Lørdagskos

(Det nærmer seg midnatt, og jeg har hatt over 200 treff på siden min i dag – på bloggens fjerde dag. Jeg synes det er et skyhøyt tall! Jeg er helt overveldet! Tusen takk!)

Før klokken runder tolv og mor sjøl må legge seg, tenkte jeg å dele dagens oppskrifter med dere!

Dødelige mandler
Jeg bruker:
En god extra virgin olivenolje
Rock&Sea-salt
Mandler
Agavenektar

Du mikser og trikser med det du har! Her må du bruke smaksløkene dine 😉 Rock&sea salt er et smakfull blanding av Hawai- og Himalayasalt.

Jeg hakker mandlene i mindre biter og varmer de lett i panna. Når de begynner å bli varme, blander jeg inn noen dråper olivenolje. Bare litt, det er kun for å få saltet til å feste seg. Deretter smaker jeg til med salt. (Her legger jeg også noen mandler til side, for de er så gode med bare salt også!). Jeg skrur så av plata, og rører inn litt agavenektar. Jeg bruker cirka 1/2 – 1 spiseskje per 100 gram mandler. Smak og lag et blandingsforhold som passer for deg!

Jeg heller mandlene over på matpakkepapir og lar de bli kalde. Jo mer finhakkete mandlene er, jo mer klistrer de seg sammen. Nydelig!

Agavetrøfler
Disse har kvernet rundt i hodet mitt en stund, og når jeg endelig fikk laget de, forsvant de så altfor raskt. Dette er en liten porsjon, oppskriften gir cirka 10 små kuler.
30 gram mykt smør (cirka)
2 ss kakaopulver
2 1/2 ss agavenektar
1/2 ss kokosmel
5-10 dråper Stevia vanilla creme
Kokos eller kakaopulver til å rulle kulene i

Bland alt sammen med en skje. Blandingen blir myk og kremete. La den stivne i kjøleskapet. Trill deretter små kuler som du ruller i kokos eller kakaopulver. Disse ble virkelig nydelige, men akkurat nå irriterer jeg meg over at ungene har spist de opp 😉

Agavetrøfler

Pizzabunn
Pizzabunn er jo et stadig tilbakevendende tema i lavkarbo-verden. Denne er enkel – jeg elsker enkle oppskrifter! I det du tar pizzaen ut av ovnen, er bunnen myk, men når pizzaen blir litt kaldere, kan du holde den i hånda som ekte pizza. Bunnen er smakfull, så det er fare for at andre liker den godt. Pass på hvem du gir den til!

4 egg
2 dl cottage cheese
100 gram revet ost
salt
(passer til en liten langpanne)

Bland alt sammen med stavmikser. Hell over i en bakepapirkledd langpanne. Forstekes på 200 grader i 12-15 minutter.

Fyll deretter med det du ønsker 😉

Pizzabunn

Mmmmm 😉

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo, Oppskrifter, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

20 svar til Lørdagskos

 1. Nam,nam, nam 🙂 Så koselig å ha så mange treff allerede!!! Men det er en fin blogg da 🙂

 2. Takk for det fine komplimentet, Janicke! Jeg aner jo ikke om det er mange treff eller ikke, jeg vet ikke hva som er vanlig. Men jeg synes det er mange 🙂 Og ja, det er nam!

 3. My sier:

  Hei. Enda en super blogg som jeg legger på mine favoritter:) Dere er så flinke. Den pizzabunnoppskriften bruker jeg også til å lage små rundtstykkerlapper med også. Veldig god. Blir jo ganske flate men er god å spise som den er som et lite mellommåltid. Av og til krydrer jeg de med litt urter og krydder som jeg liker. Også veldig godt ta en skinke og osteskive på og rulle dem som en liten lompe.
  Hva er agavenektar?
  Ser godt ut med sjokoladekulene. Det nærmer seg jul og tror nok en del av julekakene blir erstattet med disse «konfektkulene»….mmm

  Ønsker deg en riktig fin søndag:)

  • Neimen! Tusen takk! Nå ble jeg både stolt og glad! God ide å lage de som små lapper, det skal jeg prøve! Jeg har ikke sett den oppskriften noe annet sted, og trodde jammen jeg hadde funnet den på selv 😉

   Du, agavenektar er litt i grenseland. Konsistensen er som flytende honning. Det utvinnes fra en kaktuslignende plante, og har middels GI – men mye fruktose. Det smaker selvfølgelig kjempegodt… Jeg må være forsiktig, men synes det er et ok alternativ når jeg lager snop til hele familien.

   God søndag til deg og!

 4. Elisabeth sier:

  Så artig med en ny blogg, liker oppsettet ditt og måten du presenterer på. Blir spennende å følge deg. Har noen gode favoritter nå som jeg sjekker hver dag, og du er lagt til nå:) Lykke til

  Hvor har du forresten kjøpt spirulina? Det er så mange aktører på banen om dagen i denne kost-verden. Har du noen erfaring med nettstedet Sana Bona? De leverer masse fra raw-food konseptet, bl.a. en del til å lage de søte sakene:)

  • Tusen takk for et svært hyggelig kompliment!

   Jeg bestilte på iherb.com. Veldig greit;) Bestilte fra merket Now foods, som jeg har god erfaring med. Har ikke hørt om Sana Bona, jeg. Må ta en titt! Takk for at du la igjen kommentar, og så hyggelig at du vil følge meg!

 5. siljesreise sier:

  Du må prøve Yacon sirup, NAM! Og visstnok tryggere enn agave ang blogsukkerstigning.

 6. My sier:

  Yaconsirup skal jeg forsøke med kjøper dere flasken eller krukka? Har ikke bestilt fra iherb før men har nå tenkt å forsøke sirup, men ble jo i tvil om hvilken jeg skulle kjøpe:)

  • Jeg har bare agavenektar, for yaconsirup på flaske er alltid utsolgt! Det fins yaconsirup på liten krukke, og jeg kommer heller til å kjøpe det nesten gang, selv om den er dyrere i forhold til mengde enn den på flaske.

   I de dødelige mandlene bruker jeg såpass lite agavenektar at jeg synes det er ok. I trøflene blir det litt mye. Agavenektar har litt for høyt innhold av fruktose 😉

   Hyggelig at du la igjen spor her hos meg 😉

 7. Tilbaketråkk: Happy Halloween | Fristende lavkarbo

 8. Tilbaketråkk: Etegilde | Fristende lavkarbo

 9. Debz sier:

  Hei!
  Utrolig mye gøye oppskrifter du har! Jeg MÅ bare prøve alt… lol

  Et lite spørsmål…hva er yaconsirup og hvor kan jeg får tak i det? Må den bestilles på nett eller kan det kjøpes i butikkene, evt hvilken?

  • Tusen takk! Det var et flott kompliment! Yaconsirup kan du lese om hos Økosjokolade, her. Det kan kjøpes hos Økosjokolade, eller i utlandske nettbutikker som iherb.com eller gojiking.co.uk.

   Jeg har foreløping bare brukt agavenektar, men venter på en pakke med yaconsirup! Det har lavere GI enn agave, så jeg vil heller bruke det!

 10. Tilbaketråkk: Julekaker og julesnop | Fristende lavkarbo

 11. Tilbaketråkk: Flere iherb-produkter… | Fristende lavkarbo

 12. under opplæring sier:

  hei hei! Har denne bunnen i ovnen nå!Blei litt i tvil ang langpanne jeg skulle ta da men,står jo liten langpanne ser jeg men på bildet ditt av bunnen ser denne lille langpannen temmelig stor ut?? Jeg tok som sagt en mye mindre,får håpe den ikke blir for tykk! 😉 tvitvi ;)))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s