeg funderte litt på populariteten til de små vannbakkelsene med vaniljefyll som finnes i frysa på butikken og på annethvert barseltreff rundt forbi. No offense – jeg har da servert de selv på barseltreff.

Konseptet er enkelt: vaniljekrem, gelatin og evt mørk sjokolade til å dyppe i. Jentene har godkjent vaniljekremtoppene – og det er jo kriteriet jeg følger før jeg legger ut oppskrifter!

2 plater gelatin
2 eggeplommer
2 ss sukrin
1/2 ts vaniljepulver, evt essens
1 dl fløte

50 gram smør
Litt smeltet mørk sjokolade

Legg 2 plater gelatin i kaldt vann.

Kok opp eggeplommer, sukrin, vanilje og fløte. La det koke til det tykner, det tar noen små minutter. Ta kjelen bort fra plata og rør inn smøret. Smak!

Klem ut alt vannet fra gelatinplatene og rør de inn i vaniljekremen. Du trenger ikke å smelte de først, de smelter i den varme vaniljekremen. Avkjøl kremen.

Lag små topper av vaniljekremen. Jeg brukte en sånn fin sak jeg ikke husker hva heter i farta…. Toppene skal være ganske små, som en liten konfektbit. Sett toppene kaldt. Jeg valgte å dyppe mine i mørk sjokolade, det er godt med en annen smak mot vaniljekremen.

Hvis du er glad i appelsin eller sitronsmak, kan du ta litt revet skall i vaniljekremen. Det litt syrlige vil passe godt til!

Jeg vet dessverre ikke hvor mange det ble, for vi har spist de opp og jeg glemte å telle! Rundt 20, kanskje? Jeg tror jeg smeltet 50-75 gram sjokolade til å dyppe i.

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

43 svar til Vaniljekremtopper

 1. Ann Kristin sier:

  Finnes det et alternativ til gelatin? Jeg får ikke til å bruke det.. Men veldig fin oppskrift, denne skal testes ut!! 🙂

  • Tusen takk! Jeg vet det fins noe som heter Agar 😉 Jeg torde ikke prøve gelatin før nå nylig, jeg. Men det er superenkelt, den må bare bløtes i vann i 10 minutter før du gjør noe mer. I denne oppskriften skal den jo smelte rett i, så det er jo enda enklere!

 2. Veronica/Gale Matverden sier:

  Åh så fristende!! 😀

 3. mmm så deilig! perfekt å servere til gjester eller gi i julegave 😀 ny treningsvideo på bloggen btw!

 4. Kari sier:

  Så flink du er! Setter stor pris på oppskriftene dine!!!!

 5. Heidi sier:

  Du tar jo helt av.. Snart må jeg sette av flere dager på denne julebaksten min den 21 🙂
  nam nam nammi.. Oppskrift lagret og sendt hun som skal stå for innkjøp av ingrediensene 😉

 6. e84 sier:

  Nok en fristende oppskrift. Denne må jeg definitivt prøve, elsker jo vanilje og elsker sjokolade, lol 😀 Bedre blir det ikke vet du 😉

  Tusen takk, du er så kreativ og flink! 🙂

 7. Frida sier:

  Ooooh! Vann i munnen nå ja!

 8. Sara sier:

  Vaniljekrem er jo dødsgodt! 😀 Sier som flere, det blir jo snart en utfordring å kunne rekke å lage alt til jul, hehe!
  Har laget leverpostei ikveld jeg.. Dvs, de står i ovnen nå! Gleder meg til å smake, og håper virkelig det blir nammis! 😉

 9. Carita sier:

  Veldig fristende å lage 🙂 Har bestilt agar, så vil nok prøve ut dette! Takk for tips.

 10. Tina sier:

  Jummy….. nå står vaniljekremen til avkjøling, så dette blir digg. Igår laget jeg marsipankulene dine med cognac:-) så hadde jeg jo vaniljeplommer igjen fra da, jeg rørte isammen vaniljekremen siden jeg hadde alt i hus, sjokolade hadde jeg også klar siden jeg dyppet marsipankulene i sjokolade irørt litt cocosa, de ble kanoooooonn gode, ja de ligger å «roper» på meg:-) Vaniljekremen smakte knall den og, så med sjokoladetrekk blir dette skikkelig digg:-) Juhu…. gleder meg til julaften da jeg skal nyte ALT dette gode, men mage og gane blir jo mett leeeenge før øyene desverre eller heldigvis kanskje:-)

 11. Tina sier:

  Da var de dyppet i sjokolade og står der så søte og fristende:-) jeg fikk 53 stk av dennne oppskriften din jeg:-) men laget desmå og søte slik at de kan nytes av flere. Litt større enn M kuler ble mine

 12. Stine sier:

  Dette ser kjempegodt ut… Jeg har akkurat begynt på lavkarbo og i likhet med deg er jeg veldig glad i sjokolade. Jeg syntes det er litt «vanskelig» med å sette seg inn i hva jeg kan og ikke kan spise, men det kommer seg vel etterhvert tenker jeg.
  Mange fine oppskrifter her på siden din som jeg kommer til å teste ut.
  Hvor mye kan man egentlig spise av disse go-bitene som du har lagt ut oppskrift på her da?? Jeg er liksom vant med det å telle kallorier jeg så dette blir jo en liten overgang.

  • Velkommen hit 🙂 Du, jeg regner jo aldri ut, jeg bare spiser 🙂 I selve kremtoppene er det jo få karber, det er eventuelt sjokoladen du bør være forsiktig med. Men det hele kommer jo an på hvor lavt du vil ligge på karber, om du skal ned i vekt og evt hvor raskt. Disse er veldig mektige selv om de er små, så jeg tror det begrenser seg naturlig 🙂

 13. Tilbaketråkk: Tips til bakeprodukter | Fristende lavkarbo

 14. Lucy- sier:

  Disse var NYDELIGE!! Lagde nettop disse og en porsjon med vaniljefudge. Så nå sitter jeg her med altfor mye godis:p Vet du sånn ca holdbarhet på disse? Og har du erfaring med å fryse dem? Jeg tviler på jeg rekker å spise alt (fudgen er mektig!:p) før det blir dårlig, så håper å kunne beholde de litt lengere ved å fryse dem ned:)

  • Å, takk 🙂 Ble så glad inni meg når jeg leste denne kommentaren 🙂 Vaniljekremtoppene kan iallfall fryses før de dyppes i sjokolade. Jeg er ikke sikker på hvordan det er å fryse de med sjokoladen på. I og med at det er fløte i karamellene, vet jeg ikke om jeg ville fryst de. Her har alle gått unna i løpet av et par dager, gitt… Hvis du prøver å fryse de, må du gjerne fortelle meg hvordan det går 🙂

 15. Tilbaketråkk: Konkurranse: iherb-shopping! | Fristende lavkarbo

 16. Kan man bruke vaniljestang ? Vaniljepulver hva er det liksom. Men jeg ser jeg har vanilje essens

 17. Takk for svar. Jeg har vanilje malt . Vet egentlig ikke hva det er. Men tror det er en boks med frøene fra vilnjestanga :p

 18. Ag sier:

  Nydelige! Lagde igår, fekk 18 stk. Er ikkje like mange i boksen i kjøleskapet no… 😉 Er det beste lavkarbosnopet eg har prøvd meg på hittil *lykke* 🙂
  Neste gong skal eg prøve å ha litt meir søtt i, bittelitt ekstra sukrin(melis?) og litt vaniljeessens i tillegg til vaniljefrø.

 19. Randi sier:

  Må disse stå lenge i kjøleskapet? Jeg kjølte de ned i en sånn gjennomsiktig plaspose og trykket ut små konfekter etterpå, men føler de ble så gule i forhold til dine? Knallgule! Og klissete. Har satt de tilbake i kjøleskapet nå, før de skal dyppes i sjokolade, men de har potensiale til å bli ordentlig stive?

  • Fargen kommer vel an på eggeplommene dine, vil jeg tro. Jeg kjøler de ned i kjele/bolle, ikke i en pose. Når den er blitt kald har jeg massen over i en sprøytepose og trykker ut toppene. De blir ordentlig stive. Håper du fikk orden på de, Randi! Når du kjøler ned i pose, dannes det fuktighet i posen, så det er nok problemet 😦

   • Randi sier:

    De ble fryktelig myke, så prøver igjen i dag! Kjøles ned i en liten plastbolle, krysser fingra for et mer solid resultat. Smakte nydelig! Takk for mange gode oppskrifter og inspirerende innlegg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s